De 10 beste films op HBO Max

The Lord of The Rings: The Fellowship of The Ring op HBO Max
Image: Ⓒ HBO Max. The Lord of The Rings: The Fellowship of The Ring op HBO Max

Wil je een film op HBO Max kijken, maar weet je niet welke? Wij hebben een selectie gemaakt van de 10 beste films die je op HBO Max kan kijken.

Er is niets beter dan op de bank te zitten met een bak popcorn en een mooie film op te zetten. Dus ga er lekker voor zitten en neem een kijkje in onze lijst.

Wat zijn de beste films op HBO volgens ons?

Het volledige HBO Max aanbod in Nederland is reuze, dus we snappen dat je niet weet waar je moet beginnen. Niet elke film in onze top tien heeft een perfecte IMDB-score, maar je kan wel kwaliteit verwachten. Smaken verschillen echter wel, dus je hoeft het niet met elke keuze eens te zijn.

1. The Lord of The Rings: The Fellowship Of The Ring (2001)

The Lord of The Rings: The Fellowship of The Ring mag natuurlijk niet op deze lijst ontbreken. The Fellowship of The Ring is het begin van het epische avontuur in Middle-earth en de eerste van de iconische trilogie geregisseerd door Peter Jackson.

In The Fellowship of The Ring komt een groep van negen figuren bijeen om Frodo Baggins te begeleiden in zijn queeste om de ene ring te vernietigen in Mount Doom. De groep bestaat uit mensen, Hobbits, een tovenaar en een elf. De krachten van Mordor, onder leiding van de duistere heerser Sauron, doen er alles aan om de ring af te pakken en de vrije volkeren van Middle-earth te verslaan.

Kijk The Lord of The Rings: The Fellowship of The Ring hier op HBO Max

2. Dune (2021)

Dune (2021) is een fantastische verfilming van het legendarische sciencefictionboek van dezelfde naam uit 1965 door de schrijver Frank Herbert. Het is slechts het eerste deel, maar de hoofdacteur Timothée Chalamet heeft laten weten dat Dune: Part Two klaar is met filmen en dat de film in 2023 zal verschijnen.

In Dune (2021) reist Paul Atreides met zijn nobele familie af naar de woestijnplaneet Arrakis, de gevaarlijkste planeet in het universum, om daar het mijnen van de belangrijkste en waardevolste stofje in het universum te overzien. Natuurlijk loopt niet alles volgens plan.

Kijk Dune hier op HBO Max

3. The Dark Knight (2008)

Als je The Dark Knight (2008) niet hebt gekeken, shame on you. Tegelijkertijd zijn we jaloers, want dan kan je deze briljante film weer voor het eerst ervaren. Met briljant acteerwerk van o.a. Morgan Freeman, Christian Bale, Michael Caine en Gary Oldman is dit een klassieker. Maar het is natuurlijk Heath Ledger met zijn laatste werk voor zijn dood als de Joker die de film steelt.

In The Dark Knight (2008) strijdt Batman tegen de criminelen van Gotham, maar zijn nieuwe vijand, de chaotische Joker, is onvoorspelbaar en niet geïnteresseerd in geld of rijkdom.

Kijk The Dark Knight hier op HBO Max

4. Blade Runner (1982)

Blade Runner (1982) is een must-watch als je maar ook een beetje fan bent van dystopische sciencefictionfilms. Veel moderne sciencefictionboeken, films en zelfs games zijn (in)direct geïnspireerd door deze klassieker uit 1982. Met een jonge Harrison Ford uit zijn Star Wars en Indiana Jones-tijd en onze eigen Rutger Hauer is dit een moetje.

Rick Deckard (Ford) is een zogenaamde Blade Runner die jaagt op replicanten, androïden die niet van echte mensen onderscheiden te zijn. Wanneer een groep replicanten onder leiding van Roy Batty (Hauer) ontsnapt, moet Deckard ze opsporen.

Kijk Blade Runner hier op HBO Max

5. The Matrix (1999)

Er zijn maar weinig films die de filmindustrie hebben veranderd, maar The Matrix (1999) is er eentje van. Deze legendarische film, geregisseerd door de Wachowski’s, is een indrukwekkend voorbeeld van baanbrekende visuele effecten die het verhaal mogelijk maken.

In The Matrix (1999) komt een programmeur met de bijnaam Neo erachter dat zijn echte wereld slechts een façade is. Hij wordt wakker in de echte wereld en met behulp van Morpheus en Trinity vecht hij tegen de machines in de echte wereld en in de Matrix.

Kijk The Matrix hier op HBO Max

6. Midsommar (2019)

Trigger warning voor meldingen van zelfmoord!

Regisseur Ari Aster staat niet bepaald bekend om zijn vrolijke films. Zijn vorige meesterwerk, Hereditary (2018), was ijzingwekkend eng en ook zijn laatste film Midsommar (2019) gooit de creep-factor naar een sterke 10. Het is maar zelden dat horror overdag zo macaber aanvoelt.

In Midsommar (2019) reist Dani Ardor (Florence Pugh) samen met de vrienden van haar vriend af naar het platteland van Zweden nadat haar zus zelfmoord heeft gepleegd waarbij haar ouders ook om het leven kwamen. In Zweden doen ze mee aan het midzomerfestival in het platteland, maar het blijkt geen doodgewoon festival te zijn.

Kijk Midsommar hier op HBO Max

7. The Lord of The Rings: The Return of The King (2003)

The Lord of The Rings: The Return of The King (2003) is het laatste hoofdstuk uit de epische The Lord of The Rings-trilogie. De trilogie heeft maar liefst 17 Oscars bij elkaar gesleept waarvan alleen al 11 Academy Awards voor The Return of The King.

In de slotfilm leidt Gollem de twee Hobbits Frodo en Sam nog steeds naar Gondor. De andere helden van Middle-earth bereiden ondertussen de verdediging voor van Minas Tirith, de laatste grote stad in het westen.

Kijk The Lord of The Rings: The Return of The King hier op HBO Max

8. The Batman (2022)

Batman komt maar liefst twee keer voor op deze lijst, en voor een goede reden. Het verschil tussen The Batman (2022) en The Dark Knight (2008) kan niet groter zijn. The Dark Knight was een moderne versie van het personage, maar de Batman van Robert Pattison is regelrecht uit de donkerste stripboeken van het iconische personage gelopen.

In The Batman (2022) moet een relatief nieuwe Batman de moorden van de Riddler oplossen voordat er meer mensen worden gedood. Bekende personages uit de Batman-wereld zoals Catwoman, Penguin en Commissioner Gordon keren ook terug op unieke wijze.

Kijk The Batman hier op HBO Max

9. Letters From Iwo Jima (2006)

Films over de Tweede Wereldoorlog zijn er genoeg, maar het gebeurt maar weinig dat de oorlog aandacht krijgt vanuit het perspectief van de ‘vijand’. Regisseur Clint Eastwood had het plan om de slag om Iwo Jima van twee kanten te belichten: de Amerikaanse kant werd toegelicht in de film Flags of Our Fathers (2006) en de Japanse kant werd toegelicht in Letters From Iwo Jima.

Kijk Letters From Iwo Jima hier op HBO Max

10. Evil Dead (2013)

Evil Dead (2013) is een van die weinige remakes van een geliefde film die ook daadwerkelijk ijzersterk is. The Evil Dead (1981) is een klassieker in het horrorgenre en ook al is het werk van regisseur Sam Raimi legendarisch, deze film mag er ook best zijn.

In Evil Dead (2013) reist een groepje vrienden af naar een afgelegen hut in het bos voor een weekendje weg. Daar ontdekken ze de Book of the Dead waarmee ze onbewust demonen oproepen. Als je niet tegen bloed en gore kan, dan is deze film niets voor jou.

Kijk Evil Dead hier op HBO Max

Dit zijn de 10 beste HBO Max films volgens IMDB

Natuurlijk weten jullie nu wat onze 10 favoriete HBO Max films zijn, maar wat zijn nou de beste films volgens IMDB? Deze lijst staat vol met klassiekers die menig filmkenner al heeft gezien, maar ze verdienen zeker een plekje op de lijst van de 10 beste HBO Max films op IMDB.

Klik hieronder op de film en begin meteen met streamen op HBO Max:

The Shawshank Redemption (1994)9.4
The Dark Knight (2008)9.0
The Lord of the Rings: The Return of the King (2001)9.0
Inception (2010)8.8
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)8.8
The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)8.8
Goodfellas (1990)8.7
The Matrix (1999)8.7
Interstellar (2014)8.6
Se7en (1995)8.6
American History X (1998)8.5

HBO Max is beschikbaar vanaf 7.99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of vanaf 59.99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren.

Zoek je nog een abonnement op HBO? Vind hier de beste HBO Max aanbiedingen of lees hier hoe je gratis naar HBO Max kijkt.