Bioscopen dicht: fans willen ‘Mulan’ op Disney Plus tegen betaling

mulan, disney plus, nederland

De uitbraak van het coronavirus heeft wereldwijd geleid tot het sluiten van de bioscopen. Het kwam daarom niet als een verrassing dat Disney bekend maakte dat de première van de live-action film ‘Mulan’ werd uitgesteld. Er is nog geen nieuwe datum voor de remake van de gelijknamige animatiefilm uit 1998.

‘Pay per view’ ?

Maar Disney-fans weten daar wel een oplossing voor. Op Twitter (zie onder) laten zij massaal weten dat zij ‘Mulan’ graag op Disney Plus in première zien gaan nu een groot deel van de wereld thuis in quarantaine zit. De fans willen hier graag hun portemonnee voor open trekken. De meeste filmliefhebbers zeggen er 20 dollar (ruim 18 euro) voor over te hebben om de film vanuit hun comfortabele woonkamer te kunnen bekijken.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Disney zou dit kunnen uitvoeren in de vorm van een (tijdelijke) ‘pay per view’. Of het mediaconglomeraat voor deze aanpak gaat kiezen is niet bekend. Dit zal vooral afhangen van de ontwikkelingen de komende periode.

Naar verwachting zou ‘Mulan’ in Amerika zo’n 100 miljoen dollar (93 miljoen euro) in zijn openingsweekend gaan opleveren.

481 miljoen

Nu alle themaparken van Disney gesloten zijn, de filmproducties volledig op hun gat liggen en de bioscopen dicht zijn ligt de inkomstenstroom van het mediabedrijf voor het overgrote deel droog. De enige actieve bron die op dit moment geld in het laatje brengt voor Disney zijn televisienetwerken, zoals Disney Plus. Volgens onderzoeksanalist Michael Nathanson zou Disney 481 miljoen dollar (ongeveer 447 miljoen euro) mislopen door de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus.

‘Star Wars: The Rise Of Skywalker’

Op social media wordt ook druk gespeculeerd of ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ eerder op Disney Plus zal verschijnen in verband met de coronacrisis en het thuiszittende publiek. De laatste film uit de Skywalker saga ging op 18 december vorig jaar in première in Nederland. Normaliter zou ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ rond juli op Disney Plus te streamen zijn. Maar aangezien Disney nu in deze crisistijd al zijn pijlen richt op zijn eigen streamingsplatform, zou het zomaar zo kunnen zijn dat film eerder naar Disney Plus komt.

Recent deed Disney dit al met ‘Frozen 2’ (17 maart) en kondigde de House of Mouse aan dat Pixar’s ‘Onward’, die net enkele weken in de bioscoop draaide, vanaf 3 april ook al te zien is op Disney Plus.

Heeft Disney soms nog meer verrassingen voor ons in petto?

Zie hieronder een greep uit de Tweets van de Disney-fans om ‘Mulan’ eerder op Disney Plus te krijgen.

Meer weten over wat Disney Plus allemaal te bieden heeft? Bekijk hier het volledige aanbod, hier de beste films en series en zie hier alle nieuwe titels die onderweg zijn naar Disney Plus.