Alles wat je moet weten over de nieuwe Star-serie ‘Dopesick’ op Disney Plus

dopesick, disney plus, disney+

Met de komst van Star naar Disney Plus kunnen we dit jaar een hagelnieuwe en veelbelovende serie gaan bewonderen op de service: ‘Dopesick’. We stellen deze nieuwe titel graag even aan je voor, zodat je volledig op de hoogte bent.

In dit artikel:

Plot

‘Dopesick’, gebaseerd op het gelijknamige New York Times bestsellerboek van Beth Macy, geeft een meeslepende kijk in het epicentrum van de opioïde-verslaving in Amerika. De serie neemt kijkers mee naar een verontruste mijngemeenschap in Virginia, de wandelgangen van de Drug Enforcement Adiministration (DEA) en de rijkdom van Big Pharma Manhattan. De menselijke portretten van de verschillende getroffen families en hun elkaar kruisende verhalen houden een spiegel voor waar Amerika nu is, terwijl ze een hoopvol licht werpen op de helden die vechten tegen de ergste drugsepidemie in de Amerikaanse geschiedenis.

Cast

In ‘Dopesick’, die uit 8 afleveringen bestaat, spelen onder andere Jaime Ray Newman (Little Fires Everywhere), Andrea Frankle (Irresistible) and Will Chase (Nashville). Eerdere werd al bekend dat ook Michael Keaton, Peter Sarsgaard, Will Poulter, Rosario Dawson, John Hoogenakker, Philippa Soo, Michael Stuhlbarg and Jake McDorman in de serie verschijnen.

‘Dopesick’, die onder 20th Television en The Littlefield Company wordt uitgebracht, is geschreven door Emmy-winnaar Danny Strong (‘Empire,’ ‘Recount’ en ‘Game Change’) en is geregisseerd door Oscar-winnaar Barry Levinson (‘Paterno’ en ‘Rain Man’). Uitvoerende producenten van de serie zijn Danny Strong, John Goldwyn (‘Dexter’), Barry Levinson, Warren Littlefield (‘The Handmaid’s Tale’, ‘Fargo’ en ‘The Old Man’), Beth Macy (schrijver van het boek ‘Dopesick’) en Karen Rosenfelt (‘Twilight’).

‘Dopesick’ verschijnt dit jaar op Hulu in Amerika en via Star op Disney Plus in Nederland. Een specifieke releasedatum is nog niet bekengemaakt.