Behind the scenes ‘Hamilton’ tegelijk met musical op Disney Plus

Broadway’s ‘Hamilton’ krijgt een behind the scenes documentaire. ‘The Undefeated Presents: Hamilton In-Depth with Kelley Carter’ zal vrijdag 3 juli gelijktijdig met de première van ‘Hamilton’ op Disney Plus verschijnen. 

Castleden van de musical zullen deelnemen aan een virtueel rondetafelgesprek, gevoerd door journalist Kelley Carter. Van de partij zijn onder andere ​​Lin-Manuel Miranda, Daveed Diggs, Leslie Odom Jr., Christopher Jackson, Philipa Soo en Renée Elise Goldsberry en regisseur Thomas Kail. Hamilton In-Depth is geproduceerd door Disney Plus, in samenwerking The Undefeated en ESPN+.

Klik hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Je kan hiervoor ook op de onderstaande Disney-banner klikken.

(tekst gaat verder onder de foto)

hamilton-documentary-the-undefeated

Verhaal

Hamilton gaat over het leven van de eerste Amerikaanse minister van Financiën, de politicus Alexander Hamilton (1755 of 1757-1804). De musical is gebaseerd op de biografie Alexander Hamilton, die in 2004 werd uitgebracht door auteur Ron Chernow.

In de musical horen we verschillende muziekinvloeden, vooral hiphop, maar ook R&B, pop en soul. De cast bestaat daarom uit overwegend niet-witte acteurs en actrices. De musical wordt ook wel omschreven als ‘Het Amerika van toen, vertelt door het Amerika van nu’.

“Het verhaal en de onderwerpen die ‘Hamilton’ behandelt en de creatieve visie van zijn architecten en acteurs zijn actueler dan ooit”, zegt Jimmy Pitaro, president van ESPN en covoorzitter van Disney Media Networks.

Jaar eerder

Hamilton zou oorspronkelijk pas op 15 oktober 2021 het licht zien. De Broadway-productie komt dus ruim een jaar eerder naar Disney Plus. Disney heeft voor 3 juli gekozen omdat dit één dag is voor 4 juli, een nationale feestdag ter viering van de aanname van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring.

De opnames van zijn gemaakt met de originele Broadway-cast in het Richard Rodgers Theatre in New York.

Voor de aankoop van de uitzendrechten van Hamilton zou Disney naar verluidt zo’n 75 miljoen dollar (ongeveer 67 miljoen euro) betaald hebben. De titel is al jaren een van de grootste theaterhits ter wereld en sleepte vele prijzen in de wacht.