Chris Woerts onthult releasedatum Feyenoordserie op Disney Plus

feyenoord, disney plus, disney+, januari 2021

De eerder aangekondigde docu-serie over Feyenoord zal vanaf medio mei te zien zijn op streamingdienst Disney Plus. Die laat Chris Woerts vandaag weten in het voetbalpraatprogramma Veronica Inside.

De opnames zijn op dit moment in volle gang. Op veel plekken in De Kuip hangen camera’s, ook in de kleedkamer en zelfs in de trainingskamer van trainer Dick Advocaat. De serie bestaat uit acht afleveringen van 50 minuten.

De sportmarketeer weet te melden dat Dick toch wel een beetje de hoofdrol speelt in de serie. “Er is een scene waarin Dick ontzettende ruzie krijgt met Petrovic” (assistent-trainer), aldus Woerts. Het incident zou plaats hebben gevonden tijdens de rust in de kleedkamer, waar ook de spelers bij waren. Of deze beelden er uiteindelijk uit worden geknipt is niet duidelijk. “Er is altijd iemand die vetorecht heeft. De club kan vetorecht uitspreken, of de producent en de zender. Ik ben heel benieuwd of dat de eindstreep gaat halen”, besluit de sportmarketeer.

All access

In september vorig jaar meldde Voetbal International dat Feyenoord en Disney een samenwerking zijn aangegaan voor een door ESPN geproduceerde docu-serie. Disney zou volgens het blad all access hebben tot het Feyenoordcomplex. De stadionclub zou hiervoor een gage van rond de drie miljoen euro ontvangen.

Het is de bedoeling dat Feyenoord de supporters een inkijkje geeft in de dagelijkse beslommeringen bij de club. De eerste aflevering van de Feyenoordserie is dus vanaf medio mei te zien op Disney Plus.