Viaplay: Zo kijk je de Formule 1 races in Nederland

Wil je weten wanneer jij je kan abonneren op Viaplay? Laat dan hier je beste e-mailadres achter. Zodra wij meer weten ontvang je direct een e-mail.

Start Viaplay

Viaplay heeft van 2022 tot en met 2024 de rechten van de Formule 1 bemachtigd in Nederland. Dit betekent dat de Formule 1 vanaf 2022 niet meer op Ziggo te bewonderen zal zijn. Viaplay is de nieuwe streamingdienst van de Zweedse Nordic Entertainment Group (NENT). Viaplay gaat op 1 maart 2022 van start in Nederland. Naast (eigen geproduceerde) films en series biedt het ook de Engelse Premier League, de Duitse Bundesliga en alle PDC-darttoernooien aan.

Formule 1

Van vrijdag 10 maart 2022 tot en met zondag 12 maart 2022 zijn de eerste Formule 1-uitzendingen te zien bij Viaplay. Drie avonden op rij worden de kijkers bijgepraat over de testdagen op het circuit van Bahrein en natuurlijk de verrichtingen van de Nederlander Max Verstappen.

Een week later, op vrijdag 17 maart 2022, gaat het Formule 1-seizoen 2022 officieel van start met de vrije trainingen voor de Grand Prix van Bahrein. In totaal kunnen de Nederlandse fans rekenen op ruim 12 uur live tv per Grand Prix weekend.

Christijan Albers, Giedo van der Garde en Tom Coronel zullen de races van analyses voorzien vanuit de hypermoderne studio in Hilversum (zie foto onder). Voormalig NOS-nieuwslezeres Amber Brantsen zal deze live uitzendingen presenteren. Mika Hakkinen, David Coulthard en Tom Kristensen zijn de internationale experts die op locatie hun visie delen. Stéphane Kox is de verslaggever in de paddock.

Kosten

Een abonnement op Viaplay kost € 13,99 per maand, dit is inclusief alle sporten (dus ook darten, de Premier League en de Bundesliga) en het volledige aanbod van films en series. Ook zal er content voor kinderen beschikbaar zijn. Er is dus maar een abonnement wat Viaplay in Nederland gaat aanbieden.

App

Viaplay zal een eigen app lanceren waarop je kan inloggen en de Formule 1 kan kijken via je pc, laptop, mobiele telefoon, tablet, gameconsole of Smart TV. Uiteraard wordt de Google Chromecast, Apple TV en Airplay ook ondersteunt. Daarnaast kunnen KPN en Ziggo-klanten Viaplay als toevoeging activeren via de decoder van beiden televisieaanbieders.

viaplay studio nederland

Grand Prix Zandvoort

De NOS zal de komende 3 jaar de Formule 1 in Zandvoort live op televisie gaan uitzenden, maar ook online.

Ook heeft de NOS het recht bemachtigd om in het nieuwe Formule 1-seizoen drie minuten van de kwalificatie en een ruime samenvatting – maximaal 15 minuten – van iedere Grand Prix uit te zenden. De samenvattingen zijn samen met interviews, analyses en achtergronden vanaf volgend seizoen te zien in een apart programma.

De volgende Grand Prix op Zandvoort staat gepland op 4 september 2022.

Formule 1 agenda 2022

20 maart Bahrein
27 maart Saoedi-Arabië
10 april Australië
24 april Imola, Italië
8 mei Miami, Amerika
22 mei Spanje
29 mei Monaco
12 juni Azerbeidzjan
19 juni Canada
3 juli Groot-Brittannië
10 juli Oostenrijk
24 juli Frankrijk
31 juli Hongarije
28 augustus België
4 september Nederland
11 september Italië
25 september Rusland
2 oktober Singapore
9 oktober Japan
23 oktober Austin, Amerika
30 oktober Mexico
13 november Brazilië
20 november Abu Dhabi