‘Suncoast’ vanaf nu te streamen op Disney Plus

Suncoast op Disney Plus
© Searchlight Pictures (Disney)

Suncoast (2024) is vanaf vandaag te streamen via Disney Plus. Deze coming-of-age-dramafilm is gedeeltelijk gebaseerd op het leven van schrijver/regisseur Laura Chinn.

Suncoast is een coming-of-age-dramafilm die in de VS in première ging op het Sundance Film Festival van 2024. De film is geschreven en geregisseerd door Laura Chinn. Dit is de eerste (feature) film die ze geregisseerd heeft, maar ze heeft eerder wel onder andere de serie Florida Girls (2019-2019) gecreëerd.

De film debuteerde op 21 januari 2024 op het Sundance Film Festival en deed hier mee aan de ‘U.S. Dramatic Competition’. Hij kreeg vervolgens geen bioscooprelease, maar is vanaf vandaag te streamen via Disney Plus in Nederland. De film is dan ook gedistribueerd door Searchlight Pictures, wat onderdeel is van Disney.

Het verhaal van ‘Suncoast’

In Suncoast volgen we Doris (Nico Parker), een tiener met een zieke broer (Cree Kawa) en een wilskrachtige moeder (Laura Linney) die vooral op haar broer gefocust is. Wanneer haar broer in een speciale zorginstelling moet gaan wonen, raakt Doris daar bevriend met een excentrieke activist (Woody Harrelson) die aan het protesteren is tegen een enorm controversiële medische zaak.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

Het verhaal van Doris en haar familie is dus ook gedeeltelijk gebaseerd op het echte leven van schrijver/regisseur Laura Chinn. In het begin van de jaren 2000 groeide Laura zelf namelijk ook op met een broer die een hersentumor had.

Wanneer komt ‘Suncoast’ op Disney Plus?

Suncoast is vanaf 9 februari te streamen op Disney Plus. Op 18 januari deelde Disney via sociale media een trailer en de releasedatum op Disney Plus voor de film. Die trailer was ook al eventjes op de streamingdienst te vinden op de speciale pagina voor de film, maar vanaf vandaag kan je hier ook de film zelf streamen.

Er zat niet bepaald veel tijd tussen de première van de film en de verschijning op de streamingdienst, maar hij heeft dan ook geen echte bioscooprelease gehad en is alleen eerst op een filmfestival vertoond. Datzelfde zagen we ook al gebeuren bij de nieuwste Predator-film, genaamd Prey (2022). Die film kreeg eerst een vertoning tijdens San Diego Comic-Con en verscheen in de V.S. ook al vrij snel daarna op Hulu (net als deze film) en in Nederland op Disney Plus.

Cast

Deze film heeft geen gigantische cast vol met bekende acteurs, maar twee van de drie grootste rollen in de film worden wel vertolkt door acteurs die je waarschijnlijk wel vaker voorbij hebt zien komen. De moeder van Doris wordt gespeeld door Laura Linney (The Truman Show, Love Actually, Ozark) en de excentrieke activist waar Doris bevriend mee raakt wordt gespeeld door niemand minder dan Woody Harrelson (Natural Born Killers, The Hunger GamesTrue Detective).

De hoofdrol van Doris wordt vertolkt door Nico Parker. Parker is de dochter van de bekende actrice Thandiwe Newton (Mission: Impossible IIThe Pursuit of HappynessWestworld) en heeft zelf nog niet in heel veel films en series gespeeld. Ze zat wel in de relatief grote films Dumbo (2019) en Reminiscence (2021), maar is waarschijnlijk vooral bekend voor haar rol als Sarah in de serie The Last Of Us (2023-).

Op het Sundance Film Festival, waar de film oorspronkelijk in première ging, kreeg Nico Parker voor haar rol in deze film ook de U.S. Dramatic Special Jury Award voor ‘Breakthrough Performance’, oftewel voor goed acteerwerk van een relatief nieuwe acteur.

Hoe lang duurt ‘Suncoast’?

Suncoast heeft een speelduur van 1 uur en 49 minuten. Dat is ook redelijk gangbaar voor dit soort films. Het is geen blockbuster die je met twee en een half uur aan actie kan vullen. Het verhaal wordt dus ook niet onnodig lang uitgerekt. Je hoeft ook niet te wachten op een extra scène wanneer de aftiteling begint, zoals bij de Marvel-films.

Bekijk hieronder de officiële trailer van Suncoast.

Klik hier om Suncoast direct te gaan streamen

Wil je weten wat er allemaal nog meer te zien is op Disney Plus? Check dan hier het volledige aanbod.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.