Zo kijk je aflevering 4 van ‘House of the Dragon’ seizoen 2 in Nederland

House of the Dragon seizoen 2 op HBO Max
Image: Ⓒ Home Box Office (HBO)

Wil je aflevering 4 van House of the Dragon seizoen 2 kijken in Nederland? Wij leggen je hieronder uit hoe je deze streamt.

In de vorige aflevering zagen we hoe beide Targaryen-takken plannen maakten om Harrenhal te veroveren en hoe Rhaenyra toch nog een laatste poging deed om een oorlog te voorkomen.

Aflevering 3, The Burning Mill, is iets minder goed ontvangen dan de eerste twee afleveringen, maar heeft nog steeds een IMDB-score van 7.9, dus hij is zeker niet slecht ontvangen. Daarnaast staat de Tomatometer op Rotten Tomatoes nu op 90%.

Het lijkt erop dat Rhaenyra’s poging om oorlog te voorkomen niet succesvol zal zijn en nu zijn we dus erg benieuwd om te zien hoe snel de oorlog echt zal uitbreken. We hebben, met aflevering 4 meegeteld, nog vijf afleveringen te gaan dit seizoen, dus we kunnen nog met van alles verrast worden.

Krijg nu 2 maanden gratis bij een jaarabonnement op HBO Max

Hieronder vind je onze samenvatting van aflevering 3, klik verder naar het volgende kopje om spoilers te vermijden!

Klik hier voor onze samenvatting van aflevering 1
Klik hier voor onze samenvatting van aflevering 2

‘House of the Dragon’ seizoen 2 aflevering 3 recap

The Burning Mill

In The Burning Mill zien we eerst een conflict tussen twee families in de Riverlands, de Brackens en de Blackwoods. Ze schijnen al jaren ruzie te hebben, maar steunen nu ook nog een allebei een andere tak van de Targaryens en dat zorgt voor een bloedbad.

Rhaenyra (Emma D’Arcy) regelt een begrafenis voor Ser Erryck (Elliott Tittensor) en Ser Arryck (Luke Tittensor), ook al heeft Arryck haar geprobeerd te vermoorden en was hij loyaal aan de andere Targaryens. Rhaenys (Eve Best) geeft aan dat Otto Hightower (Rhys Ifans) deze aanval nooit had toegestaan en dat suggereert dat hij niet meer de adviseur van de koning is. Ze spoort Rhaenyra aan om met Alicent te praten als laatste poging om oorlog te voorkomen.

Tijdens een bijeenkomst van de Small Council wordt het duidelijk dat koning Aegon II (Tom Glynn-Carney) uit is op oorlog. Ser Criston Cole (Fabien Frankel) geeft aan dat de Riverlands enorm belangrijk zullen zijn in de oorlog en Harrenhal heeft controle over de Riverlands, dus hij besluit daar met de mannen die hij getraind is naartoe te gaan om controle te nemen.

Mysaria (Sonoya Mizuno) is nog steeds bij Dragonstone, omdat ze de bewakers gewaarschuwd had voor de indringer (Ser Arryck). Als beloning voor haar daad wil ze een plek aan het hof van Rhaenyra. Zij kan Rhaenyra voorzien van nuttige informatie en Rhaenyra kan haar een kans geven om de Hightowers te straffen voor wat ze haar hebben aangedaan.

Rhaenyra besluit om haar jongste kinderen en een aantal kleine draken en drakeneieren met haar nicht Rhaena (Phoebe Campbell) mee naar Pentos te sturen nu het extra gevaarlijk lijkt te worden. Rhaena is niet enthousiast, maar ze moet wel gehoorzamen.

Daemon (Matt Smith) komt aan bij Harrenhal en wordt verrassend aangenaam ontvangen nadat hij is binnengestormd met zijn zwaard getrokken. Hij trekt de loyaliteit van Ser Simon Strong (Simon Russell Beale) in kwestie vanwege zijn familieband met Lord Larys Strong (Matthew Needham) die werkt voor Aegon II. Simon geeft echter aan dat hij ook geen fan van Larys is. Daemon zegt dat jij Harrenhal weer in ere wil herstellen om plaats te maken voor een groot leger van de Riverlands dat voor Rhaenyra kan vechten. Hij moet alle verschillende groepen in de Riverlands wel samen weten te brengen.

Alicent (Olivia Cooke) heeft besloten om haar broer, Ser Gwayne Hightower (Freddie Fox), mee te sturen met Ser Criston om er hopelijk voor te zorgen dat hij geen slechte beslissingen meer neemt.

Aegon bereidt zich voor om samen met zijn draak Ser Criston achterna te gaan om te vechten voor Harrenhall. Lord Larys weet hem te overtuigen om niet te gaan, zodat zijn moeder (Alicent) en zijn broer Aemond (Ewan Mitchell) het niet voor het zeggen krijgen terwijl hij weg is. Aegon benoemt Larys als zijn nieuwe ‘Master of Whisperers’.

In een bar claimt een man dat hij een (bastaard) halfbroer is van de overleden koning Viserys (Paddy Considine) en prins Daemon. Hij lijkt niet blij te zijn met koning Aegon II, maar houdt snel zijn mond wanneer Aegon binnenkomt met zijn ridders/vrienden.

Aegon neemt een van zijn vrienden mee naar het bordeel om zijn maagdelijkheid te verliezen, maar komt daar zijn broer Aemond tegen en vernedert hem in het bijzijn van zijn vrienden en de prostituee.

Ser Criston, Ser Gwayne en de andere ridders worden in een open veld gespot door Baela Targaryen (Bethany Antonia) en zij gaat ze achterna met haar draak. De ridders weten net op tijd een bos te bereiken, zodat Baela hen niet meer kan achtervolgen. Baela vertelt tegen Rhaenyra wat er gebeurd is en daardoor weet ze nu dat Ser Criston ook onderweg is naar Harrenhall.

In Harrenhall hallucineert Daemon en ziet hij een jonge Rhaenyra (Milly Alcock) het hoofd van prins Jaehaerys weer aan zijn nek vastmaken. Hij ziet later ook een vreemde vrouw die hem vertelt dat hij hier zal sterven.

Rhaenyra vraagt om hulp aan Mysaria, want ze wil een gesprek met Alicent regelen. Hiervoor moet ze undercover naar King’s Landing. Ze gaat vermomd als non naar de Red Keep om met Alicent te praten wanneer ze aan het bidden is. Rhaenyra confronteert Alicent en Alicent besluit om te luisteren.

Ze zijn het nog steeds niet eens over wie Viserys nou uiteindelijk als zijn opvolger wilde hebben. Alicent hoorde hem op zijn sterfbed Aegon zeggen, maar Rhaenyra hoort aan de precieze woorden die werden gebruikt dat haar vader Alicent aan het vertellen was over ‘The Song of Ice and Fire’. Alicent wil niet geloven dat het niet over haar zoon ging, stuurt Rhaenyra weg en zegt dat het te laat is om oorlog te voorkomen.

Waar kijk je ‘House of the Dragon’ seizoen 2 aflevering 4 in Nederland?

House of the Dragon is een serie die is ontwikkeld door Home Box Office (HBO) en dat betekent dus ook dat de serie exclusief te streamen zal zijn via HBO Max in Nederland. Net zoals bij alle seizoenen van Game of Thrones en bij het eerste seizoen van deze serie, verwachten we echter wel dat je dit seizoen na een tijdje ook aan je fysieke DVD- of Blu-Ray-collectie kan toevoegen. In de eerste instantie zal je echter een HBO Max-abonnement moeten hebben om seizoen 2 te bekijken. Hieronder vind je een link die je direct naar de pagina van de serie brengt.

Klik hier om House of the Dragon te streamen op HBO Max

Wanneer verschijnt aflevering 4 van seizoen 2 van ‘House of the Dragon’ op HBO Max?

Aflevering 4 van seizoen 2 van House of the Dragon verschijnt op maandag 8 juli. In de VS gaat het seizoen de avond ervoor in première, maar dat is voor ons rond 03:00 uur ’s nachts. Daarna verschijnt er elke maandag weer een nieuwe aflevering, totdat het seizoen is afgelopen. Onder het volgende kopje vind je de namen en releasedata van alle afleveringen.

Tot nu toe hebben de onderstaande voorspellingen van de speelduur van de eerste vier afleveringen van dit seizoen, van de relatief betrouwbare leaker @Cryptic4KQual op Twitter (X), niet veel afgeweken van de daadwerkelijke speelduur. Als je de recaps van de voorgaande afleveringen niet meetelt, dan kloppen ze misschien zelfs wel precies. We geloven dus ook zeker dat aflevering 4 rond de 54 minuten zal duren.

Releasedatum per aflevering van ‘House of the Dragon’ seizoen 2 in Nederland

House of the Dragon seizoen 2 is vanaf 17 juni te bekijken via HBO Max. Het volledige seizoen zal bestaan uit 8 afleveringen en dat zijn dus twee afleveringen minder dan bij seizoen 1. Er verschijnt gedurende acht weken dus elke week een nieuwe aflevering. Hieronder vind je het volledige releaseschema.

  • Aflevering 1 – “A Son for a Son”: Maandag 17 juni
  • Aflevering 2 – “Rhaenyra the Cruel”: Maandag 24 juni
  • Aflevering 3 – “The Burning Mill”: Maandag 1 juli
  • Aflevering 4 – “A Dance of Dragons”: Maandag 8 juli
  • Aflevering 5 – “Onbekend”: Maandag 15 juli
  • Aflevering 6 – “Onbekend”: Maandag 22 juli
  • Aflevering 7 – “Onbekend”: Maandag 29 juli
  • Aflevering 8 – “Onbekend”: Maandag 5 augustus
HBO Max is beschikbaar vanaf 5.99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of vanaf 59.90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren.