‘A Small Light’ wekelijks te zien op Disney Plus

Sinds vorige week is de nieuwe National Geographic serie ‘A Small Light’ wekelijks te zien op Disney Plus.

Verhaal

De serie ‘A Small Light’ richt zich op het inspirerende en waargebeurde verhaal van Miep Gies, die een cruciale rol speelde bij het onderduiken van Anne Frank en haar familie tijdens de Nazi-bezetting in Amsterdam.

De serie vertelt het verhaal van secretaresse Miep Gies, een jonge, zorgeloze en eigenwijze vrouw in een tijd waarin mening je de das omdeden. Toen haar baas, Otto Frank, haar vroeg om te helpen zijn familie te verbergen voor de Nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog stemde Miep zonder aarzelen toe. De volgende twee jaar waakte zij samen met haar echtgenoot Jan over de families Frank, van Pels en Pfeffer die zich in het Achterhuis schuilhielden.

De serie beschrijft hoe Mieps leven veranderde op het moment dat ze ‘ja’ zei. Van dagelijkse boodschappen tot schreeuwen om voedselbonnen tot het verkopen van geliefde erfstukken, er waren talloze onbaatzuchtige offers voor nodig. Uiteindelijk was het Miep die het dagboek van Anne Frank vond en het bewaarde zodat zij en Otto het later met de wereld konden delen om ervoor te zorgen dat het zou dienen als een testament voor toekomstige generaties.

Wanneer is welke aflevering te zien?

Dinsdag 2 mei:

Aflevering 1: Pilot

Miep, een jonge, zorgeloze secretaresse, stemt ermee in om Otto Frank en zijn gezin te verbergen voor de nazi’s.

Aflevering 2: Welcome to Switzerland

Nu de familie Frank veilig is, vraagt de joodse tandarts van Miep of ze een plek weet waar hij zich kan verstoppen.

Dinsdag 9 mei:

Aflevering 3: Motherland

Terwijl de wetten tegen joden strenger worden, komen twee kinderen onder de hoede van Miep en Jan.

Aflevering 4: The Butterfly

Miep moet kiezen tussen haar waarden en haar beste vriendin; Jans betrokkenheid bij het verzet verdiept zich.

Dinsdag 16 mei:

Aflevering 5: Scheißfeld

Het huwelijk van Miep en Jan wordt op de proef gesteld als hij haar vraag negeert om een gevaarlijke missie te staken. Nadat de Nazi’s een enorme klap hebben gekregen van het verzet moet Jan onderduiken terwijl Miep voor zijn leven vreest.

Aflevering 6: Boiling Point

Terwijl het optreden van Nazi’s in Amsterdam toeneemt moet Miep een onschuldige studente verbergen voor haar nieuwe nazi-buurman. Wanneer een wanhopige vriend om hulp smeekt om een uitweg uit de stad te vinden vindt Jan een onverwachte bondgenoot en smeedt hij een plan.

Dinsdag 23 mei:

Aflevering 7: What Can Be Saved

De grootste angst van Miep en Jan komt uit als de nazi’s Het Achterhuis binnenvallen. Miep weigert de hoop op te geven en is vastbesloten om koste wat het kost de familie Frank en anderen te redden, zelfs als dat betekent dat ze de vijand moeten confronteren.

Aflevering 8: Legacy

Met het einde van de oorlog in zicht, vecht Miep om Otto’s bedrijf draaiende te houden in de hoop dat de Franks naar huis zullen terugkeren. Nadat de geallieerden Amsterdam hebben bevrijd zetten Miep en Jan zich in om de familie Frank en de andere joodse bewoners van Het Achterhuis te vinden.

Cast

Bel Powly (‘The King of Staten Island’), Liev Schreiber (‘Wolverine’), Joe Cole (‘Black Mirror’), Amira Casar (‘Call Me by Your Name’), Billie Boullet (‘The Worst Witch’), Ashley Brooke (‘The Blacklist’) hebben allemaal een rol in de nieuwe serie.

‘A Small Light’ is elke week te zien op Disney Plus.

Disney Plus kost 9,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 99,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.