Alles wat we tot nu toe weten over ‘Iwájú’ op Disney Plus

Iwájú, disney plus, disney+-

Disney kondigde op de investor day van 2020 ‘Iwájú’ aan voor Disney Plus. De nieuwe serie, die in 2023 op de streamingdienst moet verschijnen, is een unieke samenwerking tussen Walt Disney Animation Studios en het pan-Afrikaanse stripboekentertainmentbedrijf Kugali.

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.

Belangrijke thema’s

‘Iwájú’, wat zich grofweg vertaalt naar ‘The Future’ in het Nigeriaanse Yoruba, vertelt het verhaal van Tola, een jonge erfgename van het rijke eilandgedeelte van de Nigeriaanse stad Lagos en haar beste vriend Kole, een autodidactische tech-expert en liefhebbende zoon van het vasteland. De serie speelt zich af in Lagos, Nigeria en onderzoekt enkele belangrijke thema’s zoals klasse, onschuld en het uitdagen van de status quo.

Futuristisch en kleurrijk

Kugali-oprichters Tolu Olowofoyeku, Hamid Ibrahim en Ziki Nelson deelden afgelopen weekend tijdens de D23 Expo 2022 in Anaheim, California de eerste afbeelding van ‘Iwájú’. De filmmakers beschrijven de wereld van ‘Iwájú’ als een futuristische wereld vol kleur, unieke visuele elementen en technologische vooruitgang. Dit alles geïnspireerd door de geest van Lagos, dat fysiek is verdeeld in een eiland en een vasteland, gescheiden door zowel water als sociale-economische status.

De serie is volgens de makers een liefdesverklaring aan de stad.

Zie hieronder het eerste beeld van Iwájú.

Iwájú, disney plus, disney+

“Deze show zal Disney’s magie en animatie-expertise combineren met Kugali’s authenticiteit van vuur en verhalen. Iwájú vertegenwoordigt een persoonlijke kinderdroom van mij, om mijn verhaal en dat van mijn volk te vertellen”, aldus regisseur en medeoprichter Ziki Nelson.

iwaju, disney plus, stage, d23

‘Iwájú’ zal in 2023 op Disney Plus verschijnen. Een exacte releasedatum is nog niet bekendgemaakt.