Deze Disney kaskrakers kunnen Amerikanen nu niet bekijken op Disney Plus

the jungle book, disney plus, november 2019

Nederland had als klein kikkerlandje het voorrecht om Disney Plus twee maanden gratis te proberen. Ook nu de service officieel live is gegaan blijven Nederlanders het geluk aan hun zijde houden. In tegenstelling tot Amerikanen kunnen wij nu al genieten van een mooi rijtje kaskrakers van Disney.

Dit heeft alles te maken met eerdere licentiedeals die Disney sloot met Netflix. Hierdoor liggen de rechten voor bepaalde Disney-films in Amerika nog bij Netflix. Deze grote titels zijn voor Amerikanen voorlopig niet te bekijken op Disney Plus.

Zo zullen de Yanks tot 25 juni 2020 moeten wachten tot zij ‘Avengers: Infinity War’ kunnen zien. Een maand later, op 30 juli 2020, zal Incredibles 2 pas voor onze vrienden uit de Verenigde Staten te streamen zijn. En The Jungle Book (2016) verschijnt zelfs pas op 30 mei 2021 op Disney Plus in Amerika.

Nederland

Dat dit per land verschilt is wel duidelijk. Nederlandse Disney Plus-gebruikers kunnen deze films namelijk nu al wel gewoon bekijken. Meestal lopen wij Europeanen achter de feiten aan en zijn Amerikanen vaak eerder met van alles en nog wat, maar dit keer niet.

Hieronder een lijstje van leuke en spannende Disney kaskrakers die wij in Nederland nu al lekker met een bak popcorn en met de voeten op de tafel kunnen bekijken en waar Amerikanen voorlopig nog even op moeten wachten. De datum achter de film is de datum dat de film verschijnt op Disney Plus in de Verenigde Staten.

Terug naar Netflix

Voorlopig zit Nederland dus op rozen wat betreft Disney-films. Maar mocht Disney bepaalde filmrechten voor 2026 niet kunnen terugkopen van Netflix, dan kunnen er ook weer Disney-films van Disney Plus verdwijnen en teruggaan naar Netflix. Daar lees je hier meer over.

Meer weten over wat Disney Plus allemaal te bieden heeft? Bekijk hier het volledige aanbod, hier de beste films en series en zie hier alle nieuwe titels die onderweg zijn naar Disney Plus.