Viaplay: Zo kijk je alle dartwedstrijden in Nederland

Ben jij een echte dart-fan en wil je niet één PDC-Darttoernooi missen? Dan ben je naar de juiste plek gekomen. Vanaf het seizoen 2022 zijn alle darttoernooien alleen nog maar via Viaplay te bekijken in Nederland. RTL heeft de rechten dus verloren. Viaplay is de nieuwe streamingdienst van de Zweedse Nordic Entertainment Group (NENT). Viaplay biedt vanaf 2022, naast (eigen geproduceerde) films en series, ook de Formule 1, de Engelse Premier League en de Duitse Bundesliga aan.

Wil je weten wanneer jij je kan abonneren op Viaplay? Laat dan hier je beste e-mailadres achter. Zodra wij meer weten ontvang je direct een e-mail.

De Masters en Premier League of Darts

Viaplay gaat op 1 maart 2022 van start in Nederland. Zowel de Masters (28 t/m 30 januari) als de eerste vier weken (donderdagen) van de Premier League of Darts (3, 10, 17 en 24 februari 2022) zijn gratis te bekijken op het YouTube-kanaal van Viaplay. Daarna zal er betaald moeten worden om de dartwedstrijden te bekijken.

Jacques Nieuwlaat

Darts-commentator Jacques Nieuwlaat maakt de overstap van RTL naar Viaplay. Dus de vertrouwde stem van Nieuwlaat zal te horen zijn bij de dartwedstrijden.

Kosten

Een abonnement op Viaplay kost € 13,99 per maand, dit is inclusief alle sporten (dus ook de Formule 1, de Premier League en de Bundesliga) en het volledige aanbod van films en series. Ook zal er content voor kinderen beschikbaar zijn. Er is dus maar een abonnement wat Viaplay in Nederland gaat aanbieden. KPN en Ziggo-klanten kunnen Viaplay met korting gaan toevoegen aan hun abonnement. Hoe dit in zijn werk gaat is nog niet precies duidelijk.

App

Viaplay zal een eigen app lanceren waarop je kan inloggen en de Formule 1 kan kijken via je pc, laptop, mobiele telefoon, tablet, gameconsole of Smart TV. Uiteraard wordt de Google Chromecast, Apple TV en Airplay ook ondersteunt.