Dit zijn de meestgestelde vragen over Disney Plus

Disney Plus is de streamingsdienst van The Walt Disney Company.
Op Disney Plus zijn films, series en documentaires van onder andere Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en Star te zien. Klik hier om te zien welke titels je allemaal op Disney Plus kunt bekijken. Sinds 23 februari 2021 heeft Disney een nieuwe uitbreiding toegevoegd op Disney Plus: Star. Disney Plus Star bevat films en series van grote Disney merken, zoals Disney Television Studios, 20th Television, ABC Signature, FX Productions, Freeform, Searchlight Pictures, Touchstone Pictures en 20th Century Studios. Ook zijn er Hulu Originals op Disney Plus te streamen, zoals ‘Love, Victor’, ‘Solar Opposites’ en ‘Helstrom’ en meer titels zullen volgen. Er staat daarnaast veel exclusieve content op Disney Plus, die speciaal voor de streamingdienst geproduceerd is. En er komen zeer veel nieuwe titels aan. Zie hier een volledige lijst van wat er allemaal op de agenda staat. Klik hier om te zien welke Star-titels je allemaal op Disney Plus kunt bekijken.
Desktop en mobiel: Via de officiële Disney Plus website, klik hier. Apple TV: Ga naar de website van Disney Plus om je te registreren. Download daarna de Disney Plus in de Apple App Store. Playstation 4: Ga naar website van Disney Plus om je te registreren. Download daarna de Disney Plus app in de PlayStation Store. Xbox One: Ga naar website van Disney Plus om je te registreren. Download daarna de Disney Plus app in de Microsoft Store.
Disney Plus kost € 9,99 per maand. Het is voordeliger om een jaarabonnement af te sluiten. Dit kost je € 99,90 voor een heel jaar, je krijgt dan dus twee maanden helemaal gratis! Klik hier om een maand of jaarabonnement af te sluiten.
Nee, Disney biedt geen gratis proefperiode meer. Disney Plus kost € 9,99 per maand. Het is voordeliger om een jaarabonnement af te sluiten. Dit kost je € 99,90, je krijgt dan dus twee maanden helemaal gratis! Klik hier om een maand of jaarabonnement af te sluiten.
Op dit moment kan je je Disney Plus-maandabonnement niet zelf met een simpele handeling in je account omzetten naar een jaarabonnement. Klik hier voor een uitleg hoe je dit kunt doen.
Wij hebben een handleiding geschreven hoe je Disney Plus met een paar simpele klikken kunt opzeggen. Klik hier voor de handleiding.
Disney Plus VIP-toegang is een nieuwe manier om nieuwe exclusieve content eerder tegen extra betaling aan te bieden, voordat deze beschikbaar komen voor reguliere abonnementhouders. De films die met VIP-toegang bekeken kunnen worden waren aanvankelijk voor de bioscoop bestemd. Meer informatie en hoe je een film op Disney Plus via VIP-toegang koopt lees je hier.
Op dit moment is Disney Plus beschikbaar via een internetbrowser, op de iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Android telefoons, Android tablets, Android televisietoestellen, LG televisietoestellen, Samsung televisietoestellen (modellen vanaf 2016), Google Chromecast en aan Chromecast gelinkte apparaten, PlayStation 4 en Xbox One.
Je kan Disney Plus op vier verschillende apparaten tegelijk kijken op één account. Dat betekent dat er in principe met vier personen tegelijk gekeken kan worden. Daarnaast kunnen er per abonnement zeven profielen aangemaakt worden. Voor elk profiel kan een Disney-avatar gekozen worden en wordt er een kijklijst bijgehouden.
In Nederland gebruikt Disney Plus het classificatiesysteem van de Kijkwijzer voor het beoordelen van content. De Kijkwijzer wordt beheerd door het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media (NICAM). Alle pictogrammen en betekenissen kan je hier zien.
Star is een nieuwe uitbreiding van Disney Plus die volledig geïntegreerd is in de huidige versie van de streamingdienst. Star zal films, series en andere content bevatten van grote Disney merken, zoals Disney Television Studios, 20th Television, ABC Signature, FX Productions, Freeform, Searchlight, Touchstone Pictures en 20th Century Studios. Ook zullen er Hulu Originals aan Star worden toegevoegd. Je kan Star zien als de Europese versie van Hulu in de US. De uitbreiding zal vooral gefocust zijn op volwassen content, inhoud die niet geschikt is voor Disney Plus. De uitbreiding is te beveiligen met een pincode, zodat kinderen er geen toegang tot hebben. Klik hier om te zien welke Star-titels je allemaal op Disney Plus kunt bekijken.
Er staat een enorm groot assortiment aan films en series op Disney Plus Star. Enkel titels die je kan streamen zijn 'The Walking Dead', 'Grey's Anatomy', 'Desperate Housewives', 'Family Guy' en 'Deadpool'. Disney zal daarnaast speciale films en series voor Star in Europa (en Hulu in de US) gaan uitbrengen. Klik hier om te zien welke Star Originals er al voor Disney Plus zijn aangekondigd.
Nee. Star zit inbegrepen bij je Disney+ abonnement.
Nee. Door de komst van Star op Disney Plus zal Hulu naar alle waarschijnlijkheid niet meer naar Nederland komen. Star kan je een beetje zien als de Europese versie van Hulu.
Ja zeker. In dit artikel staat hoe je jouw favoriete films of series kan aanvragen voor Disney Plus.
Als Disneyplusser krijg je een ultra-high-definition kijkervaring tot 4K Ultra HD-videoweergave en Dolby Atmos audio, mits je apparatuur dit ondersteunt.
Ja, Disney Plus-abonnees kunnen genieten van een ultra-high-definition kijkervaring met programma’s tot wel 4K (Ultra HD) video playback in Dolby Vision met ultra-vivid beeld, HDR10 en Dolby Atmos surround-geluid op apparaten die dit ondersteunen. Zie hier welke films je allemaal in 4K kan streamen op Disney Plus.
Zonder Wi-Fi toch je film of serie af kijken? Dat kan! Als Disneyplusser heb je toegang tot een onbeperkt aantal downloads om deze op een later tijdstip (ook als je offline bent) te kunnen bekijken. Je kunt op maximaal tien apparaten tegelijk downloads opslaan.
Zowel Disney Plus Originals als bibliotheek-titels worden in 16 talen ondersteunt.
Ja. Je kan op Disney Plus een Kinderprofiel aanmaken. Een Kinderprofiel omvat over het algemeen titels met de classificatie TV-7FV of G in de Verenigde Staten. Dit is vergelijkbaar met een Kijkwijzer voor Alle Leeftijden. Op basis van lokale classificaties en culturele gevoeligheden kan het echter voorkomen dat bepaalde titels zijn uitgesloten en titels met een classificatie die vergelijkbaar is met de Amerikaanse PG-classificatie (ouderlijke begeleiding) zijn opgenomen. Dit kan per regio verschillen. Met de komst van Star op Disney Plus zijn er nieuwe specifieke opties voor ouderlijk toezicht. Zo kunnen er verschillende leeftijdsclassificaties en een pincode worden ingesteld om inhoud voor jonge kinderen af te schermen. Klik hier voor meer informatie.
Heb je vragen, opmerkingen of problemen? Aangezien wij een officieuze en onafhankelijke fan- en informatiewebsite zijn, kunnen wij je hierbij helaas niet helpen. Neem hiervoor contact op met Disney Plus. Op deze pagina zie je onderaan op welke manieren dit kan.
Op 12 november 2019 is Disney Plus officieel gelanceerd in de Verenigde Staten, Canada en Nederland. Op 19 november volgen Australië en Nieuw-Zeeland. Naar verwachting zal Disney Plus binnen twee jaar op alle grote markten beschikbaar zijn.
Zorg ervoor dat als je een pop-up blocker, contentfilter, antivirussoftware of een proxy-accelerator gebruikt dat deze uit staan. Deze software kan de videostreaming verhinderen. Schakel deze services uit en probeer het opnieuw.
Disney Plus is een afzonderlijk abonnement dat geen streamingtoegang biedt tot de lineaire Disney-netwerken, zoals Disney Channel. Disney Plus omvat een grote bibliotheek en nieuwe programma's van deze merken. Zodra een film of serie zijn run op onder andere Disney Channel gemaakt heeft, zal hij op Disney Plus verschijnen. Hoe lang dit duurt is per titel afhankelijk en niet van te voren te zeggen.
Nee, Disney Plus is volledig reclamevrij.
Hoofdzakelijk is de content overal hetzelfde. Echter zijn bepaalde titels niet overal beschikbaar. Dit heeft vaak te maken met nog lopende licenties bij derde partijen. Daarnaast voegt Disney ook per land lokale content toe, die dan alleen in dat specifieke land te zien is.
Ja, dat klopt. Disney-films zullen gefaseerd van Netflix verdwijnen en toegevoegd worden aan Disney Plus. Dit heeft alles te maken met het verlopen van de rechten voor de films en series.