Viaplay rond met Ziggo en KPN, dit zijn de prijzen in Nederland

viaplay, formule 1, max verstappen

De Nordic Entertainment Group (NENT) heeft vandaag meer informatie vrijgegeven omtrent zijn streamingdienst Viaplay in Nederland bekendgemaakt. De Zweedse streamingdienst wordt beschikbaar via Ziggo en KPN en gaat € 13,99 per maand kosten. 

[mc4wp_form id=”496″]

Wat moet je weten

  • Viaplay wordt op 1 maart in Nederland gelanceerd.
  • Viaplay kan als toevoeging via de bruikleendecoder aan een bestaand abonnement van Ziggo of KPN worden toegevoegd of als losse dienst zodat je via een pc, laptop, mobiele telefoon, tablet, gameconsole of Smart TV kunt kijken. Uiteraard wordt de Google Chromecast, Apple TV en Airplay ook ondersteunt.
  • Een abonnement op Viaplay gaat € 13,99 per maand kosten. Dit is inclusief de Formule 1, Premier League, Bundesliga, PDC darts en een groot entertainment aanbod met films, series en content voor kinderen.

Formule 1

  • Van vrijdag 10 maart 2022 tot en met zondag 12 maart 2022 zijn de eerste Formule 1-uitzendingen te zien bij Viaplay. Drie avonden op rij worden de kijkers bijgepraat over de testdagen op het circuit van Bahrein en natuurlijk de verrichtingen van de Nederlander Max Verstappen.
  • Een week later, op vrijdag 17 maart 2022, gaat het Formule 1-seizoen 2022 officieel van start met de vrije trainingen voor de Grand Prix van Bahrein. In totaal kunnen de Nederlandse fans rekenen op ruim 12 uur live tv per Grand Prix weekend.
  • Christijan Albers, Giedo van der Garde en Tom Coronel als vaste analisten in studio.
  • Mika Hakkinen, David Coulthard en Tom Kristensen als internationale experts.
  • Stéphane Kox als verslaggever in de paddock.
Onderstaand een impressie van de Formule 1 studio in Nederland.

viaplay studio nederland

Overige info

Viaplay beschikt over een ruim en divers aanbod aan sports zoals Formule 1 met nationale held Max Verstappen en PDC Darts met drievoudig Wereldkampioen Michael van Gerwen. Maar ook de Matchroom snooker en pool evenementen en alle KSW mixed martial arts toernooien zijn te zien via de streamingsdienst. Voetballiefhebbers worden op hun wenken bediend met Bundesliga voetbal, vrouwenvoetbal uit de Italiaanse A-serie en de Zweedse Damallsvenskan. Vanaf augustus 2022 wordt dit rijtje aangevuld met Premier League voetbal.
Marco Zwaneveld is onlangs benoemd tot Viaplay’s Head of Sports in Nederland. De Formule 1-uitzendingen op Viaplay worden gepresenteerd door Amber Brantsen vanuit een premium sport studio in Hilversum. Het commentaar komt alle 23 Grands Prix rechtstreeks vanaf locatie en is in handen van het duo Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.

Viaplay Originals

Onder de naam Viaplay Originals zullen meer dan dertig originele producties beschikbaar zijn, waaronder ‘Love Me’, ‘The Box’, ‘Honour’, ‘Threesome’ en de winnaar van de Canneseries 2020 ‘Partisan’. Viaplay is de grootste Scandinavische producent van dramaseries en heeft meer dan 60 premières gepland voor 2022. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in Nederlandse Viaplay Originals, waarvoor Kennard Bos is benoemd tot Viaplay’s eerste Executive Producer in Nederland.

Internationale films en series

Verder zal de streamingdienst internationale films en series aan het aanbod toevoegen, met spraakmakende content van Hollywood-studio’s als MGM, Sony en wiip, waaronder grote hits als ‘Men in Black’, ‘Tomb Raider’, ‘Walker’, ‘Dr Death’ en ‘The Capture’. Kort na de lancering zullen ook ‘Jumanji: The Next Level’, ‘Jumanji: Welcome to the Jungle’, ‘Bad Boys for Life’ en ‘Charlie’s Angels’ beschikbaar zijn.

Kinderen

Ook content voor kinderen wordt niet overgeslagen. Met wereldberoemde kinderseries zoals ‘Peppa Pig’, ‘My Little Pony’ en ‘LEGO Ninjago’ denkt Viaplay ook aan de allerkleinste kijkers.
Anders Jensen, President en CEO van NENT Group: “De lancering van Viaplay in Nederland is een belangrijke stap voor ons bedrijf en bovenal voor de kijkers. Viaplay’s unieke aanbod van ’s werelds beste sporten, films en series is van grote waarde en biedt voor ieder wat wils. Onze partnerships met KPN en VodafoneZiggo zullen ons helpen om alle Nederlandse kijkers te bereiken. We begrijpen hoeveel de Formule 1 betekent voor Nederland. Daarom zet Viaplay zijn schouders onder dit project zodat we de fans kunnen trakteren op Formule 1 zoals dat nog niet eerder is voorgekomen in Nederland. Op deze manier willen we bijdragen aan de beleving van de Formule 1 en de kijkers nog meer bieden van hun geliefde sport.”
Alle Viaplay Originals en internationale content bevatten Nederlandse ondertiteling en alle content voor de kinderen wordt nagesynchroniseerd. Een breed scala aan devices en platforms zullen Viaplay in Nederland ondersteunen, waaronder smart TV’s; iOS en Android smartphones en tablets; Chromecast en Apple TV; en PC en Mac.