‘Wish’ vanaf nu te streamen op Disney Plus

Wish op Disney Plus
© Disney

Wish (2023) is vanaf vandaag te streamen via Disney Plus. Deze Disney-animatiefilm is met behulp van computeranimatie gemaakt, maar moet qua stijl juist erg op traditionele animatie lijken.

Wish is een combinatie van een musical- en fantasy-film, zoals veel Disney-animatiefilms, en deze film verscheen in november van 2023 in de bioscoop. Hij is geregisseerd door Chris Buck en Fawn Veerasunthorn (haar regiedebuut).

Deze film van Walt Disney Animation Studios is niet heel erg goed ontvangen door recensenten én door het grotere publiek. Dat maakt het extra opvallend dat het zo lang heeft geduurd voordat de film op Disney Plus stond. We raden je overigens toch aan om de film ondanks de lage reviewscores zelf een kans te geven als het concept je toch interessant lijkt.

Het verhaal van ‘Wish’

Het verhaal van Wish gaat over een 17-jarig meisje genaamd Asha die in het Rosas-koninkrijk leeft. Asha doet een wens om de omstandigheden van haar volk te verbeteren en vervolgens ontmoet ze een levende, magische gevallen ster. Samen nemen ze het op tegen de kwaadaardige koning Magnifico.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

Aangezien Disney vorig jaar zijn 100-jarige bestaan vierde, staat deze film heel erg in het teken van het thema dat we in heel veel Disney-films terug zien komen: wensen die uitkomen. Deze film moet dan ook een soort ‘origin story’ vormen voor het hele concept van een wens doen bij een vallende ster.

Wanneer komt ‘Wish’ op Disney Plus?

Wish is vanaf 3 april 2024 te streamen op Disney Plus. Op 18 maart 2024 deelde Disney pas het nieuws dat deze animatiefilm eindelijk op zijn streamingdienst zou verschijnen in april. Vanaf vandaag kan je deze film dus eindelijk thuis streamen via Disney Plus.

De film kwam in november van 2023 al uit in de bioscoop en het heeft dus iets meer dan vier maanden geduurd voordat de film eindelijk op de streamingdienst is verschenen. Het wachten heeft gelukkig niet zo lang geduurd als bij Indiana Jones and the Dial of Destiny, waarbij de reis naar Disney Plus bijna zes maanden duurde, maar vier maanden wachten is toch wel langer dan we bij de meeste Disney-films zien.

Cast

Disney’s animatiefilms zitten vaak vol met bekende Hollywood-sterren en hoewel misschien niet elke naam in de aftiteling van deze film je misschien heel bekend voor zal komen, zijn er zeker wel een aantal bekende sterren die stemmen hebben ingesproken voor deze film.

De hoofdrol van Asha wordt vertolkt door Ariana DeBose (West Side Story (2021), WestworldArgylle). Andere bekende acteurs in deze film zijn onder andere Chris Pine (Star Trek (2009), Hell or High WaterWonder Woman), Alan Tudyk (Firefly, FrozenRogue One: A Star Wars Story), Victor Garber (TitanicArgoThe Flash (2015-2023)) en Evan Peters (X-Men: Days of Future PastAmerican Horror StoryDahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story).

Hoe lang duurt ‘Wish’?

Wish heeft een speelduur van 1 uur en 35 minuten. Of er nou gebruik wordt gemaakt van traditionele animatie of computeranimatie, het kost gemiddeld veel meer tijd om een animatiefilm in elkaar te zetten dan om een live action-film van gelijkwaardige lengte op te nemen. Vandaar dat animatiefilms meestal ook niet echt een hele lange speelduur hebben. Ongeveer anderhalf uur is dus ook wel gebruikelijk voor dit soort films.

Het is overigens goed om te weten dat je aan het einde van de aftiteling nog een verrassing te wachten staat, net als bij de meeste Marvel-films.

Bekijk hieronder de officiële trailer van Wish.

Klik hier om Wish direct te gaan streamen

Wil je weten wat er allemaal nog meer te zien is op Disney Plus? Check dan hier het volledige aanbod.

Disney Plus kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.