Zo kijk je aflevering 3 van ‘House of the Dragon’ seizoen 2 in Nederland

House of the Dragon seizoen 2 op HBO Max
Image: Ⓒ Home Box Office (HBO)

Wil je aflevering 3 van House of the Dragon seizoen 2 kijken in Nederland? Wij leggen je hieronder uit hoe je deze streamt.

In de tweede aflevering van seizoen 2 van House of the Dragon zagen we hoe het plan van Daemon (“a son for a son”) een ander effect had dan gehoopt. Als er nog hoop was voor een vreedzame oplossing voor het Targaryen-conflict, dan is die hoop nu toch echt verpletterd.

Aflevering 2, Rhaenyra the Cruel, is weer ongeveer net zo goed ontvangen als de eerste aflevering van dit seizoen. Hij heeft een IMDB-score van 8.4 en de Tomatometer van Rotten Tomatoes staat voor seizoen 2 momenteel op 91%. Het tweede seizoen moet natuurlijk ook nog een beetje op gang komen, dus dit is al een uitstekend begin.

Met nog 6 afleveringen te gaan in dit seizoen, vragen we ons af of we ook in dit seizoen al een winnaar krijgen tussen de twee Targaryen-familietakken. Er komt in ieder geval nog een derde seizoen aan, dus het conflict kan natuurlijk ook nog langer duren, maar de strijd staat wel op het punt om los te barsten.

Krijg nu 2 maanden gratis bij een jaarabonnement op HBO Max

Hieronder vind je onze samenvatting van aflevering 2, klik verder naar het volgende kopje om spoilers te vermijden!

Klik hier voor onze samenvatting van aflevering 1

‘House of the Dragon’ seizoen 2 aflevering 2 recap

Rhaenyra the Cruel

In Rhaenyra the Cruel zien we de gevolgen van de moord op prins Jaehaerys. Koning Aegon II (Tom Glynn-Carney) is natuurlijk enorm overstuur en prins Aemond (Ewan Mitchell) lijkt erachter te komen dat de moordenaars misschien eigenlijk naar hem op zoek waren.

Tijdens een bijeenkomst van de Small Council vertelt Lord Larys Strond (Matthew Needham) dat er iemand is opgepakt. Aegon wil hem vermoorden, maar Ser Otto (Rhys Ifans) wil hem eerst ondervragen. Iedereen verdenkt natuurlijk dat Rhaenyra (Emma D’Arcy) achter de moord zit, maar er is nog geen bewijs. Volgens Otto maakt het echter niet uit, want ze kunnen gewoon claimen dat het Rhaenyra was en het lichaam van Jaehaerys met een begrafenisstoet door de stad laten gaan om te tonen hoe wreed Rhaenyra is. Alicent (Olivia Cooke) en Helaena (Phia Saban) moeten mee met de stoet om publiekelijk te rouwen.

De man die is opgepakt voor de moord is inderdaad één van de twee schuldigen en geeft meteen aan dat hij door Daemon (Matt Smith) is ingehuurd samen met een rattenvanger, omdat hij niet mishandeld wil worden door Larys. Aegon besluit hem echter toch uit wraak te vermoorden

Rhaenyra hoort ineens ook het nieuws van de moord op Jaehaerys, maar ze wist hier zelf niets vanaf, ook al wordt zij wel beschuldigd. Zij zou dit de onschuldige Helaena nooit hebben aangedaan, zeker niet omdat ze net haar eigen zoon is verloren. Ze vermoedt wel dat Daemon het heeft georganiseerd en confronteert hem hiermee. Hij geeft het toe en ze zegt dat ze hem niet meer vertrouwd en ze weet ook niet of hij haar wel kan accepteren als zijn koningin. Daemon vertrekt naar Harrenhall om bondgenoten te rekruteren.

Ser Criston Cole (Fabien Frankel) beschuldigt Ser Arryck (Luke Tittensor) van verraad en vraagt af of hij iets met het plot te maken had. Hij geeft Arryck een missie om zijn loyaliteit te bewijzen. Hij moet naar Dragonstone gaan en doen alsof hij zijn tweelingbroer Erryck (Elliott Tittensor) is om dicht bij Rhaenyra te komen en haar te vermoorden. Hij accepteert deze missie met tegenzin.

Prins Aemond voelt zich nog schuldig over de moord op prins Lucerys en zoekt troost in een bordeel. Hij voelt zich echter ook een beetje vereerd dat Daemon iemand heeft gestuurd om hem te vermoorden. Dat betekent voor hem dat hij als een waardige vijand wordt gezien. Hij was blijkbaar ook in het bordeel toen de moordenaars van Jaehaerys hem zochten.

Rhaenyra voert een gesprek met haar gevangene, Mysaria/The White Worm (Sonoya Mizuno). Ze wil weten of Mysaria te maken had met de moord op Jaehaerys en Mysaria geeft toe dat ze alleen twee namen heeft genoemd tegen Daemon in ruil voor haar vrijheid. Aangezien Daemon die vrijheid beloofd had, besluit Rhaenyra haar ook echt vrij te laten.

In King’s Landing zien we dat alle rattenvangers publiekelijk zijn opgehangen. Aegon heeft ze allemaal laten ophangen, omdat hij de naam van de moordenaar van zijn zoon niet wist. Ser Otto wordt enorm boos op Aegon, omdat hij hiermee alles verpest. Rhaenyra moest als wreed worden gezien, maar nu wordt hij ook zo gezien. Aegon is niet blij met de toon van zijn grootvader en verklapt ook het plan van Ser Criston (het sturen van Arryck om Rhaenyra te vermoorden. Otto is het hier natuurlijk niet mee eens, maar Aegon ontslaat hem ook als zijn ‘Hand of the King’ en maakt Criston de nieuwe Hand.

Mysaria ziet Ser Arryck arriveren wanneer zij naar een boot wordt gebracht om weg te gaan. Ze geeft dit door aan een bewaker, omdat ze net Erryck nog binnen heeft gezien. Arryck weet Dragonstone te infiltreren door zich voor te doen als zijn broer en komt uiteindelijk in de kamer van Rhaenyra terecht. Hij wil haar aanvallen, maar zijn broer verschijnt ook ineens. Ze gaan het gevecht met elkaar aan en Erryck weet Arryck uit te schakelen. Hij kan hier echter niet mee leven en pleegt zelfmoord.

Otto zegt tegen Alicent dat hij wil vertrekken naar Oldtown (waar de Hightowers vandaan komen) nu zijn kleinzoon hem ontslagen heeft. Alicent zegt echter dat hij naar Highgarden moet gaan om House Tyrell gerust te stellen en aan te houden als bondgenoot. Alicent belooft met Aegon te praten en misschien dat Otto weer terug kan komen als Aegon wat is afgekoeld.

Waar kijk je ‘House of the Dragon’ seizoen 2 aflevering 3 in Nederland?

House of the Dragon is een serie die is ontwikkeld door Home Box Office (HBO) en dat betekent dus ook dat de serie exclusief te streamen zal zijn via HBO Max in Nederland. Net zoals bij alle seizoenen van Game of Thrones en bij het eerste seizoen van deze serie, verwachten we echter wel dat je dit seizoen na een tijdje ook aan je fysieke DVD- of Blu-Ray-collectie kan toevoegen. In de eerste instantie zal je echter een HBO Max-abonnement moeten hebben om seizoen 2 te bekijken. Hieronder vind je een link die je direct naar de pagina van de serie brengt.

Klik hier om House of the Dragon te streamen op HBO Max

Wanneer verschijnt aflevering 3 van seizoen 2 van ‘House of the Dragon’ op HBO Max?

Aflevering 3 van seizoen 2 van House of the Dragon verschijnt op maandag 1 juli. In de VS gaat het seizoen de avond ervoor in première, maar dat is voor ons rond 03:00 uur ’s nachts. Daarna verschijnt er elke maandag weer een nieuwe aflevering, totdat het seizoen is afgelopen. Onder het volgende kopje vind je de namen en releasedata van alle afleveringen.

De onderstaande voorspellingen over de speelduur van de eerste vier afleveringen van dit seizoen, van de relatief betrouwbare leaker @Cryptic4KQual op Twitter (X), lijken tot nu toe redelijk te kloppen (als je de ingebouwde recaps in HBO Max niet meerekent), dus we gokken dat aflevering drie ook inderdaad weer iets langer dan een uur zal duren.

Releasedatum per aflevering van ‘House of the Dragon’ seizoen 2 in Nederland

House of the Dragon seizoen 2 is vanaf 17 juni te bekijken via HBO Max. Het volledige seizoen zal bestaan uit 8 afleveringen en dat zijn dus twee afleveringen minder dan bij seizoen 1. Er verschijnt gedurende acht weken dus elke week een nieuwe aflevering. Hieronder vind je het volledige releaseschema.

  • Aflevering 1 – “A Son for a Son”: Maandag 17 juni
  • Aflevering 2 – “Rhaenyra the Cruel”: Maandag 24 juni
  • Aflevering 3 – “Onbekend”: Maandag 1 juli
  • Aflevering 4 – “A Dance of Dragons”: Maandag 8 juli
  • Aflevering 5 – “Onbekend”: Maandag 15 juli
  • Aflevering 6 – “Onbekend”: Maandag 22 juli
  • Aflevering 7 – “Onbekend”: Maandag 29 juli
  • Aflevering 8 – “Onbekend”: Maandag 5 augustus
HBO Max is beschikbaar vanaf 5.99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of vanaf 59.90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren.