AD: 54% van de Nederlanders zegt abonnement op Disney Plus te willen

jungle book, disney plus, olifant
Beeld: The Walt Disney Company.

Uit een onderzoek van het Algemeen Dagblad (AD) wat vorige maand werd uitgevoerd onder 24.000 Nederlanders blijkt dat 54% een abonnement op Disney Plus gaat aanschaffen. 21 procent van de ondervraagden is van plan daarvoor een andere streamingsdienst op te zeggen. Netflix blijkt hiervan vooral het slachtoffer te zijn.

Netflix werd eerder dit jaar door Disney gedwongen om Marvel en Star Wars-films uit het assortiment te verwijderen, omdat Disney met een eigen streamingsdienst op de proppen komt, Disney Plus. Superhelden als Iron Man, Thor, Captain America en Ant-Man zijn niet meer bij Netflix te zien.

555 mensen zeggen ook Videoland te willen opzeggen voor een Disney Plus abonnement. Het overgrote deel van de deelnemers ziet Disney Plus als een welkome aanvulling op hun huidige diensten. 79 procent van de ondervraagden is niet van plan een ander abonnement op te zeggen.

Disney Plus

Sinds 12 september wordt Disney Plus exclusief in Nederland getest. Op 12 november wordt de dienst officieel gelanceerd. Disney Plus wordt aangeboden voor € 6,99 per maand.

Op Disney Plus worden films, series en korte content van onder andere Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic aangeboden. Disney Plus biedt daarnaast verschillende Originele films, documentaires, live-actionseries en animatieseries. Er zal ook exclusieve content op komen te staan die speciaal voor Disney Plus geproduceerd wordt. Aangekondigd zijn: een Marvel-show op basis van Loki, een Star Wars-show genaamd The Mandalorian en een Pixar-show op basis van Monsters Inc.

Disney nam begint dit jaar 21st Century Fox over. Hierdoor zullen ook alle 30 seizoenen van The Simpsons en alle 7 seizoenen van Malcolm in the Middle op Disney Plus te vinden zijn. Daarnaast zijn ook grote filmtitels als The Sound of Music, The Princess Bride, Avatar, Garfield en Home Alone 3 te bekijken.

Bekijk hier het volledige aanbod van Disney Plus en wat er binnenkort allemaal op de streamingsdienst te zien is.