‘Artemis Fowl’ naar Disney Plus, nieuwe datums voor ‘Mulan’ en ‘Jungle Cruise’

artemis fowl, disney plus, 3 april 2020

Doordat de bioscopen wereldwijd gesloten zijn door het coronavirus, ziet Disney zich gedwongen om de planning voor zijn films te reorganiseren. Het mediaconglomeraat heeft vandaag nieuwe releasedatums bekendgemaakt voor de films Mulan, Jungle Cruise en Indiana Jones. En: Artemis Fowl komt rechtstreeks naar Disney Plus. 

De live-action van Mulan, die op 27 maart in première zou gaan in de Nederlandse bioscopen, gaat nu vanaf 24 juli draaien in de filmhuizen in ons kikkerlandje. Dit is de datum waarop Jungle Cruise eigenlijk in première zou gaan, maar deze is een jaar verschoven, naar 30 juli 2021. Hiermee is duidelijk geworden dat Mulan gewoon een bioscooprelease krijgt en niet rechtstreeks naar Disney Plus komt.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

De verschuiving heeft automatisch tot gevolg dat Indiana Jones, die op de agenda stond voor 9 juli 2021, ook een jaar uitgesteld wordt. De populaire franchise, met Harrison Ford weer in de hoofdrol, moet nu op 29 juli 2022 verschijnen.

Belangrijk om te weten is dat er in dit scenario vanuit wordt gegaan dat de bioscopen weer gewoon geopend zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan er een hoop veranderen en zouden films alsnog eerder op Disney Plus kunnen belanden.

Artemis Fowl

Een Disney-film die de bioscoop (29 mei) wel gaat overslaan en rechtstreeks naar Disney Plus komt is Artemis Fowl. Wanneer de film op Disney Plus verschijnt is nog niet bekend. Zodra we meer weten trekken we uiteraard aan de bekende bel.

Artemis Fowl is geregisseerd door Kenneth Branagh (Cinderella/Thor) en gebaseerd op het populaire boek van auteur Eoin Colfer met dezelfde titel. In de film volgen we de 12-jarige genius Artemis Fowl, een afstammeling van een lange reeks criminele meesterbreinen. De jongen beland uiteindelijk in een strijd met een verborgen ras van feeën die wellicht achter de verdwijning van zijn vader zitten.

Zie hieronder de trailer van Disney-film.

artemis fowl, disney plus, 3 april 2020-