Alles wat je moet weten over de nieuwe ‘Willow’-serie op Disney Plus

Willow, disney plus, disney+
Image: ⓒ Disney

Op woensdag 30 november krijgen we het vervolg op de populaire cultklassieker ‘Willow’ uit 1988 voorgeschoteld op Disney Plus. Wat weten we over de nieuwe serie? Met opnieuw Warwick David als dwergtovenaar in de hoofdrol. 

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners. 

In dit artikel:

Verhaal

Het verhaal begon met een beginnende goochelaar, genaamd Willow Ufgood, uit een Nelwyn-dorp en een klein meisje dat voorbestemd was om naties te verenigen. Samen vernietigde zij de boze koningin Bavmorda, om haar krachten van de duisternis te verbannen.

Nu, in een magische wereld waar kabouters, tovenaars, trollen en andere mystieke wezens floreren, gaat het avontuur verder met opnieuw Warwick Davis als de dwergtovenaar Willow Ufgood. Samen met een reisgezelschap gaat hij op een gevaarlijke zoektocht naar plaatsen ver buiten hun comfort zone, waar ze hun innerlijke demonen moeten verslaan om hun wereld te redden.

Cast

In de Willow-serie, die in totaal uit acht afleveringen bestaat, zien we Erin Kellyman (‘Falcon and the Winter Soldier’), Tony Revolori (‘Spider-Man: Homecoming’), Ellie Bamber (‘Nocturnal Animals’), Amar Chadha-Patel (‘Dashcam’) en Ruby Cruz (‘Mare of Easttown’) als Willows nieuwe bende van avonturiers.

Joanne Whalley, Kevin Pollak en Rick Overton uit de originele film keren terug in hun oorspronkelijke rollen als Sorsha, Rool en Franjean.

Productie

‘Willow’ is geschreven en geproduceerd door George Lucas (Lucasfilm), de man achter de Star Wars-films en Indiana Jones, die hij samen met Steven Spielberg maakte. De Grammy-winnende componist James Newton Howard (‘The Dark Knight’, ‘I am Legend’ en ‘King Kong’) nam de soundtrack voor zijn rekening.

Zie hieronder de trailer van ‘Willow’, met daaronder een aantal zeer positieve reacties van mensen uit de media die de eerste drie afleveringen al mochten zien.

De eerste aflevering van ‘Willow’ is vanaf woensdag 30 november te zien op Disney Plus.