Viaplay: Zo kijk je alle dartwedstrijden in Nederland

Ben jij een echte dart-fan en wil je niet één PDC-Darttoernooi missen? Dan ben je naar de juiste plek gekomen. Vanaf het seizoen 2022 zijn alle darttoernooien alleen nog maar via Viaplay te bekijken in Nederland. RTL heeft de rechten dus verloren. Viaplay is de nieuwe streamingdienst van de Zweedse Nordic Entertainment Group (NENT). Viaplay biedt vanaf 2022, naast (eigen geproduceerde) films en series, ook de Formule 1, de Engelse Premier League en de Duitse Bundesliga aan.

Viaplay heeft op dit moment een nieuwe tijdelijke actie lopen. Tot 1 augustus betaal je namelijk maar 9,99 euro per maand. Vanaf 1 augustus ga je dan pas het reguliere bedrag van 13,99 euro per maand betalen. Je kan op elk gewenst moment opzeggen. Klik HIER om naar de aanbieding te gaan op de Viaplay website of klik op onderstaande banner.

viaplay banner maart 2022-

De Masters en Premier League of Darts

Viaplay gaat op 1 maart 2022 van start in Nederland. Zowel de Masters (28 t/m 30 januari) als de eerste vier weken (donderdagen) van de Premier League of Darts (3, 10, 17 en 24 februari 2022) zijn gratis te bekijken op het YouTube-kanaal van Viaplay. Daarna zal er betaald moeten worden om de dartwedstrijden te bekijken.

Liveshow

Darts-commentator Jacques Nieuwlaat maakt de overstap van RTL naar Viaplay. Dus de vertrouwde stem van Nieuwlaat, de wandelende dartsencyclopedie, zal samen met die van Frank Vischschraper te horen zijn bij de dartwedstrijden. Anne-Marie Fokkens en Koert Westerman zullen de live-uitzendingen presenteren.

Kosten

Een abonnement op Viaplay kost € 13,99 per maand, dit is inclusief alle sporten (dus ook de Formule 1, de Premier League en de Bundesliga) en het volledige aanbod van films en series. Ook zal er content voor kinderen beschikbaar zijn. Er is dus maar een abonnement wat Viaplay in Nederland gaat aanbieden.

Voordeligst

De goedkoopste manier om een jaarabonnement bij Viaplay af te sluiten is via Viaplay zelf. Dit kost je dan 99 euro per jaar. Dat is dus 8,25 euro per maand. Dit is goedkoper dan een jaarabonnement bij zowel Ziggo als KPN (zie onder).

De aanbieding van Viaplay is HIER te vinden en verloopt op 28 februari.

Ziggo prijs

Bij Ziggo betaal je de eerste 4 maanden (maart, april, mei en juni) 20 euro voor Viaplay. Dit komt dus neer op 5 euro per maand. De overige maand (juli) betaal je 9,99 euro. Vanaf augustus betaal je het volledige bedrag van 13,99 euro. Dit geldt voor zowel nieuwe als betalende klanten. Een jaarabonnement bij Ziggo kost je dus 127,92 euro. Dat komt neer op 10,60 euro per maand.

Je voegt het Viaplay-abonnement vanaf 1 maart eenvoudig toe via Mijn Ziggo. Deze aanbieding geldt van 1 maart t/m 30 april.

KPN prijs

Nieuwe KPN-klanten krijgen vanaf 26 januari Viaplay volledig gratis bij het afsluiten van (eenjarig) tv- en internetabonnement. Dit kan via kpn.com, de klantenservice of in een KPN-winkel. Deze actie is geldig tot en met 28 februari 2022.

De introductieprijs van Viaplay voor bestaande KPN-klanten is 9,99 euro per maand. Vanaf augustus 2022 zal dit, net zoals bij Ziggo, weer de reguliere prijs worden, namelijk 13,99 euro. Een jaarabonnement bij KPN kost je dus 147,88 euro. Dat komt neer op 12,30 euro per maand.

Viaplay is vanaf 1 maart via de MijnKPN app te activeren.

Klanten die internet thuis, mobiel en Viaplay combineren krijgen 5 euro entertainmentkorting per maand. Voor een Viaplay-abonnement betaal je dan tot en met 1 augustus 2022 4,99 euro per maand. Daarna wordt dit maandelijks 8,99 euro. Hou er rekening mee dat de entertainmentkorting maar één keer toegepast kan worden. Dus als je deze korting nu al krijgt omdat je bijvoorbeeld ESPN in je pakket hebt dan krijg je geen 5 euro korting meer.

Viaplay app

Viaplay zal een eigen app lanceren waarop je kan inloggen en de Formule 1 kan kijken via je pc, laptop, mobiele telefoon, tablet, gameconsole of Smart TV. Uiteraard wordt de Google Chromecast, Apple TV en Airplay ook ondersteunt.

Ziggo heeft laten weten dat de Viaplay app vanaf de lancering op de Mediabox Next zal verschijnen. Klanten kunnen de streamingdienst op deze manier dus ook raadplegen en gebruiken. KPN werkt er ook aan om de Viaplay app op de Experia Box te zetten, maar dit is nog niet rond en het zal in een later stadium pas mogelijk zijn voor klanten om de app op de KPN-decoder te gebruiken.

Wat valt er nog meer te zien op Viaplay?

Viaplay biedt naast de vele sporten ook hoge kwaliteit films en series aan. Met Viaplay Studios levert het Zweedse bedrijf eigen producties af, de zogenoemde Viaplay Originals. ‘Threesome’ (2021), ‘Dystopia’ (2021) en ‘Pørni’ (2021) zijn voorbeelden van populaire en goede series op Viaplay. Deze zijn vanaf 1 maart 2022 te zien op Viaplay in Nederland. Zie de trailers en meer info over deze titels hieronder.

NENT heeft bekendgemaakt dat er voor 2022 60 Viaplay Originals op de productieagenda staan. Deze zullen uiteraard ook in Nederland op Viaplay verschijnen. Ook zullen er Nederlandse shows en series gemaakt gaan worden, in samenwerking met Nederlandse mediabedrijven. Klik hier voor het volledige lanceringsaanbod aanbod van Viaplay in Nederland. Na 1 maart 2022  zullen er nog veel meer titels aan de streamingdienst worden toegevoegd.

– ‘Threesome’ (2021 / Seizoen 1 / 8 afleveringen)

Het jonge Zweedse koppel David en Siri, dat al sinds de middelbare school bij elkaar zijn, hebben een sterke liefdesband, totdat ze tijdens een regenachtig avondje uit de Franse kunststudent Camille ontmoeten.

Seizoen 1 van ‘Threesome’ ging op 29 augustus 2021 in première. De trailer is door een leeftijdsbeperking alleen te zien op YouTube.

– ‘Dystopia’ (2021 / Seizoen 1 / 8 afleveringen)

Een groep mensen stapt diep in de wildernis een verlaten fabriek in voor een live rollenspel om hun fysieke en mentale grenzen te verleggen. Het spel wordt echter bloedserieus wanneer een reeks mysteries zich ontvouwt en duistere krachten zich in elk van hen openbaren.

Seizoen 1 van ‘Dystopia’ ging op 13 juni 2021 in première.

– ‘Pørni’ (2021 / Seizoen 1 / 6 afleveringen)

‘Pørni’ gaat over de dilemma’s waarin je terechtkomt als je naar je beste kunnen handelt en je probeert het juiste te doen voor je dierbaren en jezelf. Pørni heeft twee dochters van een vreselijke ex die naar Kopenhagen is verhuisd en vooral met zichzelf bezig is. Ze heeft een vader die in een soort tienerfase zit en ze heeft de verantwoordelijkheid over haar 15-jarige neefje, nadat haar zus omkwam bij een auto-ongeluk. Daarnaast werkt Pørni in de jeugdzorg, waar ze een oogje heeft op de plaatselijke advocaat Bjørnar. Pørni gaat over een compleet persoon zijn, in een normaal maar uitdagend leven.

Seizoen 1 van ‘Pørni’ ging op 2 mei 2021 in première.