Deze 9 Halloween-films zijn nu op Disney Plus te zien

coco, halloween, disney plus
Beeld: The Walt Disney Company.

Donderdag 31 oktober is het weer zover: Halloween! Of je er nou aan mee doet en jezelf in een horror-kostuum hijst of niet, een goede griezelfilm is zeker op deze dag altijd welkom en hoort er natuurlijk een beetje bij.

Daarom heeft Disneyplusser 9 Halloween-films voor jou op een (willekeurig) rijtje gezet die nu al op Disney Plus te zien zijn. Scroll even door de onderstaande lijst en kijk welke film(s) jou het meeste aanspreken. Let op! Voetjes van de vloer op deze avond, want je weet maar nooit want er onder je bank of bed ligt!

Trick or Treat!?

1. Twitches (2005)

Twee zussen, Camryn en Alex, met magische krachten worden geboren in Coventry. Zij weten echter nog niet dat zij zussen zijn. Als Camryn 21 jaar oud wordt (op 31 oktober), gaat ze met haar vriendin Beth de stad in, terwijl Alex ook de stad in gaat om een baan te zoeken. Ze ontmoeten zo elkaar bij toeval. Ze ontdekken dat ze zussen zijn en er wordt hen verteld dat ze de stad moeten redden.

2. Girl vs. Monster (2012)

Skylar Lewis weet niet dat haar ouders al jaren op monsters jagen en ze gevangen houden in een machine. Tot op het moment dat de machine stuk gaat en alle monsters ontsnappen. De ouders worden ontvoerd en Skylar moet met haar vrienden de monsters zien te vangen voor ze gevaren aanrichten.

3. The Haunted Mansion (2003)

Workaholic en makelaar Jim Evers en zijn vrouw Sara ontvangen een vreemd telefoontje van een man genaamd Ramsley met het verzoek of Sara naar het mysterieuze Gracey Manor wil komen. Jim ziet zijn kans en probeert er geld uit te slaan als makelaar, maar om zijn familie zoet te houden vermomt hij het als een “familie-uitje”. Daar aangekomen ontdekt hij dat de eigenaar van het huis, Master Gracey, een geest is.

4. Into the Woods (2014)

De film speelt zich af in een klein dorpje aan de rand van het bos waar een mooie jongedame, een zorgeloze jongen, een hongerig meisje en een bakker en zijn vrouw wonen. De bakker en zijn vrouw hebben een grote kinderwens die niet kan uitkomen door de vloek van een boze heks. De enige manier om de vloek te verbreken is door een drankje te maken met behulp van 4 voorwerpen.

5. Frankenweenie (2012)

Victor Frankenstein is een twaalfjarige jongen. Hij woont met zijn ouders en hond Sparky in het rustige stadje New Holland. Victor heeft geen vrienden en maakt korte filmpjes waar Sparky de hoofdrol in speelt. Als Sparky overlijdt probeert Victor hem met een experiment weer tot leven te wekken.

6. Coco (2017)

Miguel, een twaalfjarige jongen die op het Mexicaanse platteland leeft, ontdekt een familiegeheim waarmee hij contact kan leggen met zijn overleden voorouders.

7. Halloweentown (1998)

Nadat Marnie er achter is gekomen dat ze een heks is, moet zij een stad vol met andere bovennatuurlijke wezens redden.

8. Hocus Pocus (1993)

De film begint in het Amerikaanse plaatsje Salem in het jaar 1693. Drie heksen, Winifred, Sarah, en Mary Sanderson maken plannen om de levenskracht van een jong meisje genaamd Emily te absorberen om zo onsterfelijk te worden. Haar broer, Thackery Binx, probeert haar te redden. Lukt dit hem?

9. The Nightmare before Christmas

Halloween Town is een stadje in de wereld der feestdagen die deel uitmaakt van het dromenrijk. De plaatselijke held in Halloween Town is knekelman Jack Skellington. Hij staat er bekend als de Pumpkin King omdat hij een meester is in het bang maken van mensen, het belangrijkste doel van Halloween. Skellington is alleen verveeld geraakt na al die jaren Halloween en verlangt naar iets nieuws in zijn leven.

Op de pagina alles over kinderartikelen vind je meer feest en fun links. Hier, hier, hier en hier vind je meer interessante links over alles wat met Disney te maken heeft.