SkyShowtime streamen naar TV met Chromecast in 3 stappen

Ondertiteling aanpassen op SkyShowtime

SkyShowtime streamen naar TV is erg gemakkelijk. Hieronder leggen we uit hoe je de streamingdienst met behulp van een Chromecast kan streamen naar je TV. 

Misschien beschikt je TV niet over zijn eigen Smart TV-interface en kan je dus ook geen streamingdiensten op de TV zelf downloaden, misschien vind je jouw Smart TV-interface gewoon niet fijn of misschien wordt jouw TV helemaal niet ondersteund door de SkyShowtime-app. Wat dan ook het geval is, er zijn gelukkig nog een aantal andere manieren om SkyShowtime te streamen op een groot scherm via een Chromecast.

Hoe kan ik SkyShowtime streamen naar TV?

SkyShowtime streamen naar TV is redelijk eenvoudig. Er zijn maar een aantal dingen die je nodig hebt en vervolgens kan je in 3 stappen beginnen met streamen naar je TV.

Dit heb je nodig:

Een alternatief voor een Chromecast met Google TV (1080p of 4K) is een Apple TV (4K). Een Chromecast met Google TV is echter over het algemeen wel een betere deal dan een Apple TV, maar misschien vind je Apple’s ecosysteem fijner. Het streamen werkt dan vrijwel hetzelfde, alleen moet je het AirPlay-symbool gebruiken in plaats van het ‘cast’-symbool.

Stap 1: Sluit de Chromecast aan

Verbind je Chromecast aan de ene kant met de HDMI-aansluiting met je TV en plug hem aan de andere kant in het stopcontact. Je zal de eerste keer dat je de Chromecast aansluit even het instelproces moeten doorlopen, maar daarna kan je hem gewoon in de TV laten zitten en er gewoon naartoe streamen. Het is wel van belang dat al je apparaten verbonden zijn met hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Als dat het geval is en de Chromecast is aangesloten, dan kan je door naar de volgende stap.

Stap 2: Open SkyShowtime op je apparaat

Open de SkyShowtime-app op je smartphone of tablet of ga naar de website van SkyShowtime als je vanaf een computer wil streamen. We raden dan wel aan dat je de Chrome-browser gebruikt.

Stap 3: SkyShowtime streamen naar je TV

Als je de SkyShowtime-app hebt geopend op een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet, dan zie je rechtsboven in de app als het goed is het cast-icoon (de rechthoek met linksonder in het vak een soort Wi-Fi-teken). Tik op dit icoon om een overzicht te krijgen van alle beschikbare apparaten om naartoe te streamen. Als het goed is zal je hier ook de naam van je Chromecast terugvinden (of van je TV zelf als die ingebouwde cast-functionaliteit heeft).

Als je SkyShowtime hebt geopend in Chrome op je laptop of PC, dan kan je hetzelfde cast-icoon terugvinden wanneer je een video begint af te spelen óf je kan rechtsboven in Chrome op de drie puntjes klikken en dan in de lijst ‘Casten…’ selecteren om het scherm van je computer naar de TV te streamen.

Wat als Chromecast niet werkt?

Werkt het niet? Probeer dan deze stappen te ondernemen:

  • Kijk na of je Chromecast en je apparaat verbonden zijn met hetzelfde Wi-Fi-netwerk.
  • Sluit SkyShowtime en open de app opnieuw
  • Zet je apparaat uit en dan weer aan
  • Reset je Chromecast

Als je hierna toch nog problemen hebt met het streamen via je Chromecast, dan kan het zijn dat je een nieuwe Chromecast moet aanschaffen.

Een andere mogelijkheid voor het kijken van SkyShowtime op een groot scherm is via een HDMI-kabel. Met een HDMI-kabel kan je namelijk ook nog steeds gewoon je computerscherm weergeven op je TV en vervolgens op die manier SkyShowtime streamen. Heb je een (nieuwe) HDMI-kabel nodig? Dan vind je die hier.

SkyShowtime kost 6,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 54,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren en te beginnen met een gratis proefperiode van 7 dagen.