Viaplay: Zo kijk je de Formule 1-races in Nederland en Europa

Viaplay heeft van 2022 tot en met 2024 de rechten van de Formule 1 bemachtigd in Nederland. Formule 1 is nu al meer dan een jaar niet meer te bewonderen op Ziggo, maar natuurlijk wel op Viaplay.

Viaplay is de streamingdienst van de Zweedse Nordic Entertainment Group (NENT) en is al ruim een jaar actief in Nederland. Naast (eigen geproduceerde) films en series biedt het ook de Engelse Premier League, de Duitse Bundesliga en alle PDC-darttoernooien aan.

Viaplay heeft nu een tijdelijke aanbieding tot 28 februari. Je krijgt al voor 13,99 euro per maand toegang tot Formule 1, TV series, films en meer. Kijk nu op Viaplay voor deze actie!

Viaplay prijs 2023
Viaplay prijzen maart 2023

Formule 1

Vanaf donderdag 23 februari 2023 tot zaterdag 25 februari 2023 zijn de eerste Formule 1-uitzendingen te zien bij Viaplay. Drie avonden op rij worden de kijkers bijgepraat over de testdagen op het circuit van Bahrein en natuurlijk de verrichtingen van Max Verstappen en ook onze andere trots, Nyck de Vries.

Een week later, op vrijdag 3 maart 2023, gaat het Formule 1-seizoen 2023 officieel van start met de vrije trainingen voor de Grand Prix van Bahrein. In totaal kunnen de Nederlandse fans rekenen op ruim 12 uur live tv per Grand Prix weekend.

Christijan Albers, Giedo van der Garde, Tom Coronel en Kees van de Grint zullen de races van analyses voorzien vanuit de hypermoderne studio in Hilversum (zie foto onder). Voormalig NOS-nieuwslezeres Amber Brantsen zal deze live uitzendingen presenteren.

Mika Hakkinen, David Coulthard, Tom Kristensen en Jos Verstappen zijn de internationale experts die op locatie hun visie delen. Chiel van Koldenhoven neemt het over van Stéphane Kox als verslaggever in de paddock. Het live-commentaar wordt voorzien door Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.

Kosten

Een abonnement op Viaplay kost 15,99 euro per maand, dit is inclusief alle sporten (dus ook darten, de Premier League en de Bundesliga) en het volledige aanbod van films en series. Het is ook mogelijk om een jaarabonnement af te sluiten en dan ben je omgerekend 13,99 euro per maand kwijt.

Ook zal er content voor kinderen beschikbaar zijn. Er is dus maar een abonnement wat Viaplay in Nederland gaat aanbieden. Je kijk hiermee binnen geheel Europa naar de Formule 1, inclusief Noorwegen en Zwitserland.

Voordeligst

De goedkoopste manier om een jaarabonnement bij Viaplay af te sluiten is dus via Viaplay zelf. Dit kost je dan in totaal 167,88 euro per jaar. Dit is goedkoper dan een jaarabonnement bij zowel Ziggo als KPN (zie onder).

De aanbieding van Viaplay is HIER te vinden.

Ziggo prijs

Bij Ziggo betaal je 15,99 euro per maand voor Viaplay. Let wel op! Deze prijs werd per 1 maart 2023 verhoogd naar van 13,99 euro naar 15,99 euro per maand. Je voegt het Viaplay-abonnement vanaf 1 maart eenvoudig toe via Mijn Ziggo.

KPN prijs

De introductieprijs van Viaplay voor KPN-klanten is 15,99 euro per maand. Vanaf 1 maart 2023 werd de prijs, net zoals bij Ziggo en Viaplay zelf, verhoogd. Een jaarabonnement bij KPN kost je dus 191,88 euro.

Viaplay kan je eenvoudig activeren via de MijnKPN-app.

Viaplay app

Viaplay zal een eigen app lanceren waarop je kan inloggen en de Formule 1 kan kijken via je pc, laptop, mobiele telefoon, tablet, gameconsole of Smart TV. Uiteraard wordt de Google Chromecast, Apple TV en Airplay ook ondersteunt.

Ziggo heeft laten weten dat de Viaplay app vanaf de lancering op de Mediabox Next zal verschijnen. Klanten kunnen de streamingdienst op deze manier dus ook raadplegen en gebruiken. KPN werkt er ook aan om de Viaplay app op de Experia Box te zetten, maar dit is nog niet rond en het zal in een later stadium pas mogelijk zijn voor klanten om de app op de KPN-decoder te gebruiken.

viaplay studio nederland

Grand Prix Zandvoort

De NOS zal de komende 2 jaar de Formule 1 in Zandvoort live op televisie gaan uitzenden, maar ook online.

Ook heeft de NOS het recht bemachtigd om in het nieuwe Formule 1-seizoen drie minuten van de kwalificatie en een ruime samenvatting – maximaal 15 minuten – van iedere Grand Prix uit te zenden. De samenvattingen zijn samen met interviews, analyses en achtergronden vanaf volgend seizoen te zien in een apart programma.

De volgende Grand Prix op Zandvoort staat gepland op 27 augustus 2023.

Formule 1 agenda 2023

5 maart Bahrein
19 maart Saoedi-Arabië
2 april Australië
30 april Azerbeidzjan
7 mei Miami
21 mei Italië, Imola
28 mei Monaco
4 juni Spanje
18 juni Canada
2 juli Oostenrijk
9 juli Groot-Brittannië
23 juli Hongarije
30 juli België
27 augustus Nederland
3 september Italië, Monza
17 september Singapore
24 september Japan
8 oktober Qatar
22 oktober Verenigde Staten
29 oktober Mexico
5 november Brazilië
19 november Las Vegas
26 november Abu Dhabi