‘Black is King’ van Beyoncé: info, plot, trailer, cast en meer

black is king, beyonce, disney plus-1

Disney heeft een trailer, een poster en meer informatie vrijgegeven van de film van Beyoncé, genaamd ‘Black is King’. De veelbelovende film is vanaf 31 juli (vanaf 9.00 uur) exclusief te zien op Disney Plus.

‘Black is King’ is gebaseerd op de muziek van ‘The Lion King: The Gift’ (2019), wat Beyoncé maakte voor de gelijknamige Disney live-action film en waarvoor zij de stem van Nala (de vrouw van Simba) insprak. De ‘Queen Bey’ heeft het zogenaamde ‘visual album’ zelf geschreven en geproduceerd.

Klik hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Je kan hiervoor ook op de onderstaande Disney-banner klikken.

Ben je al een Disneyplusser? Bekijk ‘Black is King’ dan hier direct!

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Waar gaat ‘Black is King’ over?

“Black Is King is een feestelijke memoires voor de wereld over de Black experience”, zei Disney en Beyoncé’s Parkwood Entertainment bij de aankondiging van het visuele album. “De film is een eeuwenoud verhaal dat het heden informeert en herbouwt. Een hereniging van culturen en gedeelde generatie-overtuigingen. Een verhaal over hoe de meest gebroken mensen een buitengewoon geschenk en een doelgerichte toekomst hebben.

Het visuele album van Beyoncé herontdekt de lessen van The Lion King voor ‘de jonge koningen en koninginnen van vandaag, op zoek naar hun eigen kronen’. De film was een jaar lang in productie met een cast en crew die ‘diversiteit en connectiviteit’ vertegenwoordigen.

Black Is King is een eerbetoon aan de reizen van zwarte families door de tijd heen. Het visuele album vertelt het verhaal van de ‘transcendente reis van een jonge koning door verraad, liefde en zelf-identiteit’. Zijn voorouders helpen hem naar zijn bestemming te leiden en met de leringen van zijn vader en begeleiding van zijn jeugdliefde verdient hij de deugden die nodig zijn om zijn huis en troon terug te winnen.

Deze tijdloze lessen worden onthuld en weerspiegeld door zwarte stemmen van vandaag, die nu in hun eigen kracht zitten”. Black Is King is een bevestiging van een groots doel, met weelderige beelden die de veerkracht en cultuur van Black vieren. De film belicht de schoonheid van traditie en zwarte uitmuntendheid.”

Zie hieronder de filmposter:

black is king, beyonce, disney plus

Grote namen
Aan ‘Black is King’ werkte een indrukwekkend rijtje van regisseurs en producenten mee, waaronder Emmanuel Adjei (‘Shahmaran’), Blitz Bazawule (‘The Burial of Kojo’), Pierre Debusschere (‘Mine’ en ‘Ghost’ videos voor Beyoncé), Jenn Nkiru (‘BLACK TO TECHNO’), Ibra Ake (‘This is America’ video van Childish Gambino), Dikayl Rimmasch (‘CACHAO, UNO MAS’), Jake Nava (‘Crazy in Love’, ‘Single Ladies’ en ‘Partition’ videos voor Beyoncé) en mede-regisseur en lange samenwerkingspartner van Beyoncé, Kwasi Fordjour.

Ook regisseurs Dafe Oboro, Julian Klincewicz, Derek Milton, Meji Alabi, Joshua Kissi, Alexandre Moors en Deon Van Zyl deden een duit in het zakje.

Locaties

De film is op verschillende locaties geschoten, waaronder Zuid-Afrika, West-Afrika, New York, Los Angeles, Londen en België. Op deze plekken worden prachtige mensen en landschappen in beeld gebracht, inclusief een geweldige cast aan acteurs en dansers die een bijzondere en levendige choreografie ten tonele brengen.

beyonce, jay z, black is king, disney plus

Gastoptredens

‘Black is King’ staat bomvol met interessante en populaire gastoptredens van modellen en artiesten, waaronder Aweng Ade-Chuol, Adut Akech en supermodel Naomi Campbell. Ook de Academy Award-winnende auteur en actrice Lupita Nyong’o (Black Panther/12 Years a Slave) heeft een bijdrage in de film. Daarnaast zien we Kelly Rowland, Pharrell Williams en uiteraard manlief Jay-Z in ‘Black is King’ verschijnen. Zelfs Tina Knowles-Lawson, de moeder van Beyoncé, en de dochter van Beyoncé en Jay-Z Blue Ivy komen voorbij.

‘Black is King’ bevat de volledige video’s van de nummers ‘Already’, ‘Brown Skin Girl’, ‘Mood 4 Eva’ en ‘My Power’, allen afkomstig van het album ‘The Lion King: The Gift’.

Afrikaanse continent

Door een distributiedeal zal ‘Black is King’ via M-Net en Canal+ Afrique gelijktijdig in verschillende Afrikaanse landen te zien zijn, waaronder Zuid-Afrika, Nigeria, Ghana, Ethiopië, Namibië, Kameroen, Liberia, Burundi, Senegal, Togo, Somalië, Benin, Congo, Kenia, Ivoorkust Zimbabwe, Malawi, Gabon en Kaapverdië.

‘Black is King’ is wereldwijd vanaf 31 juli exclusief te zien op Disney Plus!

Klik hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Je kan hiervoor ook op de onderstaande Disney-banner klikken.

Zie hieronder de trailer: