De 6 beste streamingdiensten in 2024: vaarwel Netflix!

Beste streamingdiensten
©iStock / PCH-Vector

Streamingdiensten hebben de manier waarop we tv-series, films en entertainment consumeren revolutionair veranderd. Met nieuwe spelers op de markt en toenemende concurrentie wordt het steeds moeilijker om een streamingdienst te kiezen die bij je past.

De beste streamingdiensten in 2024

Netflix is een altijd al een grote speler geweest in de streamingmarkt, maar helaas is Netflix niet meer wat het ooit geweest is. Na de introductie van een reclame-abonnement, zijn er nu ook extra kosten verbonden aan het delen van je account.

Veel gebruikers hebben hierdoor besloten hun Netflix-abonnement op te zeggen. Het is begrijpelijk dat men terughoudend is om extra te betalen voor een streamingdienst die al de duurste is in zijn soort. Bovendien is de gedachte aan het streamen van content met vervelende reclameonderbrekingen weinig aantrekkelijk.

Ben jij de nieuwe regels van Netflix ook beu? Dan is het tijd om een alternatief voor Netflix op te zoeken. Om je zoektocht naar een alternatief te vergemakkelijken lijsten we de 6 beste streamingdiensten van 2024 op, gebaseerd op hun contentaanbod, gebruikerservaring en prijs-kwaliteitverhouding.

Disney Plus

Disney Plus
Image: ©Disney
Prijs€10,99/maand of €109,90/jaar
AanbodDisney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, Lucasfilm, 20th Century Fox

Disney Plus is een uitstekende keuze als streamingdienst in Nederland vanwege verschillende redenen. Ten eerste biedt Disney Plus een breed scala aan content dat zowel kinderen als volwassenen zal aanspreken. Naast het traditionele Disney-aanbod, bezitten ze ook Lucasfilm, 20th Century Fox, Marvel, Pixar en National Geographic.

Er valt op Disney Plus dus heel wat meer te bekijken dan enkele onschuldige tekenfilms. Het geweldige aanbod van Disney Plus in combinatie met de aantrekkelijke prijs maakt Disney Plus de beste streamingdienst voor jong en oud.

HBO Max

HBO Max
©HBO
Prijs €7,99/maand of €59,99/jaar
AanbodHBO , Warner Bros., Cartoon Network, DC en meer

Met indrukwekkende kaskrakers zoals Game of Thrones, Westworld, Chernobyl en The Last of Us biedt HBO Max een breed scala aan content en zijn ze niet meer weg te denken uit het streaminglandschap. Het HBO Max aanbod is vooral gevuld met de toppers van HBO, Warner Bros., Cartoon Network en DC, maar er is ook content beschikbaar van andere partijen.

Als je op zoek bent naar een relatief goedkope streamingdienst met films en series van topklasse zit je bij HBO Max goed.

SkyShowTime

©SkyShowTime
Prijs€6,99/maand of €54,99/jaar
AanbodDreamworks, Universal Pictures, Paramount+, Nickelodeon, Sky Studios en meer

SkyShowTime is de nieuwste streamingdienst die in Nederland beschikbaar is. Het aanbod is momenteel misschien niet zo uitgebreid als zijn concurrenten, maar dat is helemaal geen probleem. Het aanbod dat beschikbaar is, is wel van absolute topkwaliteit. Denk aan titels zoals Star Trek, Top Gun Maverick, 1923 of Minions The Rise of Gru.

Heb je nog steeds je bedenkingen? Je kan SkyShowTime 7 dagen gratis uitproberen.

Amazon Prime Video

Amazon prime Video
©Amazon
Prijs€2,99/maand of €25,00/jaar
AanbodAmazon Originals, bekroonde series, Hollywood-blockbusters en meer

Amazon Prime Video prijkt ver bovenaan als de meest betaalbare streamingdienst in Nederland. Met Amazon Prime Video krijg je niet alleen een budgetvriendelijke streamingoptie, maar ook een indrukwekkend aanbod aan hoogwaardige content. Denk hierbij aan populaire titels zoals James Bond, The Boys of The Marvelous Mrs. Maisel. Van Hollywood-blockbusters tot bekroonde series en Amazon Originals, er is voor elk wat wils op Prime Video.

Als leuk extraatje profiteer je als Amazon Prime-lid ook van extra voordelen, zoals gratis verzending op Amazon-aankopen. Dit alles aan een heel voordelig tarief, waardoor het wel een erg aantrekkelijk pakket is.

Viaplay

Viaplay
©Viaplay
Prijs€15,99/maand
AanbodFilms, series, sport (Voetbal, Formule 1, Darts…)

Als je naast series en films ook nog eens wilt genieten van live sport, kan Viaplay wel eens iets voor jou zijn. Viaplay heeft de uitzendrechten voor onder andere Formule 1, Premier League voetbal, Bundesliga en de Premier League Darts. Hier bovenop bieden ze ook nog heel wat leuke sportdocumentaires. Natuurlijk kan je ook gewoon genieten van enkele leuke films en series.

Door de unieke combinatie van films, series en live sport is Viaplay zeker het overwegen waard.

Pathé Thuis

pathe thuis
©Pathé Thuis
Prijs€1,99 t/m €5,99 per film
AanbodBioscoopfilms en meer

Hoewel Pathé Thuis niet de traditionele streamingdienst is zoals de andere in deze lijst, verdient het toch een vermelding vanwege zijn sterke punten. Pathé Thuis is een video-on-demand-service die een uitgebreide bibliotheek van recente bioscoopfilms aanbiedt. In plaats van maandelijks een bedrag te betalen, betaal je enkel voor de films die je wilt kijken.

Wil je niet aan een abonnement vasthangen? Dan is Pathé Thuis de perfecte oplossing. Huur of koop enkel de films die jij wilt bekijken zonder maandelijks een bedrag neer te leggen.