Bioscoopfilm ‘Amsterdam’ deze maand al op Disney Plus te zien

amsterdam, disney plus, disney+
Image: ⓒ Disney

De bioscoopfilm ‘Amsterdam’, die op dit moment nog in de Nederlandse bioscopen draait, is deze maand al op Disney Plus te zien. Het werk van de veelgeprezen filmmaker David O. Russell verschijnt op woensdag 28 december op de streamingdienst van de huismuis. 

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners. 

In dit artikel:

Verhaal

‘Amsterdam’ is een origineel misdaadepos over drie goede vrienden die het middelpunt worden van een van de schokkendste geheime complotten in de Amerikaanse geschiedenis. Dit fascinerende en rijkelijk gedetailleerde verhaal speelt zich af in de jaren dertig en verweeft op briljante wijze historische feiten met fictie voor een eigentijdse filmische ervaring.

De drie vrienden waar het verhaal om draait zijn een arts en een advocaat, beide WOI-veteranen die gewond raakten in de strijd en de verpleegster die voor beiden zorgde in een ziekenhuis in België. Het trio sloot een pact in Amsterdam en zwoer er altijd voor elkaar te zijn. Jaren later worden ze in New York herenigd, waar ze ten onrechte van een misdaad beschuldigd worden en ze ongewild onderdeel van een wereldwijde samenzwering worden.

Cast en crew

In ‘Amsterdam’ zien we Academy Award-winnaar Christian Bale (‘The Dark Knight’), tweevoudig Academy Award-winnaar Robert DeNiro, tweevoudig Oscar-genomineerde Margot Robbie (‘Suicide Squad’, ‘The Wolf of Wall Street’), John David Washington (‘Tenet’, ‘BlacKkKlansman’), Alessandro Nivola, Andrea Riseborough, Anya Taylor-Joy, Chris Rock, Matthias Schoenaerts, Michael Shannon, Mike Myers, Taylor Swift, Timothy Olyphant, Zoe Saldana en Rami Malek.

‘Amsterdam’, een film van 20th Century Studios, is geschreven en geregisseerd door de veelgeprezen David O. Russell. Russell maakte eerder ‘Three Kings’ (1999), ‘The Fighter’ (2010), ‘Silver Linings Playbook’ (2012), ‘America Hustle’ (2013) en ‘Joy’ (2015). De regisseur sleepte al een indrukwekkend lijstje aan Awards en prijzen binnen voor zijn werken.

‘Amsterdam’ is vanaf woensdag 28 december te zien op Disney Plus.

Zie hieronder de trailer van de film.