Live-actionremake van animatiefilm Mulan vanaf nu te zien op Disney Plus

Live-actionremake van animatiefilm Mulan nu te zien op Disney Plus
Image:ⓒ Disney

Voor de fans is er een live-actionremake van animatiefilm Mulan te zien op streamingdienst Disney Plus. De populaire film verschilt echter grondig van de animatiefilm.

Live-actionremake van animatiefilm Mulan

Disney Plus biedt momenteel een live-actionremake van de populaire animatiefilm ‘Mulan’ aan, die de aandacht trekt van fans. De film vertelt het verhaal van de jonge Hua Mulan, die vermomd als man vecht in het keizerlijke leger tegen de invasie uit het noorden. Hoofdrolspeelster Liu Yifei speelt een overtuigende rol als Mulan en wordt ondersteund door een uitstekende cast, waaronder Jet Li en Donnie Yen. Het visueel indrukwekkende en modernere verhaal biedt een frisse kijk op het klassieke verhaal.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

Opvallend verschil animatiefilm en live-actionremake Mulan

Een opvallend verschil met de animatiefilm is dat er geen liedjes in de live-actionremake voorkomen. Wel zijn er subtiele verwijzingen naar bekende nummers zoals ‘Reflection’ en ‘I’ll Make a Man Out of You’ in de soundtrack verwerkt. Regisseur Niki Caro legt de focus op de ontwikkeling van Mulan als personage en haar strijd om haar eigen weg te vinden in een door mannen gedomineerde wereld. Sommige fans zijn teleurgesteld dat Mushu en Li Shang niet in de film voorkomen, maar deze keuze maakt plaats voor een betere ontwikkeling van Mulan.

Bekijk hieronder de officiële trailer van Disney’s Mulan.

Kortom, ‘Mulan’ is een geslaagde en vermakelijke film die zowel nieuwe fans als fans van het origineel zal aanspreken. Disney bewijst dat ze in staat zijn om succesvolle live-actionremakes te maken zonder afbreuk te doen aan het origineel. Of je nu een fan bent van het origineel of gewoon op zoek bent naar een goede actiefilm, ‘Mulan’ op Disney+ is zeker een aanrader.

Als je wilt weten hoe je in 4 simpele stappen gratis naar Disney Plus kijkt lees dan dit artikel.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.