’20th Century Studios en Touchstone-titels komen naar Disney Plus’

disney plus, 20th century studios, touchstone

Disney Plus krijgt een speciale volwassen sectie met 20th Century Studios en Touchstone-titels. Dit meldt de populaire en doorgaans betrouwbare YouTuber Grace Randolph op Twitter. 

Klik hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Je kan hiervoor ook op de onderstaande Disney-banner klikken.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Disney verlegd langzaamaan zijn grenzen wat betreft het toevoegen van meer volwassen content op Disney Plus. De Broadway-musical Hamilton is hier een goed voorbeeld van. Recent verspreidde de Huismuis al een enquête hieromtrent. In deze enquête werd de vraag gesteld: ‘Hoe aannemelijk is het dat je onderstaande shows gaat bekijken?’ Er werden daaronder zes opties gegeven van populaire series waaruit gekozen kon worden:

  • Buffy The Vampire Slayer (1997-2003)
  • Firefly (2002-2003)
  • Modern Family (2009-2020)
  • How I Met Your Mother (2005-2014)
  • Black-ish (2014-2020)
  • Malcolm In The Middle (2000-2006)

Disney lijkt hiermee gehoor te willen geven aan de kritiek dat er te weinig content voor volwassen op de dienst te vinden is en of hier daadwerkelijk voldoende animo voor is. Volgens Randolph wordt de sectie in verband met ouderlijk toezicht vergrendeld, mogelijk met een pincode.

Als het klopt wat de YouTuber, die al in maart wist te melden dat ‘Mulan’ direct naar Disney Plus zou komen, zegt dan kunnen we binnenkort misschien wel op Disney Plus genieten van films als ‘Die Hard’, ‘Alien’, ‘Predator’, ‘Kingsman’, ‘Planet of the Apes’, ‘Armageddon’, ‘Con Air’, ‘Unbreakable’ en ‘Enemy of the State’. Mogelijk komt er hierdoor ook ruimte voor ‘Deadpool’ en ‘Logan’.

‘Star’

Recent maakte Disney bekend dat het (internationaal) een nieuwe streamingdienst gaat lanceren, genaamd ‘Star’. Star zal films en shows bevatten van grote Disney’s merken, zoals ABC, FX, Freeform, Searchlight en 20th Century Studios.

Disney CEO Bob Chapek heeft gezegd dat Star “volledig geïntegreerd zal gaan worden in ons gevestigde Disney+ -platform, zowel vanuit marketing als technologisch oogpunt.” Het is dus zeer goed mogelijk dat we straks Star kunnen toevoegen aan Disney Plus en dat dit is waar de Tweet van Randolph naar verwijst.

De verwachting is dat Disney tijdens zijn ‘Investors Day’ evenement, die binnen enkele maanden zal plaatsvinden, meer bekend zal gaan maken over zijn plannen met betrekking tot Disney Plus. Star en wellicht Hulu. Hulu is namelijk ook voor Europa aangekondigd.

Door het coronavirus is een ding in ieder geval wel duidelijk geworden: Disney zet vol in op Disney Plus en ziet de streamingdienst als de absolute toekomst voor het bedrijf.

Zie hieronder de Tweet van Grace Randolph.