Viaplay naar Nederland met 60 series voor 2022 op de agenda

viaplay, threesome

De nieuwe streamingdienst Viaplay gaat in 2022 minimaal 60 Viaplay Originals uitbrengen. Dit heeft het moederbedrijf Nordic Entertainment Group (NENT) bekendgemaakt. Ook staan er Nederlandse shows en series op de agenda.

Viaplay timmert behoorlijk aan de weg in het streaminglandschap. Als je denkt dat Viaplay alleen maar sport te bieden heeft dan heb je het flink mis. De service, die in het eerste kwartaal van 2022 ook in Nederland gelanceerd wordt, heeft de afgelopen drie maanden maar liefst negen Viaplay Originals uitgebracht. Deze Europese producties doen absoluut niet onder voor de Amerikaanse.  Het gaat om de titels ‘Red Election’,  ‘Suedi’,  ‘Furia’, het tweede seizoen van ‘The Truth Will Out’, ‘Close to Me’, ‘Two Sisters’, seizoen twee van ‘Face to Face’, `Threesome’ en ‘A Class Apart’. Onderaan dit artikel vind je enkele trailers van deze films en series.

60 series in 2022

Voor 2022 staan er weer een berg Viaplay Originals op de planning voor NENT, minimaal 60 volgens het Zweedse bedrijf. Deze zullen dus allemaal ook in Nederland op de nieuwe streamingdienst verschijnen. NENT heeft zelf de eerste titels al aangekondigd. Een exacte releasedatum is nog niet bekendgemaakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

‘Litvinenko’ (2022)

‘Litvinenko’ is een vierdelige dramaserie en waargebeurd verhaal waarin David Tennant (‘Doctor Who’, ‘Broadchurch’, ‘Harry Potter and the Goblet of Fire’ en ‘Jessica Jones’) in de huid kruipt van de voormalige Russische veiligheidsdienstmedewerker en dissident Alexander Litvinenko. Litvinenko werd vergiftigd met de radioactieve stof Polonium-210 en beweerde dat dit op direct bevel van Vladimir Poetin was. Vanuit zijn ziekenhuisbed gaf Alexander nauwgezette details over de gebeurtenissen die leidden tot zijn ziekte, wat rechercheurs uiteindelijk zou helpen bij het opsporen van twee daders.

‘Limbo’ (2022)

‘Limbo’ is een Zweedse dramaserie die uit zes afleveringen bestaat.

Een nachtelijk telefoontje verandert alles voor Ebba (Rakel Wärmländer), My (Sofia Helin) en Gloria (Louise Peterhoff). Het nieuws dat hun zonen betrokken zijn geweest bij een ernstig auto-ongeluk stelt hun vriendschap en prioriteiten op de ultieme test. Met Ebba’s zoon Jakob zwevend tussen leven en dood, bevinden de drie vrouwen zich in een verwoestend onzekere situatie.

‘Karma and Jonar’ (2022)

‘Karma and Jonar’ is een animatieserie voor kinderen tussen de 7 en de 9 jaar. De serie behandeld onderwerpen zoals zelfvertrouwen, vriendschap en de uitdagingen die bij opgroeien horen. ‘Karma and Jonar’ is gebaseerd op het gelijknamige populaire kinderboek. Recent werd er al sneak peak van de kinderserie gedeeld, die is hieronder te zien.

karma and jonar, viaplay-
Sneak peak van ‘Karma and Jonar’.

‘North Sea Connection’ (2022)

‘North Sea Connection’ is een Engels gesproken thrillerserie die uit zes afleveringen bestaat.

Het adembenemende landschap van de Ierse westkust verbergt een duister geheim in ‘North Sea Connection’, waarin Ciara (Lydia McGuinness bekend van ‘Wild Mountain Thyme’) met de dramatische gevolgen van de beslissing van haar broer Aidan (Kerr Logan) om drugs over zee te vervoeren moet zien te dealen. Bedreigd door een kartel en en een Zweedse politieagente (Alida Morberg) die achter haar aan zit, leiden Ciara’s plannen haar familie naar een nieuwe reeks onvoorspelbare en gevaarlijke gebeurtenissen.

‘Elvira’ (2022)

‘Elvira’ is een Deense dramaserie, gebaseerd op een veel geprezen serie romans van de Deense auteur Anne-Sophie Lunding-Sørensen.

De dagelijkse baan van de 35-jarige niet ambitieuze Elvira (Sara Klein) bestaat uit het beantwoorden van de telefoon in een bordeel van haar jeugdvriend en politieagent Køster. Maar wanneer een prostituee verdwijnt, voelt Elvira de drang om op onderzoek uit te gaan, wat leidt tot dramatische gevolgen, onverwachte emoties en de ontdekking dat ze misschien meer kan bereiken dan ze ooit had gedacht.

Beschikbare series vanaf 1 maart 2022

– ‘Dystopia’ (2021 / S1 / 8 afleveringen)

Een groep mensen stapt diep in de wildernis een verlaten fabriek in voor een live rollenspel om hun fysieke en mentale grenzen te verleggen. Het spel wordt echter bloedserieus wanneer een reeks mysteries zich ontvouwt en duistere krachten zich in elk van hen openbaren.

Seizoen 1 van ‘Red Election’ ging op 13 juni 2021 in première.

– ‘Threesome’ (2021 / S1 / 8 afleveringen)

Het jonge Zweedse koppel David en Siri, dat al sinds de middelbare school bij elkaar zijn, hebben een sterke liefdesband, totdat ze tijdens een regenachtig avondje uit de Franse kunststudent Camille ontmoeten.

Seizoen 1 van ‘Threesome’ ging op 29 augustus 2021 in première.

– ‘Pørni’ (2021 / S1 / 6 afleveringen)

‘Pørni’ gaat over de dilemma’s waarin je terechtkomt als je naar je beste kunnen handelt en je probeert het juiste te doen voor je dierbaren en jezelf. Pørni heeft twee dochters van een vreselijke ex die naar Kopenhagen is verhuisd en vooral met zichzelf bezig is. Ze heeft een vader die in een soort tienerfase zit en ze heeft de verantwoordelijkheid over haar 15-jarige neefje, nadat haar zus omkwam bij een auto-ongeluk. Daarnaast werkt Pørni in de jeugdzorg, waar ze een oogje heeft op de plaatselijke advocaat Bjørnar. Pørni gaat over een compleet persoon zijn, in een normaal maar uitdagend leven.

Seizoen 1 van ‘Pørni’ ging op 2 mei 2021 in première.

Nederlandse shows en films

Naast 60 Viaplay Originals heeft NENT ook laten weten dat het Nederlandse shows en series gaat maken. Hiermee wordt Viaplay een serieuze concurrent voor RTL en Talpa. Filippa Wallestam, programmahoofd van Viaplay, vertelde recent aan het AD dat hij in 2023 twee Nederlands geproduceerde realityshows, twee dramaseries en één documentaire op Viaplay wil hebben.

Sportrechten

Ook op het gebied van sport heeft Viaplay veel te bieden. NENT heeft de rechten gekocht van de Formule 1, de Premier League, de Bundeliga en de PDC darttoernooien. Vanaf 2022 zijn al deze sporten dus te zien op Viaplay. Naar alle waarschijnlijkheid krijgen wij in Nederland ook twee abonnementsvormen, een pakket met en een pakket zonder sport. NENT heeft al laten weten dat de prijs van de Formule 1 ‘heel erg betaalbaar’ zal zijn

[mc4wp_form id=”496″]