De 10 beste series op HBO Max

Bron: HBO Max
Bron: HBO Max

Wil je beginnen aan een nieuwe serie, maar je weet niet welke? Wij hebben een mooie selectie voor je gemaakt van de 10 beste series op HBO Max.

De tijden dat we alleen naar films keken, is allang voorbij. Er is niets fijner dan op je eigen tempo een indrukwekkende serie te kijken. Misschien hou je ervan om een serie in een avond te bingen, of je kijkt één aflevering per avond. Hoe dan ook, er is genoeg moois te vinden op onze lijst van de beste televisie series op HBO Max.

Wat zijn de beste series op HBO volgens ons?

Het HBO Max aanbod in Nederland is gigantisch, dus het is begrijpelijk dat je niet weet waar je moet beginnen. De series die wij hebben gekozen zijn allemaal ijzersterk op hun eigen unieke manier, maar niet elke serie vindt je terug in de IMDB top 50. Wil je de beste series op HBO Max kijken aan de hand van de IMDB score? Dan scroll je door tot onderaan het artikel.

1. Band of Brothers (2001)

Band of Brothers is de uiterst indrukwekkende tiendelige televisieserie over de rol van de Easy Company van de United States 101st Airborne Division. In deze serie volg je een groep goed getrainde paratroepers van hun eerste bootcamp in Camp Toccoa in Amerika tot de beruchte Adelaarsnest van Adolf Hitler zelf.

Band of Brothers is een productie van Steven Spielberg en Tom Hanks en is uiterst accuraat, tot de gruwelijkheden aan toe. Er is geen betere televisieserie ooit gemaakt over de Westerse front in de Tweede Wereldoorlog.

Kijk Band of Brothers op HBO Max

2. Euphoria (2019)

Euphoria is een Amerikaanse tienerdrama die rauwer en indrukwekkender is dan de gebruikelijke drama’s in het genre. De serie volgt o.a. Rue Bennett (gespeeld door Zendaya), een 17-jarige scholiere die de zomer in rehab heeft doorgebracht na een overdosis. Als ze terugkomt omdat ze de nieuwe scholier Jules Vaughn, een transgender meisje, waarna haar leven nooit meer hetzelfde is.

Meer vertellen over deze indrukwekkende serie zou zonde zijn, maar de negen Emmy’s die Euphoria heeft verdiend, zegt genoeg.

Kijk Euphoria op HBO Max

3. Game of Thrones (2011)

Als je nooit van Game of Thrones hebt gehoord, dan heb je onder de grootste steen in de wereld geleefd. Deze gigant van een serie is de reden waarom wij in Nederland überhaupt bekend zijn met HBO. Acht jaar lang was het de nummer één serie waar iedereen het constant over had, en dat is natuurlijk volledig terecht.

‘Lannister’, ‘Khaleesi’ en ‘Jon Snow’ zijn allemaal namen die we niet kunnen vergeten, ook al zouden we dat willen. Als je Game of Thrones nog nooit hebt gezien, waar wacht je op?

Kijk Game of Thrones op HBO Max

4. Last Week Tonight with John Oliver (2014)

Nu even iets heel anders, maar soms net zo gruwelijk als een Band of Brothers of Game of Thrones. En dat is Last Week Tonight met de excentrieke host John Oliver. Deze Britse presentator herken je misschien van zijn werk bij het Amerikaanse The Daily Show waar hij op een satirische manier belangrijke topics in de wereld behandelden.

Last Week Tonight is dat, maar dan vanuit een bureau in een studio en nog meer in de diepte. Met een unieke mix van humor, oprechtheid en een gezonde dosis research en factchecking is elke rubriek in deze langlopende serie uitmuntend.

Van simpele onderwerpen als videogame snacks tot moeilijke topics als de abortuswetgeving in de Verenigde Staten, Last week Tonight heeft het allemaal.

Kijk hier Last Week Tonight with John Oliver op HBO Max

5. Sherlock (2010)

Sherlock is een iconische Britse televisieserie met Benedict Cumberbatch als Sherlock Holmes en Martin Freeman als dokter John Watson. Deze versie van de iconische boeken van Arthur Conan Doyle herinterpreteren zijn verhalen in een hedendaagse setting.

Voor wie een fan is van crime shows, dan is Sherlock de serie voor jou. Daarnaast krijg je ook nog een gezonde dosis Engelse humor en fantastisch acteerwerk van een indrukwekkende cast.

Kijk Sherlock op HBO Max

6. The Pacific (2010)

Tom Hanks en Steven Spielberg waren niet klaar na hun verfilming van Band of Brothers. In 2010 kwam de Amerikaanse tiendelige televisieserie The Pacific uit over de Amerikaanse mariniers in hun strijd tegen het Japanse Keizerrijk. De serie, is net zoals Band of Brothers, grotendeels gebaseerd op de boeken van de twee hoofdpersonages van de serie: Eugene Sledge en Robert Leckie.

Je volgt deze mariniers in de Pacifische Oorlog terwijl ze tegen de Japanners vechten op op Guadalcanal, Iwo Jima, Okinawa en meer. Dit strijdtoneel kenmerkte zich vanwege de gruwelijke omstandigheden voor zowel de Amerikaanse als Japanse soldaten. Dit is geen serie die je gezellig met een bak popcorn en een flesje bier op de bank kijkt, maar het is absoluut een must-watch.

Kijk hier The Pacific op HBO Max

7. Peacemaker (2022)

In 2021 zagen we voor het eerst deze idioot in de fantastische The Suicide Squad en een jaar later heeft hij zijn eigen televisieserie. John Cena’s personage wordt na de gebeurtenissen van de film gedwongen om zich aan te sluiten bij een team genaamd “Project Butterfly”. Het missie van dit team is om vlinderachtige wezens te stoppen die een gevaar vormen voor de hele wereld.

Ja, dit klinkt belachelijk. Ja, Peacemaker ziet er knullig uit in zijn veel te strakke superheldenoutfit. Ja, deze serie is ongelofelijk grappig, gewelddadig en op momenten emotioneel.

Kijk hier Peacemaker op HBO Max

8. Chernobyl (2019)

Chernobyl is een vijfdelige serie over de kernramp van Tsjernobyl in 1986 en de opruimactie die daarop volgde. De serie is grotendeels gebaseerd op echte verhalen uit deze tijd. Zoals zoveel series op deze lijst is het niet verstandig om een aflevering op te zetten als je friet eet op de bank, want heel erg vrolijk is het niet.

Het is een ijzingwekkende serie over een van de zwaarste kernrampen die de wereld ooit heeft gekend.

Kijk hier Chernobyl op HBO Max

9. House of the Dragon

De langverwachte prequel van Game of Thrones vloog vorig jaar onze huiskamers binnen en de serie stelde allesbehalve teleur. House of the Dragon speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen van de originele serie af en vertelt het verhaal van het ontstaan van de oorlog tussen verschillende familieleden van de Targaryen genaamd ‘Dance of the Dragons’.

Als je fan bent van de originele serie, dan zal je House of the Dragon zeker waarderen. En het voordeel is dat er nog veel meer seizoenen zullen volgen, dus je bent voorlopig nog niet klaar.

Kijk hier House of the Dragon

10. The Last of Us (2023)

Okay, we spelen beetje vals met deze vermelding, want The Last of Us is nog niet officieel uit. Toch hebben we hele hoge verwachtingen van deze serie. The Last of Us is de verfilming van de gelijknamige videogame origineel op de PlayStation 3. Dit spel heeft een cultstatus verworven onder critici en gamers voor het indrukwekkende verhaal.

Pedro Pascal speelt Joel, een echte survivor die tegen zijn zin in de jonge Ellie (gespeeld door Game of Thrones-actrice Bella Ramsey) moet smokkelen naar de Fireflies omdat ze immuun is. Dit is een serie je niet moet missen.

Kijk hier The Last of Us op HBO Max

Dit zijn de 10 beste HBO Max series volgens IMDB

Dit waren natuurlijk onze 10 favoriete HBO Max series, maar wat is de top 10 van IMDB?

Klik hieronder op de serie en begin meteen met streamen op HBO Max:

Band of Brothers (2001) – 9.4
Chernobyl (2019) – 9.3
The Wire (2002)9.3
The Sopranos (1999)9.2
Game of Thrones (2011) – 9.1
Rick and Morty (2013) – 9.1
Sherlock (2010) 9.0
The Office (2005) 8.9
True Detective (2014) 8.9
Last Week Tonight with John Oliver (2014) 8.8

HBO Max is beschikbaar vanaf 7.99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of vanaf 59.99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren.

Zoek je nog een abonnement op HBO? Vind hier de beste HBO Max aanbiedingen of lees hier hoe je gratis naar HBO Max kijkt.