Pixar’s ‘Luca’ vanaf juni ‘gratis’ te zien op Disney Plus

luca disney plus, disney+, pixar

De trailer van deze animatiefilm heeft ons enorm nieuwsgierig gemaakt, maar we moeten er nog eventjes op wachten: ‘Luca.’ De nieuwe Pixar-film is vanaf 18 juni te zien op Disney Plus. En, jawel, zonder extra kosten.

Waar gaat ‘Luca’ over?

‘Luca’ speelt zich af in de Italiaanse Rivièra, waar Luca (stem van Jacob Tremblay) woonachtig is en met zijn beste vriend Alberto (stem Jack Dylan Grazer) en een onvergetelijke zomer beleeft, gevuld met ijs, pasta en ritjes op de scooter. Maar het plezier wordt bedreigd door een diep bewaard geheim. Luca en Alberto zijn beiden zeemonsters uit een andere wereld. En het zit de vrienden niet mee, want de lokale bevolking heeft een diepgewortelde haat voor zeemonsters.

Maya Rudolph (‘Shrek the Third’, ‘Big Hero 6’, ‘The Angry Birds Movie’) en Jim Gaffigan (Bob’s Burgers’) spelen  Daniela en Lorenzo, de ouders van Luca. Nieuwkomer Emma Berman horen we in de rol van Giulia, de avontuurlijke vriend van Luca en Alberto.

Persoonlijk

De film wordt geregisseerd door de talentvolle Enrico Casarosa (‘La Luna’), de sinds 2017 deelt uitmaakt van de Pixar Brain Trust, de creatieve adviesraad van de animatiestudio. Casarosa werkt eerder mee aan ‘Cars’, ‘Ratatouille’, ‘Up’, ‘The Good Dinosaur’, ‘Coco’ en ‘Incredibles 2’. ‘Luca’ wordt geproduceerd door Andrea Warren (‘Lava’ en ‘Cars 3’).

“Dit is een zeer persoonlijk verhaal voor mij. Niet alleen omdat het zich afspeelt aan de Italiaanse Rivièra waar ik ben opgegroeid, maar ook omdat de kern van deze film draait om vriendschap. Jeugdvriendschappen leggen vaak de basis voor wie men wil zijn als persoon en deze banden zullen centraal staan in het verhaal van Luca”, aldus regisseur Enrico Casarosa. “Naast de schoonheid en de charmes van de Italiaanse kust, zal onze film een onvergetelijk zomeravontuur brengen dat Luca zeker zal veranderen.”

Bekijk hieronder de trailer van ‘Luca’.

Vanaf 18 juni dus ‘gratis’ te zien op Disney Plus!