De ondertiteling aanpassen op SkyShowtime? Zo doe je dat

Ondertiteling aanpassen op SkyShowtime

Op SkyShowtime kan je veel films en series afspelen in verschillende talen en met verschillende ondertitelingen. Wil jij de taal of ondertiteling aanpassen op SkyShowtime? Dan leggen we je graag uit hoe dat werkt

SkyShowtime kost 6,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 54,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren en te beginnen met een gratis proefperiode van 7 dagen.

Er zit wel een verschil tussen het selecteren van de taal van de audio en de ondertiteling en het aanpassen van de stijl van de ondertiteling, maar we zullen beide opties hieronder even uitleggen.

Taal en ondertiteling aanpassen op SkyShowtime

De verschillende talen die je kan instellen voor de audio en voor de ondertiteling kunnen verschillen per land/regio, maar ook per titel, dus je krijgt misschien niet bij elke film en serie precies dezelfde opties te zien. Toch zal je gelukkig vaak wel in Nederlandse of in ieder geval Engelse ondertiteling zien als een optie.

Om de taal en ondertiteling aan te passen kan je de volgende stappen volgen:

 1.  Open de SkyShowtime-app op je mobiele apparaat/TV of ga naar skyshowtime.com op je computer
 2.  Zorg ervoor dat je ingelogd bent en selecteer jouw profiel
 3.  Selecteer de film of serie die je wil streamen en begin te streamen
 4.  Klik/tik op het scherm om de bedieningsopties tevoorschijn te halen en selecteer rechtsboven tussen het het icoon van de luidspreker en de drie puntjes, het icoon voor de ondertiteling
 5.  Selecteer hier de gewenste taal en ondertiteling uit de beschikbare opties

Opmaak van ondertiteling aanpassen op SkyShowtime

Als je niet helemaal tevreden bent met de manier waarop de ondertiteling eruitziet, bijvoorbeeld als je de tekst te klein vindt of als je merkt dat de witte tekst een beetje lastig te lezen is tegen heldere achtergronden, dan kan je de opmaak van de ondertiteling ook aanpassen.

Let op! Momenteel lijkt dit alleen te werken als je streamt via een computer. In de mobiele apps vind je geen opties in om de ondertiteling mee aan te passen. Soms werkt het dan wel als je de ondertitelingsinstellingen in de instellingen van je telefoon aanpast, maar dat hebben we op Android geprobeerd en er veranderde niets in de SkyShowtime-app.

Hieronder vind je in ieder geval de stappen om de opmaak van de ondertiteling aan te passen voor de SkyShowtime-website:

 1.  Ga naar skyshowtime.com op je computer
 2.  Zorg ervoor dat je ingelogd bent en klik rechtsboven op de afbeelding van jouw profiel
 3.  Klik nogmaals rechtsboven op Account (naast het tandwiel-icoon)
 4.  Klik vervolgens bovenaan op Instellingen en scroll helemaal naar beneden
 5.  Selecteer Aanpassen bij het kopje Uiterlijk van ondertiteling
 6.  Je kan hier nu kiezen tussen alle verschillende opties voor de opmaak van de ondertiteling
 7.  Zorg dat je op Instellingen opslaan klikt als je de gewenste wijzigingen hebt gemaakt