BREAKING: ‘Black Widow’,’Cruella’ en ‘Luca’ allemaal naar Disney Plus

black widow, disney plus, disney+

Disney heeft de knoop vandaag officieel doorgehakt: ‘Black Widow’ en ‘Cruella’ komen tegelijk met de bioscoop ook naar Disney Plus met VIP-toegang. Pixar’s ‘Luca’ treedt in de voetsporen, maar komt zonder extra kosten naar de streamingdienst. 

‘Cruella’ behoudt zijn releasedatum van 28 mei. Marvel’s ‘Black Widow’ daarentegen is uitgesteld van van 7 mei naar 9 juli. Voor beiden films moet hetzelfde bedrag neergeteld worden als ‘Mulan’ en ‘Raya and the Last Dragon’, 21,99 euro. Als de bioscopen in Nederland geopend zijn kunnen we beiden films dus in de zalen gaan bewonderen. Zo niet, dan zijn we aangewezen op Disney Plus.

Pixar’s ‘Luca’ is vanaf 18 juni zonder extra kosten te zien op Disney Plus. De film komt niet in de bioscoop.

“De aankondiging van vandaag weerspiegelt onze focus op het bieden van keuze aan de consument en het bedienen van de veranderende voorkeuren van het publiek. Door gebruik te maken van een flexibele distributiestrategie in een dynamische markt die zich begint te herstellen van de wereldwijde pandemie, zullen we de beste opties blijven gebruiken om de ongeëvenaarde verhalen van The Walt Disney Company aan fans en families over de hele wereld te vertellen”, aldus Kareem Daniel, voorzitter Disney Media & Entertainment Distribution.

Overige Disney-films

‘Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings’, die voor juli dit jaar op de agenda stond, is uitgesteld naar 3 september. De film krijgt naar alle waarschijnlijkheid een traditionele bioscooprelease.

Ook andere Disney-films zijn uitgesteld. ‘Free Guy’ is verzet naar 13 augustus, ‘The King’s Man’ naar 22 december, ‘Deep Water’ naar 14 januari 2022 en ‘Death on the Nile’ verschijnt op 11 februari 2022.

Plot ‘Black Widow’

In de actievolle spionagethriller ‘Black Widow’ van Marvel Studios wordt Natasha Romanoff, ook bekend als Black Widow, geconfronteerd met de duistere delen van haar leven, wanneer een gevaarlijke samenzwering ontstaat die verband houdt met haar verleden. Achtervolgd door een kracht die zich niet laat tegenhouden om haar uit te schakelen, moet Natasha omgaan met haar geschiedenis als spion en de verbroken relaties die in haar kielzog zijn achtergelaten, lang voordat ze een Avenger werd.