‘A Small Light’ vanaf 2 mei te zien op Disney Plus

A Small Light
Image:Ⓒ Disney

Disney heeft bekend gemaakt dat de serie ‘A Small Light’ gebaseerd op het leven van Miep Gies op Disney Plus te zien zal zijn vanaf 2 mei.

In dit artikel:

Verhaal

De serie ‘A Small Light’ richt zich op het inspirerende en waargebeurde verhaal van Miep Gies, die een cruciale rol speelde bij het onderduiken van Anne Frank en haar familie tijdens de Nazi-bezetting in Amsterdam.

De serie vertelt het verhaal van secretaresse Miep Gies, een jonge, zorgeloze en eigenwijze vrouw in een tijd waarin mening je de das omdeden. Toen haar baas, Otto Frank, haar vroeg om te helpen zijn familie te verbergen voor de Nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog stemde Miep zonder aarzelen toe. De volgende twee jaar waakte zij samen met haar echtgenoot Jan over de families Frank, van Pels en Pfeffer die zich in het Achterhuis schuilhielden.

De serie beschrijft hoe Mieps leven veranderde op het moment dat ze ‘ja’ zei. Van dagelijkse boodschappen tot schreeuwen om voedselbonnen tot het verkopen van geliefde erfstukken, er waren talloze onbaatzuchtige offers voor nodig. Uiteindelijk was het Miep die het dagboek van Anne Frank vond en het bewaarde zodat zij en Otto het later met de wereld konden delen om ervoor te zorgen dat het zou dienen als een testament voor toekomstige generaties.

Cast

Bel Powly (‘The King of Staten Island’), Liev Schreiber (‘Wolverine’), Joe Cole (‘Black Mirror’), Amira Casar (‘Call Me by Your Name’), Billie Boullet (‘The Worst Witch’), Ashley Brooke (‘The Blacklist’) hebben allemaal een rol in de nieuwe serie.

‘A Small Light’ zal vanaf 2 mei te zien zijn op Disney Plus.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.