Dit zijn de meestgestelde vragen over SkyShowtime

SkyShowtime kost 6,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 54,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren en te beginnen met een gratis proefperiode van 7 dagen.

FAQ SkyShowtime

SkyShowtime is een gezamenlijke streamingdienst van Comcast en ViacomCBS (voorheen Paramount), twee van de grootste mediabedrijven die de Verenigde Staten kent. SkyShowtime brengt het beste entertainment van de grootste studio's en verhalenvertellers samen.
Op de streamingdienst zullen in Nederland originele en iconische titels van DreamWorks, Nickelodeon, Paramount Pictures, Paramount+, Peacock, Showtime, Sky Studios en Universal Pictures te zien zijn.
SkyShowtime is op 25 oktober 2022 gelanceerd in Nederland en is dus vanaf dat moment in ons land beschikbaar!
Aanmelden voor SkyShowtime is heel eenvoudig: je kan je registeren via deze link en een maand- of jaarabonnement afsluiten. Je maandabonnement is telkens maandelijks opzegbaar en je jaarabonnement is telkens jaarlijks opzegbaar.
SkyShowtime kost je 6,99 euro per maand bij een maandabonnement, maar het is voordeliger om een jaarabonnement af te sluiten. Dat kost namelijk 54,99 euro per jaar en scheelt je dus meer dan 33% vergeleken met het maandabonnement. Klik hier om een maand- of jaarabonnement af te sluiten.
Ja, SkyShowtime biedt voor nieuwe abonnees een gratis proefperiode van 7 dagen die vervolgens wordt omgezet naar een maand- of jaarabonnement (afhankelijk van wat je hebt gekozen), behalve als je het van tevoren stopzet. Klik hier om je gratis proefperiode te starten.
Helaas is er geen hele simpele manier om een maandabonnement om te zetten in een jaarabonnement. Om dit voor elkaar te krijgen zal je eerst je maandabonnement moeten opzeggen en na het einde van je laatste maand kan je vervolgens een jaarabonnement starten.
Momenteel is SkyShowtime op allerlei verschillende apparaten beschikbaar. Hieronder zie je welke apparaten en browsers worden ondersteund. Smart-tv's: Apple TV HD (4e generatie) of hoger, Android TV 6.0 of hoger (plus Android-boxen met 6.0 of hoger), LG webOS 3.5 of hoger, Samsung smart-tv-modellen uit 2017 of later met Tizen OS 3.0 of hoger Streaming-apparaten: Chromecast 1e generatie of hoger (inclusief Chromecast met Google TV) Klik hier om te zien hoe je SkyShowtime naar je TV kan streamen met een Chromecast. Mobiele apparaten en tablets: Android 7.0 of hoger, iOS 13 of hoger Computer: Chrome OS, macOS, Windows Webbrowsers: Chrome 110+ (Windows/Mac), Firefox 110+ (Windows/Mac), MS Edge 110+ (Windows/Mac), Safari 14+ (Mac) Er worden geen geroote apparaten ondersteund.
Bij SkyShowtime kan je met één account maximaal op drie apparaten tegelijk streamen. Als je films en series downloadt om deze offline te bekijken, dan tellen die niet mee voor deze limiet van drie streams tegelijk.
In Nederland gebruikt SkyShowtime het classificatiesysteem van de Kijkwijzer voor het beoordelen van content. De Kijkwijzer wordt beheerd door het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media (NICAM). Alle pictogrammen en betekenissen kan je hier zien.
Alle titels op SkyShowtime zijn als het goed is beschikbaar in HD. De streamingdienst heeft echter ook al aangegeven dat het bezig is met het opschalen van zijn content naar 4K, maar wanneer dat precies voltooid zal zijn weten we nog niet en of dit voor hogere abonnementskosten zal zorgen weten we ook nog niet.
Ga je ergens heen waar je geen Wi-Fi-verbinding hebt? Geen probleem, want je kan veel van je favoriete SkyShowtime-films en -series ook downloaden op je apparaat en ze offline bekijken. Niet alle titels kunnen worden gedownload en je mag in totaal maar 30 downloads op al je geregistreerde apparaten hebben. Een download blijft 48 uur op je apparaat staan, vanaf het moment dat je hem voor het eerst bekijkt of maximaal 30 dagen als je hem nog niet hebt afgespeeld.
Ja, gelukkig kan je je kinderen beschermen van content die niet geschikt is voor hun leeftijd. Er zijn namelijk twee soorten ouderlijk toezicht beschikbaar op SkyShowtime: leeftijdsclassificatie en een profielpincode. Bij een leeftijdsclassificatie kan content die boven de geselecteerde leeftijdsclassificatie ligt niet worden afgespeeld door je kinderen. Als je een pincode instelt voor een bepaald profiel, dan is die code elke keer nodig wanneer je inhoud van dat profiel wil afspelen.
Veel van de content op SkyShowtime zal in alle ondersteunde landen redelijk overeenkomen, want deze dienst is ook specifiek een Europees alternatief voor de Paramount+-streamingdienst die in andere regio's (waaronder de VS, Australië, Canada, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en de Noorse landen) al wat langer bestond. Toch kan de beschikbaarheid van sommige films en series wel verschillen als je bijvoorbeeld ergens anders in de EU/EER via SkyShowtime wil gaan streamen. Buiten de EU/EER kan je helemaal geen gebruik maken van SkyShowtime.