Viaplay: Zo kijk je de Formule 1-races in Nederland en Europa

Viaplay heeft van 2022 tot en met 2024 de rechten van de Formule 1 bemachtigd in Nederland. Dit betekent dat de Formule 1 vanaf 2022 niet meer op Ziggo te bewonderen zal zijn. Viaplay is de nieuwe streamingdienst van de Zweedse Nordic Entertainment Group (NENT). Viaplay gaat op 1 maart 2022 van start in Nederland. Naast (eigen geproduceerde) films en series biedt het ook de Engelse Premier League, de Duitse Bundesliga en alle PDC-darttoernooien aan.

Viaplay heeft op dit moment een nieuwe tijdelijke actie lopen. Tot 1 augustus betaal je namelijk maar 9,99 euro per maand. Vanaf 1 augustus ga je dan pas het reguliere bedrag van 13,99 euro per maand betalen. Je kan op elk gewenst moment opzeggen. Klik HIER om naar de aanbieding te gaan op de Viaplay website of klik op onderstaande banner.

viaplay banner maart 2022-

 

Formule 1

Van vrijdag 10 maart 2022 tot en met zondag 12 maart 2022 zijn de eerste Formule 1-uitzendingen te zien bij Viaplay. Drie avonden op rij worden de kijkers bijgepraat over de testdagen op het circuit van Bahrein en natuurlijk de verrichtingen van de Nederlander Max Verstappen.

Een week later, op vrijdag 17 maart 2022, gaat het Formule 1-seizoen 2022 officieel van start met de vrije trainingen voor de Grand Prix van Bahrein. In totaal kunnen de Nederlandse fans rekenen op ruim 12 uur live tv per Grand Prix weekend.

Christijan Albers, Giedo van der Garde en Tom Coronel zullen de races van analyses voorzien vanuit de hypermoderne studio in Hilversum (zie foto onder). Voormalig NOS-nieuwslezeres Amber Brantsen zal deze live uitzendingen presenteren. Mika Hakkinen, David Coulthard en Tom Kristensen zijn de internationale experts die op locatie hun visie delen. Stéphane Kox is de verslaggever in de paddock.

Kosten

Een abonnement op Viaplay kost € 13,99 per maand, dit is inclusief alle sporten (dus ook darten, de Premier League en de Bundesliga) en het volledige aanbod van films en series. Ook zal er content voor kinderen beschikbaar zijn. Er is dus maar een abonnement wat Viaplay in Nederland gaat aanbieden. Je kijk hiermee binnen geheel Europa naar de Formule 1, inclusief Noorwegen en Zwitserland.

Voordeligst

De goedkoopste manier om een jaarabonnement bij Viaplay af te sluiten is via Viaplay zelf. Dit kost je dan 99 euro per jaar. Dat is dus 8,25 euro per maand. Dit is goedkoper dan een jaarabonnement bij zowel Ziggo als KPN (zie onder).

De aanbieding van Viaplay is HIER te vinden en verloopt op 28 februari.

Ziggo prijs

Bij Ziggo betaal je de eerste 4 maanden (maart, april, mei en juni) 20 euro voor Viaplay. Dit komt dus neer op 5 euro per maand. De overige maand (juli) betaal je 9,99 euro. Vanaf augustus betaal je het volledige bedrag van 13,99 euro. Dit geldt voor zowel nieuwe als betalende klanten. Een jaarabonnement bij Ziggo kost je dus 127,92 euro. Dat komt neer op 10,60 euro per maand.

Je voegt het Viaplay-abonnement vanaf 1 maart eenvoudig toe via Mijn Ziggo. Deze aanbieding geldt van 1 maart t/m 30 april.

KPN prijs

Nieuwe KPN-klanten krijgen vanaf 26 januari Viaplay volledig gratis bij het afsluiten van (eenjarig) tv- en internetabonnement. Dit kan via kpn.com, de klantenservice of in een KPN-winkel. Deze actie is geldig tot en met 28 februari 2022.

De introductieprijs van Viaplay voor bestaande KPN-klanten is 9,99 euro per maand. Vanaf augustus 2022 zal dit, net zoals bij Ziggo, weer de reguliere prijs worden, namelijk 13,99 euro. Een jaarabonnement bij KPN kost je dus 147,88 euro. Dat komt neer op 12,30 euro per maand.

Viaplay is vanaf 1 maart via de MijnKPN app te activeren.

Klanten die internet thuis, mobiel en Viaplay combineren krijgen 5 euro entertainmentkorting per maand. Voor een Viaplay-abonnement betaal je dan tot en met 1 augustus 2022 4,99 euro per maand. Daarna wordt dit maandelijks 8,99 euro. Hou er rekening mee dat de entertainmentkorting maar één keer toegepast kan worden. Dus als je deze korting nu al krijgt omdat je bijvoorbeeld ESPN in je pakket hebt dan krijg je geen 5 euro korting meer.

Viaplay app

Viaplay zal een eigen app lanceren waarop je kan inloggen en de Formule 1 kan kijken via je pc, laptop, mobiele telefoon, tablet, gameconsole of Smart TV. Uiteraard wordt de Google Chromecast, Apple TV en Airplay ook ondersteunt.

Ziggo heeft laten weten dat de Viaplay app vanaf de lancering op de Mediabox Next zal verschijnen. Klanten kunnen de streamingdienst op deze manier dus ook raadplegen en gebruiken. KPN werkt er ook aan om de Viaplay app op de Experia Box te zetten, maar dit is nog niet rond en het zal in een later stadium pas mogelijk zijn voor klanten om de app op de KPN-decoder te gebruiken.

viaplay studio nederland

Grand Prix Zandvoort

De NOS zal de komende 3 jaar de Formule 1 in Zandvoort live op televisie gaan uitzenden, maar ook online.

Ook heeft de NOS het recht bemachtigd om in het nieuwe Formule 1-seizoen drie minuten van de kwalificatie en een ruime samenvatting – maximaal 15 minuten – van iedere Grand Prix uit te zenden. De samenvattingen zijn samen met interviews, analyses en achtergronden vanaf volgend seizoen te zien in een apart programma.

De volgende Grand Prix op Zandvoort staat gepland op 4 september 2022.

Formule 1 agenda 2022

20 maart Bahrein
27 maart Saoedi-Arabië
10 april Australië
24 april Imola, Italië
8 mei Miami, Amerika
22 mei Spanje
29 mei Monaco
12 juni Azerbeidzjan
19 juni Canada
3 juli Groot-Brittannië
10 juli Oostenrijk
24 juli Frankrijk
31 juli Hongarije
28 augustus België
4 september Nederland
11 september Italië
25 september Rusland
2 oktober Singapore
9 oktober Japan
23 oktober Austin, Amerika
30 oktober Mexico
13 november Brazilië
20 november Abu Dhabi