Bioscoopfilm ‘The Last Duel’ vanaf december op Disney Plus

the last duel, disney plus

De bioscoopfilm ‘The Last Duel’ is vanaf woensdag 1 december op Disney Plus in Nederland te zien is. Dit bevestigd Disney aan GoStreaming. Het historische drama van regisseur Ridley Scott ging op 14 oktober in première in de Nederlandse filmzalen.

‘The Last Duel’ kent een behoorlijke sterrencast. Zo zien we Matt Damon (‘Good Will Hunting’), Adam Driver (‘Marriage Story’ en ‘BlacKkKlansman’), Jodie Comer (‘Killing Eve’ en ‘Free Guy’) en Ben Affleck (‘Argo’ en ‘Good Will Hunting’). Het scenario is van de Oscar-genomineerde Nicole Holofcener (‘Can You Ever Forgive Me?’), Ben Affleck en Matt Damon, gebaseerd op het boek van de Amerikaanse schrijver Eric Jager.

Ontvangst en box office

‘The Last Duel’ werd prima ontvangen. Op IMDb krijgt de film een 7,7. Op Rotten Tomatoes zijn 86% van de 250 reviews positief, met een gemiddelde score van 7.30/10. De Audience Score is 81%. Ook kreeg de ‘The Last Duel’ veel lovende reviews. De box office hielt echter te wensen over. De film harkte wereldwijd slechts 26 miljoen euro binnen.

Verhaal

‘The Last Duel’, dat zich afspeelt in het wrede 14e-eeuwse Frankrijk, is gebaseerd op ware gebeurtenissen en ontrafelt de oude speculaties over het duel tussen Jean de Carrouges (Matt Damon) en Jacques Le Gris (Adam Driver), twee vrienden die elkaars grootste rivalen werden. Als Carrouges vrouw, Marguerite (Jodie Comer), wreed wordt aangevallen door Le Gris, weigert zij hierover te zwijgen. Le Gris ontkent de misdaad, maar Marguerite beschuldigt hem openlijk, een daad van moed en opstandigheid die haar leven mogelijk in gevaar brengt. De daaropvolgende strijd, een slopend duel op leven en dood, legt het lot van de drie in Gods handen.