Nieuwe Beatles film ‘Now And Then – The Last Beatles Song’ nu te zien op Disney Plus

Beatles
Image: Ⓒ Apple Corps Ltd.

Disney heeft deze week een nieuwe short-film over de nieuwe Beatles singles uitgebracht op Disney Plus.

Verhaal van ‘Now And Then – The Last Beatles Song’

De veelbewogen reis van ‘Now And Then’ vond plaats gedurende vijf decennia en is het product van gesprekken en samenwerkingen tussen de vier Beatles die tot op de dag van vandaag voortduren. Aan de lang gemythologiseerde John Lennon-demo werd voor het eerst gewerkt in februari 1995 door Paul, George en Ringo als onderdeel van het The Beatles Anthology-project, maar de demo bleef onvoltooid, deels vanwege de onmogelijke technologische uitdagingen die gepaard gingen met het werken met de stem die John op band had opgenomen in de jaren zeventig.

Jarenlang leek het erop dat het nummer nooit voltooid zou kunnen worden. Maar in 2022 was er een toevalstreffer. Een softwaresysteem ontwikkeld door Peter Jackson en zijn team, gebruikt tijdens de productie van de documentaireserie ‘The Beatles: Get Back’, opende eindelijk de weg voor het loskoppelen van John’s stem en zijn pianopartij. Als gevolg hiervan kon de originele opname tot leven worden gebracht en opnieuw worden bewerkt met bijdragen van alle vier de Beatles. Dit opmerkelijke verhaal over muzikale archeologie weerspiegelt de eindeloze creatieve nieuwsgierigheid en gedeelde fascinatie van The Beatles voor technologie. Het markeert de voltooiing van de laatste opname die John, Paul, George en Ringo samen zullen maken en viert de erfenis van de belangrijkste en meest invloedrijke band in de populaire muziekgeschiedenis.

Meer Beatles content op Disney Plus

Abonnees kunnen vandaag de dag de favoriete content van The Beatles opnieuw bekijken op Disney+. De met een Emmy Award bekroonde docuserie ‘The Beatles: Get Back’ en de documentaire ‘If These Walls Could Sing’ worden nu gestreamd.

Klik hier om ‘The Beatles: Get Back’ te bekijken

Wil je weten wat er allemaal nog meer te zien is op Disney Plus? Check dan hier het volledige aanbod.

Disney Plus kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.