Borussia Dortmund vs Bayern München livestream: zo bekijk je de Bundesliga wedstrijd in Nederland

De bovenkant van het Borussia Dortmund stadion
Image: Ⓒ iStock

Wil je Borussia Dortmund vs Bayern München live kijken in Nederland? Op 8 oktober om 18:30 uur is het zover: dan barst “Der Klassiker” los. Wie pakt de overwinning?

Borussia Dortmund vs Bayern München livestream

De Bundesliga is dit jaar anders van start gegaan dan de afgelopen jaren. Normaal gesproken is Bayern München rond deze tijd al ongenaakbaar en staan ze vaak ook al ruim bovenaan. Ook voor Borussia Dortmund is het seizoen nog geen succes te noemen. De club uit Dortmund heeft al de nodige wedstrijden verloren en komt in de Bundesliga maar moeilijk tot scoren. Nog meer punten verspillen is voor beide ploegen geen optie en de stroeve start lijkt dan ook een garantie voor een spektakelstuk.

Hoewel Bayern München afgelopen zomer met Lewandowski zijn topscoorder zag vertrekken, lijkt de ploeg zowel in de competitie als Champions League geen problemen te hebben met doelpunten maken. Jamal Musiala heeft er in de competitie al 5 in liggen en ook Sadio Mané levert met 4 doelpunten prima werk. Ook verdedigend staat het prima bij Bayern, waar Matthijs de Ligt prima lijkt te aarden. Voor Ryan Gravenberch lijkt wederom geen basisplaats gereserveerd te zijn.

Borussia scoorde daarentegen tot nu slechts 11 keer in 8 wedstrijden, waarmee er dit seizoen 7 clubs in de Bundesliga meer goals hebben gemaakt dan de club uit Dortmund. Hoewel Donyell Malen veel speeltijd krijgt, weet hij dit nog niet om te zetten in goals of assists. Ook verdedigend mag Borussia Dortmund zich achter de oren krabben. De club kreeg al 10 goals tegen en verloor mede daardoor al 3 keer. Het is Borussia Dortmund dan ook alles aan gelegen deze wedstrijd te winnen.

“Der Klassiker” is voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Als Bayern München zijn prestatie van de afgelopen seizoenen wil evenaren en voor de 11e keer op rij kampioen wil worden, dan zijn 3 punten in de derby van groot belang. Voor Borussia Dortmund geldt hetzelfde: ze moeten de punten in eigen huis houden om zicht te houden op de top 3. Lees hieronder verder hoe je de wedstrijd live in Nederland kan bekijken.

Hoe kijk ik Borussia Dortmund vs Bayern München live in Nederland?

In Nederland heeft Viaplay sinds seizoen 2022/2023 de rechten op alle Bundesliga wedstrijden. De wedstrijden zijn live te bekijken via bijvoorbeeld de app, browser en het Viaplay tv-kanaal.

Viaplay kost 13,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 10,49 euro per maand (25% korting bij een jaarabonnement). Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Viaplay banners.

Borussia Dortmund vs Bayern München livestream
Image: Ⓒ iStock. Aan de sfeer van de supporters van Borussia Dortmund zal het niet liggen.

Wanneer speelt Borussia Dortmund vs Bayern München?

Borussia Dortmund en Bayern München trappen op 8 oktober om 18:30 af in het Signal Iduna Park. Je kan de wedstrijd live kijken via Viaplay. Je hebt daarvoor een abonnement nodig, klik hier om een abonnement op Viaplay af te sluiten.

Borussia Dortmund vs Bayern München: wat zijn de standen in de Bundesliga?

Zoals gezegd is de seizoensstart in de Bundesliga dit jaar ongewoon. Union Berlin en Freiburg staan bovenaan met 17 punten, gevolgd door Bayern München en Borussia Dortmund met elk 15 punten. Vooral Dortmund is het seizoen wispelturig begonnen, met al drie verloren wedstrijden en een doelsaldo van slechts +1 (11 voor en 10 tegen). Bayern München doet het met een doelsaldo van +17 (23 voor en 6 tegen) op dat vlak het best van de hele Bundesliga. De club uit München heeft bovendien nog maar één wedstrijd verloren, aangevuld met drie gelijke spelen. Dat er doelpunten gaan vallen lijkt dan ook op voorhand een zekerheid.