Nieuwe serie ‘Cristóbal Balenciaga’ vanaf 19 januari te zien op Disney Plus

Cristóbal Balenciaga
© Disney

Disney heeft bekend gemaakt dat de nieuwe serie over het leven van de beroemde ontwerper ‘Cristóbal Balenciaga’ vanaf 19 januari te zien zal zijn op Disney Plus.

Verhaal van ‘Cristóbal Balenciaga’

Cristóbal Balenciaga begint als ontwerper wanneer hij in 1937 zijn eerste Parijse haute couturecollectie presenteert. Hij heeft een succesvolle carrière achter zich gelaten in zijn ateliers in Madrid en San Sebastian, waarbij hij de Spaanse elite en aristocratie kleedde. De ontwerpen die in Spanje de trend hadden gezet, werken echter niet helemaal in het verfijnde mode-imperium dat Parijs is geworden waar Chanel, Dior en Givenchy de maatstaf van de haute couture zijn. Geleid door zijn obsessie voor controle over alle aspecten van zijn leven, zal Cristóbal Balenciaga zijn stijl ontwikkelen en uiteindelijk een van de belangrijkste ontwerpers aller tijden worden.

Cast van ‘Cristóbal Balenciaga’

In de serie over Cristóbal Balenciaga spelen Alberto San Juan en een internationale cast van acteurs die beroemde personages uit de 20e eeuw tot leven brengen. Onder hen zijn Belén Cuesta, Josean Bengoetxea, Cecilia Solaguren, Adam Quintero, Thomas Coumans, Gemma Whelan, Anouk Grinberg, Gabrielle Lazure, Patrice Thibaud, Negen d’Urso, en Anna-Victoire Olivier.

Aan de technische kant van de serie bestaat het team uit onder meer componist Alberto Iglesias, winnaar van 11 Goya Awards en vier keer genomineerd voor een Academy Award, drie keer genomineerd voor een Bafta Award en twee keer genomineerd voor de Golden Globes. Bina Daigeler, genomineerd voor een Academy Award voor de live-actiefilm ‘Mulan’ en genomineerd voor een Emmy Award voor het kostuumontwerp van ‘Mrs. America’, is de kostuumontwerper van de serie.

De nieuwe serie ‘Cristóbal Balenciaga’ komt op 19 januari uit op Disney Plus.

Wil je weten wat er allemaal nog meer te zien is op Disney Plus? Check dan hier het volledige aanbod.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.