Dit zijn de meestgestelde vragen over HBO Max

HBO Max is beschikbaar vanaf 7.99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of vanaf 59.99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren.

FAQ HBO Max

HBO Max is de nieuwe streamingdienst van de Amerikaanse zender HBO (Home Box Office). HBO maakt al jaren grote films die vaak ook prestigieuze prijzen winnen. Denk hierbij aan The Sopranos, Game of Thrones, Westworld, Six Feet Under, House of the Dragon en Chernobyl.
HBO is onderdeel van mediaconglomeraat WarnerMedia en biedt daardoor dus flink wat films en series aan. Op HBO Max staat naast content van HBO daarom ook veel content van Warner Bros., DC en Cartoon Network. Klik hier om het volledig aanbod van films en series op HBO Max te zien. We updaten deze lijst meerdere keren per week.
HBO Max is op 27 mei 2020 gelanceerd in Amerika en is op 8 maart 2022 gelanceerd in Nederland. Het is dus in ons land beschikbaar!
Aanmelden voor HBO Max is heel eenvoudig: je kan je registeren door op deze link te klikken. Je maandabonnement is telkens maandelijks opzegbaar en je jaarabonnement is telkens jaarlijks opzegbaar.

Wat kost HBO Max?

HBO Max biedt tegenwoordig één abonnement aan. De goedkopere "basic" versie is dus verdwenen. Je kan wel nog steeds kiezen uit een maandabonnement en een jaarabonnement, waarbij een jaarabonnement maar liefst 37% goedkoper is.
 • Bij een maandabonnement betaal je €7.99 per maand, wat uitkomt op €95,88 per jaar. Je hebt hierbij de flexibiliteit om je abonnement elke maand op te zeggen. Dit abonnement adviseren we dan ook vooral als je niet langer dan een maand HBO Max wil hebben.
 • Bij een jaarabonnement betaal je 59,99 per jaar, wat uitkomt op slechts €4,99 per maand. Dat is dus een korting van 37% op jaarbasis. Je hebt bij dit abonnement niet de flexibiliteit om maandelijks op te zeggen en je betaalt het bedrag per jaar. Dit abonnement adviseren we aan iedereen die niet maar een maand HBO Max wil hebben. Er is genoeg te streaming op HBO Max en er komt telkens nieuwe content bij. Dit abonnement is dus vrijwel altijd de betere en goedkopere keuze.
Bij beide abonnement stream je in 4k UHD en 1080p, mag je 30 downloads offline beschikbaar hebben en kan je op 5 apparaten tegelijk streamen. Je kan beide abonnementen afsluiten door op deze link te klikken. Zoek je nog een abonnement op HBO Max? Vind hier de beste HBO Max aanbiedingen of lees hier hoe je gratis naar HBO Max kijkt.
Helaas biedt HBO Max geen gratis proefperiode aan. Je kan na het afsluiten van een maand- of jaarabonnement wel direct beginnen met streamen. Daarnaast is HBO Max een van de goedkopere streamingdiensten die er zijn.

HBO Max-app Zo wijzig je je abonnement:

 • Open HBO Max en tik op je profiel (rechtsboven).
 • Tik op het icoon Instellingen (tandwiel, rechtsboven) en dan op Abonnement.
 • Tik op Abonnement beheren en dan op Wisselen van abonnement.
 • Kies je gewenste abonnement: Standaard of Basic en een factuurperiode.
 • Kies Verder en bevestig je nieuwe abonnement.

Computer

Zo wijzig je je abonnement:
 1. Ga naar HBOMax.com en log in.
 2. Kies je profiel (rechtsboven) en kies dan Abonnement.
 3. Kies Abonnement beheren en dan Wisselen van abonnement.
 4. Kies je gewenste abonnement: Standaard of Basic en een factuurperiode.
 5. Kies Verder en bevestig je nieuwe abonnement.
De wijziging in je abonnement wordt doorgevoerd. Wij sturen je een e-mail ter bevestiging van je wijziging.
 • Tv: voor smart tv’s vanaf 2016 is er de mogelijkheid om de app direct op je tv te installeren. Zo kan je zonder tussenkomst van een ander apparaat direct streamen op je tv. Heb je een oudere tv? Dat is geen probleem, maar dan zul je een slim apparaat (zoals bijvoorbeeld een Chromecast) aan je tv moeten verbinden.
 • Mobiel: HBO Max biedt voor zowel Apple- als Android-toestellen en app. Je kan deze downloaden via respectievelijk de App Store en de Google Play Store. Na het installeren en inloggen kan je daar meteen beginnen met streamen. Je kan via de app ook casten naar bijvoorbeeld je tv (zie ook hierboven).
 • Desktop: uiteraard kan je HBO Max ook direct op je computer streamen via de browser. Je gaat hiervoor naar de website van HBO Max. Na het inloggen krijg je daar alle films en series te zien, die je direct kan streamen.
 • Consoles: HBO Max is ook beschikbaar via de PlayStation 4 en 5, en via de Xbox One en Xbox Series X/S.
Je kan tegelijk op 5 apparaten streamen met het standaard abonnement.
In Nederland gebruikt HBO Max het classificatiesysteem van de Kijkwijzer voor het beoordelen van content. De Kijkwijzer wordt beheerd door het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media (NICAM). Alle pictogrammen en betekenissen kan je hier zien.
Maximale kwaliteit op het standaard-abonnement: 1080p en zelfs 4K UHD (waar beschikbaar)
Jazeker, je kans films en series van HBO Max ook offline bekijken door ze te downloaden. Op het standaard-abonnement mag je 30 downloads tegelijk offline beschikbaar hebben.
HBO Max heeft een aantal titels die leuk voor kinderen zijn, maar natuurlijk ook veel titels die niet geschikt zijn voor kinderen. Gelukkig kun je heel eenvoudig ouderlijk toezicht inschakelen, zodat de kinderen alleen de films en series kunnen bekijken die ook voor hun geschikt zijn.
Nee, het is helaas niet mogelijk om de Amerikaanse televisiezender HBO rechtstreeks te bekijken via HBO Max.
Het aanbod op HBO Max is in alle landen dat HBO Max beschikbaar is hetzelfde. Klik hier om het volledig aanbod van films en series op HBO Max te zien.