Dit zijn de 30 beste documentaires op Disney Plus

Op deze pagina vind je de top-30 beste documentaires op Disney Plus. Deze 30 documentaires hebben de hoogste beoordeling gekregen op IMDb (Internet Movie Database), de grootste en bekendste filmwebsite van de wereld met meer dan 83 miljoen geregistreerde gebruikers en meer dan 250 miljoen unieke bezoekers per maand.

Disney Plus kost 9,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 99,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.

 

De adembenemende natuurdocumentaireserie One Strange Rock staat niet geheel verrassend op nummer 1. In de film vertellen acht astronauten (die in totaal meer dan 1000 dagen in de ruimte verbleven) vanuit hun unieke perspectief hun verhaal over hoe het leven overleeft en gedijt op planeet Aarde.

Op de tweede plaats vinden we The Incredible Dr Pol. In de documentaireserie volgen we de in Nederland geboren dierenarts Jan Pol, zijn familie en werknemers in zijn praktijk op het platteland van Weidman, Michigan.

De derde plek is voor Empire of Dreams: The Story of the Star Wars Trilogy. Een diepgaande documentaire over de producties van de originele Star Wars-trilogie en hun impact op de populaire cultuur.

De lijst wordt afgesloten met de prachtige natuurdocumentaire Deep Blue (2002), die een schitterend beeld geeft van onze wereldzeeën.

Klik op een titel voor meer informatie. Bekijk ook de top-30 beste films en de top-30 beste series. Zie hier het volledige aanbod van Disney Plus, welke nieuwe titels er aankomen en hier vind je alle films en series die je in 4K-kwaliteit op Disney Plus kan streamen.