Broadway’s hitmusical ‘Hamilton’ nu te zien op Disney Plus

hamilton, disney plus 3 juli 2020

Vanaf vandaag (3 juli) kunnen Disneyplussers 2 uur en 40 minuten gaan genieten van Broadway’s hitmusical ‘Hamilton’. De live-registratie met de originele Broadway-cast werd in 2016 opgenomen in het beroemde Richard Rodgers Theatre in New York.

Hamilton zou aanvankelijk pas op 15 oktober 2021 het licht zien op Disney Plus. De Broadway-productie komt door het coronavirus dus ruim een jaar eerder naar streamingdienst van The House of Mouse.

Klik hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus om direct van ‘Hamilton’ te kunnen genieten. Je kan hiervoor ook op de onderstaande Disney-banner klikken.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

In dit artikel:

Verhaal

Hamilton begint in het New York van 1776, waar een jonge immigrant uit de Caraïben zijn kans wil grijpen om het land te veranderen. Alexander Hamilton ziet hoe Amerika gebukt gaat onder Brits bewind, en spoort zijn nieuwe vrienden aan om mee te helpen een revolutie te ontketenen. De geboorte van het moderne Amerika kan beginnen.

In Hamilton horen we verschillende muziekinvloeden, vooral hiphop, maar ook R&B, pop en soul. De cast bestaat daarom uit overwegend niet-witte acteurs en actrices. De musical wordt ook wel omschreven als ‘Het Amerika van toen, vertelt door het Amerika van nu’.

Prijzen

‘Hamilton’ won maar liefst 11 Tony Awards, een Grammy Award, een Olivier Award en een Pulitzerprijs. De musical vestigde in 2016 ook een Broadway-kassarecord, waarin het in een week tijd met acht uitvoeringen 3,3 miljoen dollar (ongeveer 3 miljoen euro) binnenhaalde.

Voor de aankoop van de uitzendrechten van Hamilton zou Disney naar verluidt zo’n 75 miljoen dollar (ongeveer 67 miljoen euro) betaald hebben.