‘Saint X’ de nieuwe mysterieuze thriller vanaf nu te zien Disney Plus. Mis hem niet!

Misdaadserie Saint X nu te zien op Disney Plus
Image:ⓒ Hulu

Heb je al gehoord van de nieuwe serie Saint X? Het is een spannende thriller gebaseerd op de gelijknamige roman van Alexis Schaitkin. De serie volgt de mysterieuze dood van een jonge vrouw op een tropisch eiland en de nasleep daarvan voor haar familie en de lokale bevolking.

Het verhaal van Saint X

De serie begint met een flashback naar 1995, toen de achttienjarige Alison Thomas samen met haar ouders en haar jongere zus Claire op vakantie ging naar het fictieve eiland Saint X. Alison was een mooie, populaire en avontuurlijke meid die graag feestte en flirtte met de eilandbewoners. Op een avond verdween ze spoorloos uit haar hotelkamer en werd haar lichaam de volgende dag gevonden op een afgelegen strand. De politie arresteerde twee mannen die in het hotel werkten, maar liet ze later weer vrij wegens gebrek aan bewijs. De zaak bleef onopgelost en liet een diep litteken achter bij Claire, die zich altijd in de schaduw van haar zus voelde staan.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

De serie springt dan naar het heden, waar Claire een succesvolle redacteur is in New York. Ze heeft haar verleden achter zich gelaten en probeert een normaal leven te leiden. Maar dan ontdekt ze dat een van de verdachten van de moord op haar zus, Clive Richardson, nu als taxichauffeur in New York werkt. Ze raakt geobsedeerd door hem en besluit hem te volgen en te confronteren. Ze hoopt zo antwoorden te krijgen over wat er echt gebeurd is op Saint X. Maar hoe ver is ze bereid te gaan om de waarheid te achterhalen? En wat als de waarheid niet is wat ze verwacht?

Waarom je Saint X moet zien

Saint X is een serie die je op het puntje van je stoel houdt. Het is niet alleen een spannende thriller, maar ook een psychologisch drama over rouw, schuld, identiteit en obsessie. De serie laat je meeleven met zowel Claire als Clive, die elk hun eigen perspectief hebben op de gebeurtenissen. De serie schetst ook een kritisch beeld van de kloof tussen toeristen en locals op een exotische bestemming, en de gevolgen van kolonialisme, racisme en uitbuiting. De serie heeft een sterke cast, een prachtige cinematografie en een meeslepende soundtrack. Kortom, Saint x is een serie die je niet mag missen als je houdt van thrillers met diepgang.

Cast en Crew

De serie heeft een getalenteerde cast met onder andere Alycia Debnam-Carey als Emily Thomas, Josh Bonzie als Clive ‘Gogo’ Richardson, West Duchovny als Alison Thomas, Jayden Elijah als Edwin, Michael Park als Bill Thomas en Betsy Brandt als Mia Thomas. De serie werd mede geschreven door Leila Gerstein en geproduceerd door onder andere Dee Rees, Stephen Williams, David Levine en Zach Hayden.

Bekijk hieronder de officiële trailer van Saint X.

Afleveringen Saint X seizoen 1

De serie Saint X bestaat uit acht afleveringen die verschillende tijdlijnen en perspectieven laten zien.

  • Aflevering 1: A Lovely Nowhere (45 min)
  • Aflevering 2: Woman is Fickle (44 min)
  • Aflevering 3: Men of Interest (44 min)
  • Aflevering 4: A Disquieting Emptiness (50 min)
  • Aflevering 5: Colonial Interference (53 min)
  • Aflevering 6: Loose Threads of the Past (46 min)
  • Aflevering 7: The Goat Witch and the Sinner (49 min)
  • Aflevering 8: Faraway (55 min)

Als je wilt weten hoe je in 4 simpele stappen gratis naar Disney Plus kijkt lees dan dit artikel.

Disney Plus kost 9,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 99,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.