‘Chip ‘n Dale: Rescue Rangers’ komt exclusief naar Disney Plus

chip-n-dale-rescue-rangers, knabbel en babbel, disney plus

Eerder dit jaar werd bekend dat Disney werkte aan een nieuwe film van ‘Chip ‘n Dale: Rescue Rangers’, ook wel bekend als de wangzakeekhoorns Knabbel en Babbel. Nu weet DisInsider te melden dat de film een Disney Plus Original wordt, die exclusief op de streamingdienst te zien zal zijn.

‘Chip ‘n Dale: Rescue Rangers’ wordt een mix van live-action en animatie en is gebaseerd op de serie die in 1989 in première ging op Disney Channel. De serie volgt Chip en Dale, die samen met hun vrienden Gadget Hackwrench, Monterey Jack en Zipper een detectivebureau beginnen: Rescue Rangers. De kleine rechercheurs houden zich bezig met het oplossen van misdrijven.

Voicecast

Volgens de website, als is dit niet officieel bevestigd, zou de originele voicecast weer van de partij zijn. Dit zou betekenen dat Tress MacNeille de stem van Chip en Gadget weer op zich zal nemen, Corey Burton die van Dale en Zipper en Jim Cummings Monterey Jack weer zal gaan inspreken.

Productie

‘Chip ‘n Dale: Rescue Rangers’ zal geregisseerd worden door Akiva Schaffer, die eerder ‘Hot Rod’ en ‘Popstar: Never Stop Never Stopping’ maakte, samen met Andy Samberg en Jorma Tacoma. De film zal geproduceerd worden door David Hoberman en Todd Lieberman, die eerder ‘The Muppets’ en de live-action versie van ‘Beauty and the Beast’ voor hun rekening namen. ‘Chip ‘n Dale: Rescue Rangers is geschreven door het ‘How I Met Your Mother’-duo Dan Gregor en Doug Mand.

Over het plot is nog niks bekend, behalve dat het geen oorsprongsverhaal of detectiveverhaal wordt. Volgend jaar lente zullen de opnames van start gaan in Los Angeles, California.

Disney heeft nog officiële informatie naar buiten gebracht.

De animatieserie ‘Chip ‘n Dale: Rescue Rangers’ uit 1989 staat als een seizoen (65 afleveringen) op Disney Plus en vind je hier.