Arsenal vs Newcastle United livestream: bekijk hier de Premier League wedstrijd live in Nederland

Arsenal vs Manchester United livestream: bekijk hier de Premier League wedstrijd live in Nederland
Image: Ⓒ iStock. Arsenal vs Manchester United livestream

Zoek je een Arsenal vs Newcastle United livestream? De kraker in de top 3 van de Premier League trapt dinsdag 3 januari om 20:45 uur af in het Emirates Stadium in Londen. Je leest hier hoe je de wedstrijd live kan streamen in Nederland.

Arsenal vs Newcastle United livestream

Arsenal vs Newcastle United is een absolute kraker in de Premier League en vanavond (3 januari) is het zover. Arsenal gaat de wedstrijd vol vertrouwen tegemoet. De ploeg uit Londen staat niet alleen comfortabel bovenaan in de Premier League, ze hebben ook nog geen enkele wedstrijd in eigen huis verloren. Newcastle weet dus wat het te doen staat: die ongeslagen reeks proberen te doorbreken. Gaat het ze lukken?

Uit de statistieken lijkt Arsenal de topfavoriet voor deze wedstrijd:

  • Ze verloren sinds 2010 niet van Newcastle in eigen huis
  • Ze wonnen elk van hun laatste 11 (!) ontmoetingen in eigen huis tegen Newcastle
  • Newcastle scoorde haar laatste goal in tegen Arsenal in het Emirates Stadium in 2014

Toch zijn die statistieken allemaal uit het verleden, en staat er dit seizoen een heel ander Newcastle op de mat. Sinds de overname door een Saoedische investeringsmaatschappij in 2021 werd Newcastle ineens een van de rijkste clubs van de wereld, en dat werpt tot nu toe haar vruchten af. Newcastle staat knap op plek 3 in de Premier League, en verloor pas één keer dit seizoen.

Arsenal manager Mikel Arteta onderschat Newcastle United in ieder geval niet bleek op de persconferentie: “Ze [Newcastle United] hebben een sterk geloof en momentum gecreëerd rond het team dat ze in staat stelt op dezelfde manier spelen tegen elke tegenstander. Het wordt weer een grote test, maar we spelen thuis voor eigen publiek en ik kijk ernaar uit.”

Ook Newcastle trainer Eddie Howe sprak vol lof over Arsenal en Arteta: “Ik denk dat het een fascinerende wedstrijd op hoog niveau wordt, waarin goed zal worden gekeken hoe ver we zijn gekomen. Mikel heeft het geweldig gedaan en ik weet zeker dat onze spelers het graag tegen hen opnemen in hun stadion.”

Arsenal vs Newcastle United: opstelling, bijzonderheden en wie in de gaten houden?

Aan de kant van Arsenal houden we we een aantal spelers in de gaten. Voorin zijn dat vooral Martinelli en Saka, goed voor respectievelijk 7 en 6 goals dit seizoen in de Premier League. Op het middenveld zijn zowel Ødegaard als Xhaka in topvorm dit seizoen en hebben ze beide al meerdere keren gescoord. Ødegaard is zelfs de assistkoning met 7 succesvolle assists. Achterin kunnen we vooral stellen dat de verdediging over de hele lijn zeer stabiel is.

Bij Newcastle United is voorin vooral Almiron in bloedvorm, met 9 goals in 17 wedstrijden. Op het middenveld doet Guimaraes het boven verwachting en achterin is Trippier de topspeler. Hij scoorde als rechtsback intussen al, en heeft bovendien 4 assists op zijn naam staan.

Vermoedelijke opstellingen:

  • Arsenal: Ramsdale; White, Saliba, Gabriel, Zinchenko; Xhaka, Partey; Saka, Ødegaard, Martinelli; Nketiah
  • Newcastle United: Pope; Trippier, Schar, Botman, Burn; Longstaff, Guimaraes, Joelinton; Almiron, Wilson, Saint-Maximin

Hoe kijk ik Arsenal vs Newcastle United live in Nederland?

In Nederland heeft Viaplay sinds seizoen 2022/2023 de rechten op alle Premier League wedstrijden. De wedstrijden zijn live te bekijken via bijvoorbeeld de app, browser en het Viaplay tv-kanaal. Arsenal vs Newcastle United is in Nederland live te streamen via Viaplay. Je kan hier een abonnement op Viaplay afsluiten.

Viaplay kost 13,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 10,49 euro per maand (25% korting bij een jaarabonnement). Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Viaplay banners.

Wanneer speelt Arsenal vs Newcastle United?

De wedstrijd tussen Arsenal en Newcastle United trapt af om 20:45 uur op dinsdag 3 januari 2023 in het Emirates Stadium in Londen. Je kan de wedstrijd live kijken via Viaplay. Je hebt daarvoor een abonnement nodig, klik hier om een abonnement op Viaplay af te sluiten.

Arsenal vs Newcastle United: wat zijn de standen in de Premier League?

Arsenal staat momenteel met 43 punten uit 16 wedstrijden bovenin in de Premier League. Manchester City staat na het gelijkspel tegen Everton van afgelopen zaterdag op plek 2 met 36 punten uit 16 wedstrijden. Zij moeten donderdag 5 januari bovendien uit tegen Chelsea, wat ook een lastige wedstrijd zal worden.

Op plek 3 staat Newcastle United met 34 punten uit 17 wedstrijden. De club uit Newcastle heeft dus een wedstrijd meer gespeeld. Newcastle zal vanavond ook haar uiterste best doen om boven nummer 4 Manchester United te blijven. Zij hebben 32 punten uit 16 wedstrijden en zouden bij winst in de inhaalwedstrijd dus op plek 3 komen te staan.