3 leuke en leerzame dierendocumentaires van DisneyNature

disney plus, bears

Nu er door het coronavirus mega veel kinderen thuis zitten, is veel ouders de taak toebedeeld om de kids ook thuis te vermaken. Niet altijd een makkelijke opgave. Daarom hebben we 3 leuke en leerzame dierendocumentaires van DisneyNature voor je op een rijtje gezet waarmee ze zich meer dan 3,5 uur kunnen vermaken. 

Voor alle 3 onderstaande documentaires is Nederlandse audio beschikbaar. Ook zijn de films geschikt voor alle leeftijden.

Bears (2014)

Disneynature’s Bears vertelt een adembenemend verhaal over een berenfamilie op Alaska die een jaar lang gevolgd wordt. Moeder Sky leert haar twee beïnvloedbare welpen, Amber en Scout, de belangrijkste lessen uit het leven. Hun reis begint aan het einde van de winter. De drie komen uit hun winterslaap en worden geconfronteerd met de bittere kou en een opwindende maar zeer riskante buitenwereld. Verbazingwekkende beelden van een innemende berenfamilie die het leven ten volle leven in een van de laatste grote wildernissen van onze planeet.

Chimpanzee (2012)

Reis mee naar het diepe Afrikaanse regenwoud en ontmoet Oscar, een schattige jonge chimpansee met een vermakelijke kijk op het leven. Chimpanzee vertelt het opmerkelijk verhaal over individuele triomf en familiebanden. De wereld is een speeltuin voor kleine Oscar en zijn mede-jonge chimpansees, die graag chaos creëren. Vol nieuwsgierigheid, een passie voor ontdekking, vreugde en liefde voor het nabootsen van anderen, navigeert Oscar en zijn familie door het complexe territorium van het bos. Deze film is een zeer inspirerend en levensveranderend avontuur, dat overloopt van moed en charme dat je hart zal veroveren.

African cats (2011)

African Cats is een episch en waargebeurd verhaal die zich afspeelt op een van de wildste plekken op aarde: De Masai Mara, een natuurreservaat in Kenya. Deze documentaire legt de liefde, humor en vastberadenheid van de majestueuze koningen van de savanne vast. Samuel L. Jackson (Avengers, Captain America, Pulp Fiction en Django Unchained) vertelt het verhaal over leeuwenwelpje Mara, die ernaar streeft op te groeien met de kracht, de geest en de wijsheid van haar moeder Sita. Sita is een onbevreesde cheeta en alleenstaande moeder van vijf ondeugende pasgeborenen, en Fang, een trots leider die zijn gezin moet verdedigen tegen een reeds verbannen leeuw.

Meer weten over wat Disney Plus allemaal te bieden heeft? Bekijk hier het volledige aanbod, hier de beste films en series en zie hier alle nieuwe titels die onderweg zijn naar Disney Plus.