BREAKING! Beyoncé kondigt eigen film op Disney Plus aan

beyonce, black is king, disney plus

Beyoncé heeft haar fans verrast door een visual album aan te kondigen op Disney Plus. De film, genaamd ‘Black is King’ is vanaf 31 juli wereldwijd op de streamingdienst te zien.

Black is King is gebaseerd op het album The Lion King: The Gift, wat Beyoncé maakte voor de live-action film en waarvoor zij de stem van Nala insprak. De zangeres schreef en produceerde het visual album zelf.

Klik hier om je voor slechts  € 6,99 per maand of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Er zijn geen restricties, je hebt toegang tot de volledige Disney-bibliotheek. Je kan hiervoor ook op onderstaande Disney-banner klikken.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Waar gaat Black is King over?

“Black Is King is een feestelijke memoires voor de wereld over de Black experience”, zei Disney en Beyoncé’s Parkwood Entertainment bij de aankondiging van het visuele album. “De film is een eeuwenoud verhaal dat het heden informeert en herbouwt. Een hereniging van culturen en gedeelde generatie-overtuigingen. Een verhaal over hoe de meest gebroken mensen een buitengewoon geschenk en een doelgerichte toekomst hebben.

Het visuele album van Beyoncé herontdekt de lessen van The Lion King voor ‘de jonge koningen en koninginnen van vandaag op zoek naar hun eigen kronen’. De film was een jaar lang in productie met een cast en crew die ‘diversiteit en connectiviteit’ vertegenwoordigen.

Black Is King is een eerbetoon aan de reizen van zwarte families door de tijd heen. Het visuele album vertelt het verhaal van de ’transcendente reis van een jonge koning door verraad, liefde en zelfidentiteit’. Zijn voorouders helpen hem naar zijn bestemming te leiden en met de leringen van zijn vader en begeleiding van zijn jeugdliefde verdient hij de deugden die nodig zijn om zijn huis en troon terug te winnen.
Deze tijdloze lessen worden onthuld en weerspiegeld door zwarte stemmen van vandaag, die nu in hun eigen kracht zitten”. Black Is King is een bevestiging van een groots doel, met weelderige beelden die de veerkracht en cultuur van Black vieren. De film belicht de schoonheid van traditie en zwarte uitmuntendheid.”

beyonce, jay z, black is king, disney plusGeorge Floyd

Op Juneteenth releaste Beyonce een nieuwe track genaamd ‘Black Parade’, mede geschreven door haar man Jay-Z. Het nummer concentreerde zich op black empowerment en de wereldwijde Black Lives Matter-protesten na de dood van George Floyd in Minneapolis. De Amerikaan overleed nadat een witte politieagent meer dan acht minuten lang op de nek van Floyd zat.

Een trailer van Black is King verscheen gisteravond op Beyoncé.com (trailer begint direct met afspelen). De film is vanaf 31 juli exclusief te zien op Disney Plus.

Beyonce-black-is-king-disney