Eerste reacties op ‘WandaVision’ zijn binnen: euforisch

wandavision, disney plus, disney+

Een groepje journalisten en recensenten heeft het voorrecht gehad om alvast enkele afleveringen van ‘WandaVision’ te bewonderen. De eerste reacties op de nieuwe Marvel-serie, die op 15 januari in première gaat op Disney Plus, mogen we gerust euforisch noemen.

Grappig, origineel, verfrissend, gewaagd, vreemd en briljant. Het zijn enkele woorden die Twitteraars gebruiken om ‘WandaVision’ te omschrijven.

‘WandaVision’

‘WandaVision’ van Marvel Studios combineert de klassieke sitcom en het Marvel Cinematic Universe. In deze serie leiden Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) een ideaal burgerlijk leventje in het kleine stadje Westview, wanneer zij beginnen te vermoeden dat alles niet is wat het lijkt.

De Marvel-serie is bedacht door Jac Schaeffer, die ook de schrijver en producent is, samen met Marvel-baas Kevin Feige. Het geheel is geregisseerd door Matt Shakman.

‘WandaVision’ is de eerste serie in Fase 4 van het Marvel Cinematic Universe (MCU). De serie bestaat uit negen afleveringen, met een totale speelduur van zes uur. De eerste twee afleveringen zijn vanaf 15 januari te zien op Disney Plus. Daarna volgen wekelijks nieuwe afleveringen op de vrijdagen, met de seizoensfinale op 15 maart.

Lees hieronder een greep uit de euforische Twitter-reacties op ‘WandaVision’. De trailers van de serie vind je onderaan.