‘Alita: Battle Angel’ van James Cameron binnenkort op Disney Plus te zien

alita battle angel, disney plus, disney+

Vanaf 1 oktober voegt Disney een film van James Cameron uit 2019 toe, namelijk ‘Alita: Battle Angel’. De film, die op IMDb een 7.3 krijgt en de Audience Score op Rotten Tomatoes’s liet stijgen tot 92%, kon op een prima ontvangt rekenen. 

Van de visionaire filmmakers James Cameron en Robert Rodriguez komt nu dit spectaculaire cyberpunk-avontuur. Een vrouwelijke robot wordt in de 26e eeuw op de schroot gevonden en hersteld door een wetenschapper. Eenmaal gerepareerd blijkt ze geprogrammeerd met zeer gevaarlijke vechttechnieken…

Het verhaal speelt zich af in een klein, vuil en afgelegen plaatsje op het vaste land, genaamd Scrapyard, vlak onder de grote zwevende stad Tiphares. De vrouwelijke robot Alita wordt tussen het puin gevonden door de wetenschapper Ido. Hij probeert haar te repareren met behulp van andere onderdelen die hij tussen het puin vindt. Alita weet niet meer waar ze voor diende, totdat Ido de restauratie volledig heeft afgerond. Ze is geprogrammeerd met het “Panzer Kunst”, de gevaarlijkste technische vechtmethode tot dusver.

Het opmerkelijke duo probeert het verleden van Alita te achterhalen door The Factory binnen te dringen. Tijdens hun missie komen ze de meest beruchte criminelen tegen van Scrap Iron City.

Je kan de film hier alvast in je Kijklijst zetten. Vanaf 1 oktober dus te zien op Disney Plus!