Viaplay: Zo kijk je de Formule 1 races in Nederland

* Deze pagina is voorzien van de laatst bekende informatie en zal constant geupdate worden. Viaplay zal in het eerste kwartaal van 2022 beschikbaar komen in Nederland. Een officiële datum is nog niet bekendgemaakt. 

Viaplay heeft van 2022 tot en met 2024 de rechten van de Formule 1 bemachtigd in Nederland. Dit betekent dat de Formule 1 vanaf 2022 niet meer op Ziggo te bewonderen zal zijn. Viaplay is de nieuwe streamingdienst van de Zweedse Nordic Entertainment Group (NENT). Viaplay biedt vanaf 2022, naast (eigen geproduceerde) films en series, ook de Engelse Premier League, de Duitse Bundesliga en alle PDC-darttoernooien aan.

Viaplay Formule 1 live-programma

Nederland zal per 2022 dus een streamingdienst rijker worden in de naam van Viaplay. Deze zal een Formule 1 live-programma gaan uitzenden vanuit een hypermoderne studio in Amsterdam. En niet alleen de zondagse race met uitgebreide voor- en nabeschouwingen, ook alle trainingen en kwalificaties zullen te zien zijn op de nieuwe service.

Eerder werd al duidelijk dat de race twee Nederlandse commentatoren en een pitreporter op locatie gaat krijgen. Daarnaast krijgt het programma Nederlandse analisten en een presentator, zoals we dat gewend zijn op Ziggo. Of Olav Mol, Jack Plooij, Rob Kamphues, Robert Doornbos, Tom Coronel en Rob van Gameren meegaan naar Viaplay is op dit moment nog onduidelijk. Wel zouden er al gesprekken lopen tussen verschillende partijen.

Gratis

Wat wel zeker is, is dat de Nederlandse Grand Prix gratis uitgezonden zal worden voor iedereen, dus ook voor de mensen zonder abonnement. En niet alleen de race op Zandvoort, want ook vijf andere races zullen gratis te bewonderen zijn op Viaplay.

F1TV Pro, de officiële streamingsdienst van de Formule 1, blijft in Nederland eveneens beschikbaar.

Viaplay kijken

Viaplay zal een eigen app lanceren waarop je kan inloggen en de Formule 1 kan kijken, zoals we dat gewend zijn met andere diensten. KPN en Ziggo zijn op dit moment beiden in gesprek met Viaplay over de doorgifte van het kanaal. Hoe dat er precies uit gaat zien is op dit moment nog niet bekend, evenals de lanceringsdatum en abonnementsprijzen. Wel heeft Viaplay laten weten dat het met een concurrerende prijs op de proppen gaat komen.