BREAKING! ‘Mulan’ direct naar Disney Plus in september

mulan, disney plus, nederland

De kogel is door de kerk. Disney heeft vandaag tijdens een Investor Call bekendgemaakt dat ‘Mulan’ direct naar Disney Plus komt. De live-action film is vanaf 4 september exclusief te zien op de streamingdienst in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en meerdere West-Europese landen.

Klik hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Je kan hiervoor ook op de onderstaande Disney-banner klikken.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

In dit artikel:

Nederland

In landen waar Disney Plus niet beschikbaar is en/of waar de bioscopen (volledig?) open zijn, zal ‘Mulan’ gelijktijdig in de bioscoop verschijnen en dus niet direct op Disney Plus. De vraag is nu natuurlijk of Nederland hierbij hoort. Disney heeft nog niet specifiek bekendgemaakt welke West-Europese landen dit zijn. We zullen dit dus nog even af moeten wachten.

‘Mulan’ wordt, zoals te verwachten is, niet als reguliere film toegevoegd. De live-action versie van de animatiefilm uit 1998, die naar verluid zo’n 178 miljoen euro zou hebben gekost, zal apart worden aangeboden als ‘premium rental’ voor $29.99 (ongeveer 25 euro).

Wij hebben Disney om een reactie gevraagd en zijn hiervan in afwachting.

Plot

Mulan speelt zich af in China, tijdens de Han-dynastie. Fa Mulan (gespeeld door Liu Yifei), dochter van de oude oorlogsveteraan Fa Zhou, doet zich voor als mannelijke soldaat, om zo de plaats van haar vader in te nemen in het gevecht tegen een invasie van de Hunnen.

Mulan film werd onder andere genomineerd voor een Oscar en meerdere Golden Globes.