Zo kijk je aflevering 2 van ‘House of the Dragon’ seizoen 2 in Nederland

House of the Dragon seizoen 2 op HBO Max
Image: Ⓒ Home Box Office (HBO)

Wil je aflevering 2 van House of the Dragon seizoen 2 kijken in Nederland? Wij leggen je hieronder uit hoe je deze streamt.

Het tweede seizoen van House of the Dragon is eindelijk gearriveerd en de spanning was weer om te snijden in de eerste aflevering. Een groot deel van de aflevering stond in het teken van de reactie van Rhaenyra (Emma D’Arcy) op de grote cliffhanger van het vorige seizoen. De strijd tussen de twee takken van de Targaryen-familie is zeker nog niet afgelopen.

De eerste aflevering van seizoen 2, genaamd A Son for a Son (een naam die ook al een beetje verklapt waar de aflevering om draait), is weer uitstekend ontvangen, net als eigenlijk alle afleveringen van het eerste seizoen. Op IMDB heeft de aflevering een score van 8.4 en de Tomatometer op Rotten Tomatoes staat voor seizoen 2 tot nu toe op 92%, dus dat is zeker een goede start.

We krijgen dit seizoen iets minder afleveringen, maar we zijn zeker benieuwd wat ons nog te wachten staat in de komende zeven afleveringen.

Krijg nu 2 maanden gratis bij een jaarabonnement op HBO Max

Hieronder vind je onze samenvatting van aflevering 1, klik verder naar het volgende kopje om spoilers te vermijden!

Klik hier voor ons algemene artikel over hoe je House of the Dragon seizoen 2 streamt in Nederland.

‘House of the Dragon’ seizoen 2 aflevering 1 recap

A Son for a Son

In A Son for a Son horen we eerst een lid van House Stark spreken over de plicht van de Noorderlingen om ‘The Wall’ te beschermen. We zien later dat prins Jacaerys (Harry Collett) op bezoek is bij de Night’s Watch, en specifiek bij Cregan Stark (Tom Taylor) om troepen voor het leger van zijn moeder Rhaenyra te ronselen. Cregan houdt zich aan zijn belofte en zal 2.000 mannen sturen.

Prins Daemon (Matt Smith) geeft prinses Rhaenys (Eve Best) de opdracht om samen met hem (en hun draken) wraak te nemen voor de dood van prins Lucerys (Elliot Grihault) en prins Aemond (Ewan Mitchell) en zijn draak Vhagar te vermoorden (“a son for a son”). Rhaenys weigert dit en wil eerst afwachten wat Rhaenyra te zeggen heeft.

Rhaenyra is met haar draak naar Storm’s End gevlogen om de lichamen van Lucerys en zijn draak te vinden.

Koning Aegon II (Tom Glynn-Carney) ziet in dat het belangrijk is om voorbereid te zijn op het erven van de troon (wat hij niet echt was) en neem zijn kleine zoontje Jaehaerys daarom mee naar de bijeenkomt van de Small Council. Net voor het begin van deze bijeenkomst zien we dat koningin Alicent (Olivia Cooke) een affaire heeft met Ser Criston Cole (Fabien Frankel).

Jaehaerys zorgt ervoor dat de leden van de Small Council een beetje worden afgeleid en wordt uiteindelijk toch maar weer weggestuurd. We komen er eerst wel nog achter dat Alicent brieven naar Rhaenyra heeft gestuurd om haar spijt te betuigen voor de dood van Lucerys. Vervolgens geeft Ser Otto Hightower (Rhys Ifans) aan dat een snel einde aan het conflict met de andere Targaryens (onder leiding van Rhaenyra) onmogelijk lijkt. Het plan van Otto is geduld en zelfbeheersing. Steeds meer van de Houses zweren trouw aan Aegon II. Lord Larys Strong (Matthew Needham) suggereert later tegen Aegon II dat het misschien tijd is om zijn eigen ‘Hand’ te kiezen in plaats van Otto.

Rhaenyra vindt eindelijk de lichamen van haar zoon en zijn draak en besluit dat het tijd is voor wraak. Ze wil Aemond dood hebben. Daemon heeft Mysaria/The White Worm (Sonoya Mizuno) in handen weten te krijgen en vraagt haar om hem te helpen om in het geheim toegang te krijgen tot King’s Landing in ruil voor haar vrijheid.

Rhaenyra besluit de overblijfselen van haar zoon tijdens een ceremonie te verbranden en tegelijkertijd zien we dat Alicent toch echt spijt heeft van wat er is gebeurd, omdat ze een kaarsje voor Lucerys brandt.

Daemon heeft van Mysaria te horen gekregen dat een bewaker in King’s Landing hem wel kan helpen en samen met die bewaker zoekt hij een rattenvanger op die toegang heeft tot het kasteel. Hij geeft de bewaker en de rattenvanger de taak om het kasteel te infiltreren, Aemond te vinden en hem te doden.

De twee weten het kasteel te infiltreren, maar kunnen Aemond niet vinden. Ze worden gesnapt door koningin Helaena (Phia Saban) en besluiten dat de kleine Jaehaerys ook telt als “a son for a son”. Ze dwingen Helaena om aan te geven wie van de twee slapende kinderen Jaehaerys is, want hij lijkt enorm veel op zijn zusje Jaehaera. Uiteindelijk vermoorden ze Jaehaerys terwijl Helaena overstuur met haar dochter naar haar moeder Alicent vlucht, die in bed blijkt te liggen met Ser Criston Cole.

Waar kijk je ‘House of the Dragon’ seizoen 2 aflevering 2 in Nederland?

House of the Dragon is een serie die is ontwikkeld door Home Box Office (HBO) en dat betekent dus ook dat de serie exclusief te streamen zal zijn via HBO Max in Nederland. Net zoals bij alle seizoenen van Game of Thrones en bij het eerste seizoen van deze serie, verwachten we echter wel dat je dit seizoen na een tijdje ook aan je fysieke DVD- of Blu-Ray-collectie kan toevoegen. In de eerste instantie zal je echter een HBO Max-abonnement moeten hebben om seizoen 2 te bekijken. Hieronder vind je een link die je direct naar de pagina van de serie brengt.

Klik hier om House of the Dragon te streamen op HBO Max

Wanneer verschijnt aflevering 2 van seizoen 2 van ‘House of the Dragon’ op HBO Max?

Aflevering 2 van seizoen 2 van House of the Dragon verschijnt op maandag 24 juni. In de VS gaat het seizoen de avond ervoor in première, maar dat is voor ons rond 03:00 uur ’s nachts. Daarna verschijnt er elke maandag weer een nieuwe aflevering, totdat het seizoen is afgelopen. Onder het volgende kopje vind je de namen en releasedata van alle afleveringen.

We deelden eerder ook al de onderstaande voorspelling van de relatief betrouwbare leaker @Cryptic4KQual op Twitter (X) over de speelduur van de eerste vier afleveringen van seizoen 2. Die 57 minuten voor aflevering 1 bleken ook wel te kloppen (als je de recap van seizoen 1 niet meerekent), dus we gokken dat de rest van de voorspellingen ook redelijk accuraat zullen zijn.

Releasedatum per aflevering van ‘House of the Dragon’ seizoen 2 in Nederland

House of the Dragon seizoen 2 is vanaf 17 juni te bekijken via HBO Max. Het volledige seizoen zal bestaan uit 8 afleveringen en dat zijn dus twee afleveringen minder dan bij seizoen 1. Er verschijnt gedurende acht weken dus elke week een nieuwe aflevering. Hieronder vind je het volledige releaseschema.

  • Aflevering 1 – “A Son for a Son”: Maandag 17 juni
  • Aflevering 2 – “Onbekend”: Maandag 24 juni
  • Aflevering 3 – “Onbekend”: Maandag 1 juli
  • Aflevering 4 – “A Dance of Dragons”: Maandag 8 juli
  • Aflevering 5 – “Onbekend”: Maandag 15 juli
  • Aflevering 6 – “Onbekend”: Maandag 22 juli
  • Aflevering 7 – “Onbekend”: Maandag 29 juli
  • Aflevering 8 – “Onbekend”: Maandag 5 augustus

Krijg nu 2 maanden gratis bij een jaarabonnement op HBO Max en begin meteen met het streamen van het volledige aanbod van HBO Max.