Deze Disney-klassiekers worden omgetoverd tot live-action films

Angelina Jolie als Maleficent in Maleficent: Mistress of Evil. Beeld: The Walt Disney Company.

Na de grote successen van Beauty and the Beast, Aladdin en de Lion King zijn er er door Disney nog veel meer Disney-klassiekers aangekondigd die tot live-action film zullen worden omgetoverd. Hier gaat ons hart toch echt sneller van kloppen. Hieronder een lijst met, indien bekend, de releasedatums.

Lady en de Vagebond

De mooie over het paard getilde spaniël Lady ontmoet de zwervershond Vagebond. Nadat hij haar redt van een bende straathonden, trekken ze samen met elkaar op. Langzaam maar zeker groeien ze steeds dichter naar elkaar toe. Lady and the Tramp kwam in 1955 uit en is op 12 november, tijdens de lancering van Disney Plus, direct streamable.

De kleine zeemeermin

de kleine zeemeermin, disney1
Beeld: The Walt Disney Company.

De 19-jarige Halle Baily is gecast om de rol van Ariel in te gaan vullen in de live-action versie van De Kleine Zeemeermin (1989). De productie zou in april 2020 starten. Een releasedatum is nog niet bekend.

Maleficent: Mistress of Evil

Maleficent is een machtige fee en beschermvrouwe van de Moors, een woest gebied waar de natuur en magie vrij spel hebben. Op een dag ontmoet Maleficent een jongen van haar leeftijd, Stefan. Ze sluiten vriendschap en worden uiteindelijk verliefd, maar uiteindelijk vervreemdt Stefan van haar wanneer hij voor zijn ambities kiest. De live-action remake van Doornroosje uit 1959, met Angelina Jolie in de hoofdrol, gaat op 16 oktober 2019 in première.

Mulan

Met Liu Yifei (Once Upon A Time, 2017) als held is Mulan het episch avontuur van een onverschrokken jonge vrouw die zich als man voordoet om indringers uit het Noorden te bestrijden die China aanvallen. Mulan is vanaf 27 maart in de bioscoop te zien.

Cruella (101 Dalmatiërs)

Emma Stone speelde de door honden geobsedeerde schurk Cruella de Vil in de live-remake van de bekende animatiefilm uit 1996. De film zou in eerste instantie op 23 december 2020 uitkomen, maar de release is uitgesteld naar 28 mei 2021.

Peter Pan

disney, peter pan
Beeld: The Walt Disney Company.

Ook Peter Pan (1953) wordt nogmaals omgetoverd in een live-action film. Eerder gebeurde dit al met Hook (1991 en 2003) en Finding Neverland (2004). Dat releasedatum is nog onbekend.

Tink

tink, disney
Beeld: The Walt Disney Company.

Naar verluidt speelt Reese Witherspoon de geliefde fee die gek is op Peter Pan. Victoria Strouse, die mede verantwoordelijk was voor het script van Finding Dory, schrijft eveneens het script voor deze Disney-klassieker. De live-action over de jongen die nooit volwassen wordt heeft nog geen releasedatum.

Het zwaard in de steen

het zwaard in de steen, disney
Beeld: The Walt Disney Company.

Brian Cogman, een schrijver-producent voor HBO’s Game of Thrones, gaat een live-remake van Het Zwaard in de Steen (the Sword in the Stone) schrijven. De Disney-animatie uit 1963 vertelt het verhaal van een jonge King Arthur.

Pinokkio

pinokkio, disney, disney plus
Beeld: The Walt Disney Company.

Ook Pinokkio (1940) zal tot leven gewekt worden met een live-action film. De Disney-klassieker is echter nog in de beginfase van ontwikkeling. Een releasedatum is dat ook nog niet bekend.

Sneeuwwitje en de zeven dwergend

sneeuwwitje, disney
Beeld: The Walt Disney Company.

De casting voor Sneeuwwitje (1937) is inmiddels al begonnen en in maart moeten de opnemen beginnen in Vancouver, Canada. Volgens theDisinsider wordt Sneeuwwitje een musical. Oscarwinnaars Benj Pasek en Justin Paul zouden nieuwe muziek voor de klassieker gaan produceren, net zoals zei bij de live-action van Aladdin hebben gedaan.

Hunchback of Notre Dame

Hunchback of Notre Dame, disney
Beeld: The Walt Disney Company.

Een live-action versie van Disney’s Hunchback of Notre Dame (1996) zit ook in de koker. De film vertelt het verhaal over wees Quasimodo die in de klokkentoren van de Notre Dame woont. Muziekschrijvers lan Menken and Stephen Schwartz, die eerder samen aan Pocahontas werkte, zullen de muziek gaan schrijven. Josh Gad (Frozen) zal de muziek gaan produceren.

Lilo & Stitch

lilo en stitch, disney
Beeld: The Walt Disney Company.

Lilo & Stich (2002) krijgt ook een live-action versie en zal geproduceerd worden door dezelfde makers als Aladdin. Onbekend is of de film in de bioscoop komt of rechtstreeks naar streamingsdienst Disney Plus gaat.

Charming (Prince Charming/Cinderella)

prince charming, disney
Beeld: The Walt Disney Company.

De opnames van Prince Charming zouden inmiddels al halverwege zijn. Meer informatie van deze live-action versie, zoals een releasedatum, is nog niet bekend.